Η επιβολή της «πολιτικής ορθότητας» της Αριστεράς στην Εκκλησία

Αυτόν τον καιρό γίναμε θεατές μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας εγκόλπωσης εκ μέρους ομάδας επισκόπων που διεκδικεί την "κυριαρχία" στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, όλης της νεοταξίτικης ατζέντας της κυβέρνησης παραγώγου των ιδεοληψιών
του πολιτσιμικού μαρξισμού, αυτής της "αριστεροφιλελεύθερης" κενταυρικής σύνθεσης που προωθείται καιρό τώρα εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου και των επίδοξων υποψηφίων "διαδόχων" του, όπως ο Άγιος Σύρου, ο Άγιος Μεσσηνίας και ο Άγιος Ύδρας.

Μεθοδευμένα επιχειρείται η ευθυγράμμιση και τελικά η υιοθέτηση αυτής της κυβερνητικής ατζέντας όπως εκφράζεται στα ανορθόδοξα και αντιπαιδαγωγικά Προγράμματα Σπουδών για τα θρησκευτικά των Φίλη - Γαβρόγλου και η επιβολή τους στο σώμα της Ιεραρχίας.

Όμως στις απεγνωσμένες αυτές προσπάθειές τους πέφτουν σε σημαντικότατα λάθη και σε κραυγαλέες αντιφάσεις που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα στα μάτια του κλήρου και του λαού του Θεού. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω Μητροπολίτες και όσοι εμφανώς και αφανώς τους συνδράμουν οφείλουν να εξηγήσουν με ποια λογική, α) Η Εκκλησία την οποία υπηρετούν προσφεύγει στο ΣτΕ - εκτός και αν αυτό γίνεται για τα μάτια του κόσμου και θα αποσυρθεί μετά από λίγο - ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικά τμήματα του νέου οργανισμού του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία, αφενός, αφαιρούν από την αποστολή του Υπουργείου την "ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης" και αφετέρου, υποβιβάζουν την Εκκλησία σε δημόσια υπηρεσία και β) οι ίδιοι οι Επίσκοποι που υποτίθεται εκφράζουν την επίσημη θέση της Εκκλησίας, απαξιώνουν και παραβιάζουν με ασέβεια την απόφαση του ΣτΕ για τα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών, των Φίλη - Γαβρόγλου, επιμένοντας πέρα από κάθε λογική, να συμπορεύονται με την αντισυνταγματική τακτική των κομισαρίων του υπουργείου και να σύρονται σε διάλογο και συζητήσεις μαζί τους για διορθώσεις επί των ακυρωμένων από το ΣτΕ προγραμμάτων και φακέλων.

Με αυτή την λογική επόμενο είναι να περιφρονείται το Συνοδικό σύστημα και η γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του σώματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οφείλουν επίσης τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και οι παραπάνω λαλίστατοι και προβαλλόμενοι στα μέσα Μητροπολίτες να εξηγήσουν, αν γνωρίζουν την διαφορά ή την σχέση μεταξύ Προγραμμάτων Σπουδών και φακέλων, τη σημασία τους, καθώς και τις επιπτώσεις που έχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά κυρίως στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών.

Και για να είμαστε ακόμη πιο σαφείς θα τονίσουμε ξεκάθαρα ότι η μεγαλύτερη τραγωδία του μαθήματος των θρησκευτικών είναι το γεγονός πως ασχολούνται μαζί του πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα. Και το τραγικότερο όλων, ότι το ιερό και σπουδαίο ζήτημα της διδασκαλίας των θρησκευτικών, επειδή αγγίζει την πνευματική αυτοσυνειδησία του Ορθόδοξου λαού μας το χρησιμοποιούν "δυστυχώς" με ανίερο και ασεβή τρόπο για να παίξουν τα δικά του προσωπικά, πολιτικά και εκκλησιαστικά παιχνίδια, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την χριστιανική αγωγή 1, 000. 000 παιδιών.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν πως ο νεοταξίτικος ολοκληρωτισμός της κυβερνώσας Αριστεράς και των εκκλησιαστικών ταγών που την ακολουθούν γρήγορα θα ηττηθεί. Η Εκκλησία της Ελλάδος θα ελευθερωθεί από τα δεσμά της Βαβυλώνιας αιχμαλωσίας των διαφόρων εκσυγχρονιστών. Η Εκκλησία τελικά ως σώμα Χριστού θα νικήσει την καθεστωτική κι εκκοσμικευμένη "θρησκεία" των επιγόνων του Διαφωτισμού απ’ όπου κι αν αυτοί προέρχονται. Η αλήθεια θα νικήσει για άλλη μια φορά στην ιστορία της Εκκλησίας την πλάνη.

* Ο Φαίδωνας Χριστοδουλάκης είναι Γραμματέας Ορθοδοξίας και Θρησκευμάτων της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. ΕΓΩ Ο ΠΑΛΑΙΟΔΕΞΙΟΣ ΔΙΑΒΛΕΠΩ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΔΕΞΙΟΥ!!! ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΩΣ ΜΗ ΕΧΩΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.Η Ο ΗΘΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ,ΙΣΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΗΘΗ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΕ Η ^ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ^ .ΕΓΩ Ο ΠΑΛΙΟΔΕΞΙΟΣ ΠΛΗΝ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΙΣ ΟΧΙ ΝΕΟΦΑΝΕΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΩΝ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ .*ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ# ΕΞ ΟΝΥΧΟΣ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ# ΖΥΓΙΣΘΗΚΑΤΕ ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΕΛΕΙΠΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΙΖΟΜΕ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ,ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΟΘΥΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ (ΣΠΑΝΙΑ) ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΤΕ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟΙ ΔΙΩΚΤΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑΙ,ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΛΥΚΟΙ ΜΕ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ , ΓΙΑΤΙ ? ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ,ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμε 3:48 άρες μάρες κουκουνάρες λαλείς καλά αυτοχαρακτηρίζεσαι παλαιοδεξιός. Ο άνθρωπος τα γράφει τέλεια. Έτσι έχουν τα πράγματα δυστυχώς για την Εκκλησία και την ελληνική κοινωνία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγώ ως Ορθόδοξος Χριστιανός δεν είμαι ικανοποιημένος από την ηγεσία της Εκκλησίας (Βαρθολομαίος- Ιερώνυμος).
  Ας μην ξεχνάμε αυτόν που αφαίρεσε τον Σταυρό, για να μην προσβάλει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...