Λεβέντης: Ναι στην απλή αναλογική, όχι στο «σπάσιμο» των εκλογικών περιφερειών

Προέβλεψε ότι η Ένωση Κεντρώων θα κατακτήσει 8%  στις επόμενες εκλογές – Παραδέχθηκε λάθη στις επιλογές των υποψηφίων του κόμματος
«Εγώ θα συναινέσω για απλή αναλογική χωρίς κατάτμηση των περιφερειών» δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης
με αφορμή τη συζήτηση για την εκλογολογία που συντηρεί η κυβέρνηση.,

«Αν μειωθεί απλά το μπόνους από 50 σε 30 δεν θα ψηφίσω. Δεν με ενδιαφέρει το όριο 3%. Αν είναι να ισχύει μόνο για τους μουσουλμάνους ας ισχύει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ο οποίος προέβλεψε ότι «η Ένωση Κεντρώων θα πάρει πιο μεγάλο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ». «Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Εγώ έχω σχέση με το λαό και τον κοιτάω στα μάτια και ξέρω ότι η ΕΚ θα φτάσει το 8%».

Στην ερώτηση για το αν τάσσεται υπέρ του ενδεχόμενου να διεξαχθούν άμεσα εκλογές ο κ. Λεβέντης απάντησε «συμφωνώ να γίνουν εκλογές. ειδικά επειδή μου έφυγαν τρεις βουλευτές ας γίνουν και αύριο το πρωί. Εγώ είχα προτείνει οικουμενική κυβέρνσηη για να λυθούν τα προβλήματα της χώρας αλλά δεν το δέχθηκαν από εγωισμό Τσίπρας και Μητσοτάκης γιατί έχουν την καρέκλα».

Χαρακτήρισε «τρελοκομείο» την πιθανότητα να ξε-ψηφιστούν τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για τις συντάξεις προσθέτοντας ότι «οι ξένοι ξέρουν ότι έχουμε πρωθυπουργούς απατεωνίζοντες.

Επέμεινε στην πρότασή του να υπάρχει μείωση συντάξεων για μια κατηγορία συνταξιούχων προκειμένου να υπάρξει αγορά φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών λέγοντας ότι «εγώ κόβω τις συντάξεις για την Ελλάδα και αυτοί από την αχρηστεία τους».

Χαρακτήρισε λάθος του ότι επέλεξε για βουλευτές υποψήφιους που ήρθαν τελευταία στιγμή στο κόμμα λέγοντας ότι στις επόμενες εκλογές «θα λαμβάνεται πολύ περισσότερο η παλαιότητα στο κόμμα».

«Η Μεγαλοοικονόμου ήρθε 10 ημέρες πριν τις εκλογές με ένα εικόνισμα της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας τέλος στο γιατί δεν προχώρησε σε αντικαταστάσεις ανά εξάμηνο όπως είχε αρχικά διακηρύξει είπε ότι «δεν το έκανα γιατί μου έλεγαν ότι θα ανεξαρτητοποιούνταν».

loading...