Ανοικτή επιστολή Μέλους του Δ.Σ Συμβολαιογράφων Αθηνών-Πειραιώς: Παράνομοι και παραθεσμικοί οι Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί

Έλενα Καραγεωργοπούλου – μέλος Δ.Σ ΣΣΕΑΠΑΔ
Κύριε Υπουργέ, ποιες είναι οι δεσμεύσεις του Υπουργείου έναντι της ΤΡΟΪΚΑ στα θέματα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών;
Έλενα Καραγεωργοπούλου – μέλος Δ.Σ. ΣΣΕΑΠΑΔ»
Η σύμβαση με την εταιρεία «NEWSPHONE HELLAS S.A» για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, υπογράφηκε από τον Πρόεδρο κ. Ρούσκα, χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση…
«Κύριοι συνάδελφοι,
Σας απευθύνομαι για δεύτερη φορά με επιστολή μου, διότι ως μέλος ΔΣ αλλά και ως συμβολαιογράφος, θεωρώ καθήκον μου να σας ενημερώσω για όσα πραγματικά συμβαίνουν στο όνομα και για λογαριασμό των συμβολαιογράφων από την πλειοψηφία του απερχομένου Δ.Σ., και τα οποία κατατείνουν να δεσμεύουν απαράδεκτα το σύνολο του σώματος, αλλά και την Ελληνική Κοινωνία εν κρυπτώ.
Σε συνέχεια της από 5/4/2018 επιστολής μου και με αφορμή την ήδη αναρτηθείσα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ιστοσελίδας ΣΣΕΑΠΑΔ σύμβαση, σε συνδυασμό με τη γνωστή σε σας από 17/4/2018 συνάντησή μας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ΟΦΕΙΛΩ να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα:
* Η σύμβαση με την εταιρεία «NEWSPHONE HELLAS S.A» για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, υπογράφηκε από τον Πρόεδρο κ. Ρούσκα, χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση, καθώς στη συνεδρίαση του Δ.Σ. μας στις 4/4/2018, αιφνίδια και χωρίς να ανήκει στα θέματα ημερήσιας διάταξης τέθηκε υπόψη μας σχέδιο σύμβασης, άνευ οικονομικών στοιχείων, τα οποία συμπληρώθηκαν, εν μέρει, κατ’ εντολή Προέδρου με έγγραφό του στις 10/4/2018 (αρ. πρωτ. 659) προς τη Διευθύντρια του Συλλόγου μας, η οποία προέβη στη σχετική ανάρτηση, ορίζοντας ως αντικείμενο της σύμβασης αυτής το ακατανόητο ποσό των 1.890.000 ευρώ, μολονότι σε ερώτημά μου προς τον Υπουργό, ποιες είναι οι δεσμεύσεις του Υπουργείου έναντι της ΤΡΟΪΚΑ στα θέματα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η απάντηση ήταν «ΟΥΔΕΜΙΑ».
* Η συνάντηση στο Υπουργείο έγινε χωρίς να είναι γνωστή η σύνθεση των παρισταμένων, με εξωθεσμικές συνεννοήσεις και συγκρότηση άτυπων ομάδων. Ειδικότερα, σε μένα αρχικά ειπώθηκε να μην έλθω, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπίστωσα την παρουσία δύο Προέδρων (του Συμβ. Συλλόγου Θες/νίκης και του Συμβ. Συλλόγου Ιωαννίνων), χωρίς να γνωρίζω τότε, αν και πότε προσκλήθηκαν όλοι.
* Έθεσα στον Υπουργό το ερώτημα, αν θα τηρηθούν πρακτικά και έμεινα άναυδη από την απαξιωτική στάση του σιωπής.
* Ζήτησα από τον κ. Υπουργό να πάρει θέση στο γεγονός ότι σε πρακτικά Δ.Σ. πριν αναλάβω καθήκοντα μέλους, έχει καταγγελθεί ότι ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος εκβιάστηκε από την Κυβέρνηση στη συναίνεσή του σε όλη αυτή τη διαδικασία. Η θέση του Υπουργού είναι ότι αυτό δεν συνέβη, γεγονός που επιβεβαίωσε ψευδώς και ο κ. Ρούσκας, μολονότι τα πρακτικά αυτά είναι επίσημα και τα έχω στα χέρια μου.
* Σε ερώτησή μου στον κ. Κοντονή, πώς συμβαίνει να συνδιαλέγεται επί μακρόν με τον κ. Ρούσκα (Πρόεδρο) και την κ. Κοντογεώργου (Αντιπρόεδρο), που ελέγχονται για σοβαρά ποινικά αδικήματα, για τα οποία θα έπρεπε βάσει Πειθαρχικού Δικαίου, να έχουν τεθεί σε αργία, δήλωσε, ότι αγνοώ τη Νομοθεσία και ότι το ζήτημα αυτό δεν αφορά τον ίδιο, αλλά εμπίπτει στην αρμοδιότητα Εισαγγελέα, αν και το άρ. 31 του Κώδικά μας [ν. 2830/2000] ορίζει ρητά, ότι κατόπιν ερώτησης Υπουργού επιλαμβάνεται το Πειθαρχικό Συμβούλιο.
* Ο Υπουργός δήλωσε μετά από ερώτημά μου, ότι δεν χρειάζονται εκπαίδευση οι Συμβολαιογράφοι (γεγονός που θα σήμαινε απώλεια χρημάτων για το κράτος), οι οποίοι λόγω υψηλής επιστημονικής κατάρτισης ανταποκρίνονται πλήρως σε μία διαδικασία που είναι διάφανη και ασφαλής κατ’ απόλυτο βαθμό. Δεν απαντήθηκε το ερώτημα που έθεσα, ποιός εγγυάται την ασφαλή διεξαγωγή και ποιός φέρει την ευθύνη, εντέλει, σε περίπτωση δυσλειτουργίας της πλατφόρμας.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, δηλώνω απερίφραστα, με πλήρη συνείδηση καθήκοντος δημοσίου λειτουργού, ότι η προσωπική μου στάση αγώνα και εναντίωσης θα συνεχιστεί με περαιτέρω δικαστικές ενέργειες, με σκοπό την ακύρωση της παράνομης σύμβασης, που υπέγραψε ο κ. Ρούσκας, δεσμεύοντας τα μέλη του Συλλόγου μας για πέντε έτη, επιχειρώντας, για το έγκλημα που διεξάγεται, να εξαγοράσει τη σιωπή σας, με το εξευτελιστικό αντίδωρο του μερίσματος, εκθέτοντας και πλήττοντας το κύρος των συμβολαιογράφων, υπονομεύοντας τη Δημοκρατία και τη θεσμική μας λειτουργία.
Προσωπικά, έχω δηλώσει ότι αρνούμαι να λαμβάνω μερίσματα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και σας καλώ να πράξετε το ίδιο, όσο δύσκολες κι αν είναι οι οικονομικές συνθήκες για όλους μας. Η αξιοπρέπεια, το καθήκον και ο όρκος μας δεν είναι ανταλλάξιμα.
Σημασία έχει να μπορούμε να κοιτάμε κατάματα τα παιδιά μας, και να έχουμε απάντηση, όταν θα μας ρωτούν «και συ τι έκανες;».
Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου να σας ενημερώνω, όπως πάντα απαιτούσα από τους θεσμικούς εκπροσώπους μας.


Συναδελφικά
Έλενα Καραγεωργοπούλου – μέλος Δ.Σ. ΣΣΕΑΠΑΔ»

Πηγή:
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Απάντηση προς την κ. Ελενα Καραγεωργοπούλου :

  Απορώ γιατι ένα μορφωμένο άτομο σαν εσάς δεν μπορεί να δεί την αλήθεια και μετά από τόσα και τόσα αναρωτιέται για το "ποιες είναι οι δεσμεύσεις του Υπουργείου έναντι της ΤΡΟΪΚΑ στα θέματα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών;"

  Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη μόρφωση για να καταλάβει κάποιος τις προθέσεις και τις δεσμεύσεις του Υπουργού και όλης αυτης της κατάπτυστης κυβέρνησης ???

  Μήπως η "ανοικτή επιστολή" σας εχει ως μόνο στόχο να "ριξει στάχτη στα μάτια" του κόσμου για να μην πάρει με τις πέτρες ορισμένα κοράκια συμβολαιογράφους ???
  Δεν γνωρίζετε κ. Καραγεωργοπούλου ποιά θα ήταν η ενδεδειγ,ενη αντίδρασή σας και όλων του κλάδου σας ??? Περιμένετε να σας την υποδείξει ένας απλός πολίτης ??? Ακομη και καποιος σας το υποδείξει, εσείς θα το πράξετε ???

  Απαντήστε αγαπητή κ. Καραγεωργοπούλου !!!
  όχι σε εμένα αλλά στούς χιλιάδες Ελληνες που χάνουν τις περιουσίες τους για χρέη για τα οποία δε ευθύνονται οι ίδιοι.
  Θεωρείτε φυσιολογικό το ότι κάποιος πρέπει να οδηγηθεί στην κρεμάλα επειδή παρά την θέλησή του και οχι με δική του υπαιτιότητα υπέστη τρομερές μειώσεις στα εισοδήματά του από ότι και αν αυτα προέρχονται ? Θεωρείται φυσιολογικό ότι παρά τις τεράστιες μειωσεις η φορολογία έχει φτάσει σε σημείο που ο απλός πολίτης αδυνατει να ανταποκριθεί ? Θεωρείτε φυσιολογικό ότι το πενιχρό εισόδημα που κάποιος έχει (υπάρχουν αρκετοί που δεν εχουν ούτε αυτό..) δεν επαρκει πλέον ούτε για είδη διατροφής η τιμή των οποίων έχει ανέβει κατακόρυφα ??? (δεν μιλάμε για λοιπές δαπάνες)

  ΠΡΑΞΤΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]