Ρήγας: Δυστύχημα για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι τόσο λίγος

“Βήμα- βήμα ανακτούμε την αξιοπιστία, τη δυνατότητα η χώρα να επιλέγει πράγματα μόνη της μέσα από την πειστικότητα, με την οποία διαμορφώσαμε το σχέδιό μας και κυρίως μέσα από τη σκληρή διαπραγμάτευση”, δήλωσε ο
γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για την ελληνική οικονομία και το αναπτυξιακό σχέδιο της μεταμνημονιακής περιόδου.

Ο κ. Ρήγας επισήμανε: “Τα μέτρα που έχουν παρθεί για το χρέος αυτή τη στιγμή ήταν το σταθερό επιτόκιο -πάρα πολύ βασικό για τα ομόλογα που έχουμε εκδώσει, καθώς σημαίνει ότι ανεξαρτήτως των αναταράξεων στην παγκόσμια οικονομία, οι οποίες είναι πολύ πιθανές ή συμβαίνουν, το επιτόκιο δεν είναι κυμαινόμενο- ενώ υπάρχουν και δύο σταθερές. Οι υποχρεώσεις που θα έχουμε δεν μπορεί να ξεπερνάνε πέρα από το 15% του ΑΕΠ και ο μηχανισμός, ο οποίος θα υπάρχει, θα είναι συνδεδεμένος με ρήτρα ανάπτυξης. Αυτές είναι οι δύο σταθερές, που ξεκινάμε, για να πάμε στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος”.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση που έκανε χθες από βήματος της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Ρήγας σημείωσε: “Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πια τι να πει και το σχέδιο, η στρατηγική του όλη την προηγούμενη περίοδο, η καταστροφολογία που είχε διαμορφώσει και διαμόρφωνε και με τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν και με fake news απέναντι στην οικονομία και τον λαό, αυτά έχουν πια λήξει. Έκλεισε με τα τεχνικά κλιμάκια η τέταρτη αξιολόγηση, χωρίς μέτρα, χωρίς τίποτε να έλθει πιο μπροστά από το 2019 και 2020 και αυτό το οποίο βρήκε ο κ. Μητσοτάκης είναι να ασχολείται με τον Ρουβίκωνα, με το Ίλιντεν και με τη βίλα Ιγκλέσιας”.

“Είναι δυστύχημα για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι τόσο λίγος για την κατάσταση την οποία πέρασε η χώρα, τη μη συναίσθηση των ευθυνών που έχει η παράταξή του και αυτός και την επιμονή του να θέλει να οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή”, τόνισε, καλώντας τη ΝΔ να πει “τι εννοεί ότι θα μειώσει τους φόρους, πώς και με τι τρόπο θα βρει να καλυφθεί αυτό που υπάρχει στη συμφωνία”, προσθέτοντας ότι “είναι προβληματική όλη η στρατηγική που έχει η ΝΔ και δυστυχώς είναι και ανεύθυνη”.

Αναφερόμενος στο αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές υπογράμμισε: “Έχουμε κουραστεί να λέμε ότι εκλογές θα γίνουν με τη λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές, θέλουμε να είμαστε προσηλωμένοι, να ολοκληρωθούν αυτά που αναλάβαμε”.

Ερωτηθείς, σχετικά με τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ, ο κ. Ρήγας εξέφρασε την πεποίθηση ότι “είμαστε σε καλό σημείο, λίγα μέτρα υπάρχουν να διανύσουμε”. Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν” παρατήρησε: “Υπάρχει η πρόταση του κ. Νίμιτς, σε αυτό κινούμαστε και με τα ονόματα τα οποία υπάρχουν. Από εκεί και πέρα όταν ολοκληρωθεί και θα υπάρξει συγκεκριμένη συμφωνία αυτή θα έλθει στη Βουλή. Όταν ολοκληρώθηκαν τις τελευταίες μέρες οι όποιες συζητήσεις ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς”. Τόνισε, δε, ότι “επειδή είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις από τον υπουργό Εξωτερικών, με έναν φειδωλό τρόπο πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα θέματα, για να συμβάλουμε σε λύση και όχι να δημιουργήσουμε πρόβλημα”.

Σχετικά με τη διαφωνία των ΑΝΕΛ στο να υπάρξει συμφωνία με την ΠΓΔΜ σε όνομα που θα περιέχει τον όρο “Μακεδονία” ή παράγωγά του ο κ. Ρήγας εκτίμησε: “Θα κριθούν όλα στη Βουλή, θα πάρουν όλα τα κόμματα θέση, είναι ένα εθνικό θέμα και θα πάρουν όλοι θέση. Εκείνοι που είχαν συγκεκριμένη στάση και διαμόρφωσαν την εθνική γραμμή την προηγούμενη περίοδο, αυτοί που την είχαν στηρίξει, είχαν συμβάλει σε αυτή τη γραμμή, θα πρέπει να εκτιμήσουν τι θα κάνουν σήμερα, δεν μπορεί να σέρνονται πίσω από επιλογές, που είχαν γίνει από τον κ. Σαμρά και μας έχουν στοιχίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό 25 χρόνια τη μη επίλυση του προβλήματος”

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

loading...

2 thoughts on “Ρήγας: Δυστύχημα για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι τόσο λίγος

  1. Όταν οι νάνοι της πολιτικής θεωρούν τον εαυτόν τους γίγαντα , τότε βλέπουν τον γίγαντα σαν νάνο , προκειμένου να πείσουν τον εαυτόν τους ότι προσφέρουν υπηρεσίες γίγαντα

  2. Του λογου σου για ρωτα τον κοσμο που σε κατατάσσει εσενα μαζι με τους αλλους 300. Τολμας;

Comments are closed.