Ποιος είπε ότι οι γάτες δεν αγαπούν το μπάνιο!

Όσοι έχουν γάτα για κατοικίδιο, θα γνωρίζουν πολύ καλά ότι γάτες απεχθάνονται το νερό όσο τίποτα άλλο. Γιατί όμως, οι γάτες μισούν το νερό;
Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, οι γάτες δεν μισούν το νερό γενικά. Μπορεί να τους αρέσει να κάθονται κάτω από τη βρύση και να πίνουν νερό, αυτό όμως που δεν τους αρέσει είναι το νερό να πέφτει πάνω τους, να πηγαίνει στα αυτιά και το κεφάλι τους. Σ΄αυτές τις περιπτώσεις οι φωνές που μπορεί να βάλουν ακούγονται μίλια μακριά.

Οι γάτες φοβούνται το νερό επειδή είναι στο DNA τους. Σύμφωνα με την Ingrid Johnson, CCBC (Certified Cat Behavioral Consultant), οι γάτες εξελίχθηκαν σε ξηρό περιβάλλον και από τη φύση τους δεν είναι προορισμένες να κάνουν βουτιές στη θάλασσα. και μπορεί να έχετε δει σε διάφορα βιντεάκια γάτες να κολυμπούν αλλά πραγματικά αυτές είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Μπορεί οι τίγρεις και τα λιοντάρια, να απολαμβάνουν πού και πού μια βουτιά, οι Felis catus, οι γάτες δηλαδή μισούν το νερό επειδή εξελίχθηκαν σε ένα ξηρό και άνυδρο περιβάλλον.  Σε αντίθεση με τους σκύλους που απολαμβάνουν το νερό, η επιδερμίδα των γατών δεν αντέχει το νερό, καθώς μειώνει αρκετά τη θερμοκρασία του σώματός τους.

Το κρύο και το νερό δεν κάνουν ευτυχισμένη μια γατούλα, παρόλα αυτά οι γάτες μπορούν να απολαύσουν το νερό που μπορούν να ελέγξουν, όπως αυτό που τρέχει από τη βρύση ή τον νεροχύτη.

loading...