Ο Μητσοτάκης απέσυρε μέχρι και τους ψηφολέκτες από τη Βουλή

Σε μια σπάνια, αν όχι πρωτόγνωρη κίνηση προχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τέλος της ομιλίας του και κατά την αποχώρηση της «γαλάζιας» ΚΟ από την Ολομέλεια, απέσυρε μέχρι και τους… ψηφολέκτες του, τα ονόματα των οποίων είχε δηλώσει νωρίτερα η ΝΔ ότι θα συμμετείχαν.

Σε πλήρη αντίθεση με τη ΝΔ, αξίζει να αναφερθεί ότι παρά το γεγονός ότι αποχώρησαν από την ψηφοφορία οι ΚΟ της ΔΗΣΥ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, οι ψηφολέκτες που δήλωσαν παρέμειναν στην αίθουσα της Ολομέλειας για να βοηθήσουν στη διαδικασία, χωρίς βέβαια να ψηφίσουν.

Συγκεκριμένα, αντίθετα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σεβάστηκαν τον κανονισμό της Βουλής, οι Σπύρος Λυκούδης (αντιπρόεδρος της Βουλής – Ποτάμι), Χαρά Κεφαλίδου (γραμματέας – ΔΗΣΥ), Δημήτρης Καβαδέλλας (βουλευτής – Ένωση Κεντρώων) και οι ανεξάρτητοι Νίκος Νικολόπουλος και Δημήτρης Κουκούτσης (που πήραν όμως μέρος στην ψηφοφορία).

Γι’ αυτό λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, όταν πήρε αρνητική απάντηση από τη ΝΔ για την παραμονή στην αίθουσα των ψηφολεκτών της, είχε δηλώσει απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι “η ΝΔ απέχει της ευθύνης”.

loading...