Πρόεδρος Γιατρών του Κόσμου: Ευθύνη της κυβέρνησης αν υπάρχουν λοιμώδη νοσήματα στα κέντρα μεταναστών

Στην κυβέρνηση απέδωσε ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης την ευθύνη για την εμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων σε κέντρα μεταναστών λίγες ημέρες μετά την καταγγελία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τέτοια φαινόμενα στη Μόρια.

«Πριν από μερικούς μήνες το κράτος με το ΚΕΕΛΠΝΟ ανέλαβε την ευθύνη διώχνοντας τις “κακές” ΜΚΟ και το κάνει με το χειρότερο και τον λιγότερο αποτελεσματικό τρόπο»

«Όταν στοιβάζονται άνθρωποι, δημιουργούνται προβλήματα» πρόσθεσε παρατηρώντας ειδικά για τη Μόρια ότι έχει το «μέγεθος πόλης σε ένα χώρο που δεν έχει τις αντίστοιχες υποδομές».

Ο κ. Κανάκης επιβεβαίωσε ότι «έχουμε σταθερή αύξηση (σ.σ. στις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων) σε σχέση με αυτό που είχαμε τον προηγούμενο χρόνο».

Όπως σημείωσε το πρόβλημα είναι ότι «αλλάζει πάλι η δομή των ανθρώπων. Είχαμε ένα διάστημα που κυριαρχούσε το μεταναστευτικό. Τώρα έχουμε ξανά ανθρώπους από εμπόλεμες ζώνες άρα αυτό δυσκολεύει πιο πολύ τα πράγματα».

Κατά την εκτίμησή του «αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 50% αυτοί που έρχονται από τη Συρία και οι άλλοι 50% είναι από τον υπόλοιπο κόσμο»

Ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου χαρακτήρισε «ετεροβαρή» τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τόνισε ότι για την κατάσταση στα νησιά «δεν φταίει μόνο ότι η κυβέρνηση δεν κάνει επαναπροωθήσεις αλλά και ότι οι ροές είναι ελεγχόμενες από την Τουρκία.

«Η δική μας ευθύνη είναι ότι το σύστημα είναι πολύ αργό. Κάποιος πρέπει να περιμένει μήνες για να μάθει τι είναι, πρόσφυγας ή μετανάστης. Υπάρχουν άνθρωποι στη Μόρια που είναι έως και 10 μήνες για να εξεταστεί η διαδικασία ασύλου».

loading...

1 thought on “Πρόεδρος Γιατρών του Κόσμου: Ευθύνη της κυβέρνησης αν υπάρχουν λοιμώδη νοσήματα στα κέντρα μεταναστών

  1. ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ?ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ?ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΕΜΑΣ?ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ,ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ?ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ.Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΣΕ ΟΜΟΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΑ.ΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΥΗΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑ ΑΔΕΙΟΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΑ.ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΛΑΝΤΙΔΩΝ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΚΟ,ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΤΟΥ ΣΟΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΟΥ ΤΑΞΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ.Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΕΙΘΣΒΟΛΕΑΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΥΑΙ ,ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ,ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΥΝΕΤΑΙ.ΑΥΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…..

Comments are closed.