Να γιατί έπρεπε να πέσει ο Σαμαράς!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη …

Καθώς τα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χρόνια περνούν πηγαίνοντας από το ένα μνημόνιο στο άλλο και διαβάζοντας όλες αυτές τις συμφωνίες, τα μνημόνια και τα συμπληρωματικά μνημόνια που έχουν υπογράψει, καταλαβαίνει κανείς γιατί έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά. Και γιατί έπρεπε να βρεθούν στην εξουσία άνθρωποι που υπογράφουν ό,τι τους βάζουν μπροστά τους.
Ο Σαμαράς σχεδίαζε να πάρει μια πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ώστε να προετοιμαστεί η χώρα για μια ομαλή μετάβαση εκτός μνημονίων (θυμίζω ότι μέχρι τότε τα μνημόνια ήταν δύο. Ακολούθησε το τρίτο – ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου επταμήνου που μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 έγινε ενιάμηνο – και μετά άρχισε η φάμπρικα με τα λεγόμενα «συμπληρωματικά: Αυτό του Ιουνίου 2016, αυτό του Μαΐου2017 που εξελίχθηκε στο Τέταρτο Μνημόνιο αφού περιείχε το υπερταμείο, αυτό του Δεκεμβρίου 2017 και το τελευταίο του Μαΐου 2018, που επίσης εξελίσσεται σε ένα Πέμπτο κανονικό Μνημόνιο).
Όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν δεν είχαν προκληθεί οι εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Πού βρισκόμαστε τώρα; Στο Πέμπτο Μνημόνιο!
Η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο θέμα των περικοπών των συντάξεων, της μείωσης του αφορολογήτου, των θηριωδών πλεονασμάτων ως το 2022, της διατήρησης του ΕΝΦΙΑ, της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά, της εξαφάνισης του ΕΚΑΣ, της αποσύνδεσης της Εγνατίας από το σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων.
Δεν είναι μόνο αυτά, όμως, αν και επαρκούν για να μιλούμε για Πέμπτο Μνημόνιο.
Υπάρχουν και άλλα:
-Η αναφορά στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, όπου αναφέρεται ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν θα προκύψει δημοσιονομικό ζήτημα από την εφαρμογή του ως και το 2020.
-Τα περίφημα «αντίμετρα» ουσιαστικά καταργούνται. Όπως αναφέρεται «το μέγεθος των εφαρμοζομένων μέτρων πρέπει να βρίσκεται σε συμφωνία με την προβλεπόμενη από τους θεσμούς υπεραπόδοση».
-Η αναπτυξιακή τράπεζα, το πετράδι του στέμματος της ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προπαγάνδας, με την ίδρυση της οποίας χρόνια μας ζαλίζουν το κεφάλι, καταργείται επίσης. Διότι στο Πέμπτο Μνημόνιο προβλέπεται ότι η συγκεκριμένη τράπεζα δεν θα δέχεται καταθέσεις, ούτε θα παρέχει δάνεια, αλλά… μόνο συμβουλές!
-Και τέλος, οι αναφορές στο περίφημο αιωνόβιο Υπερταμείο. Σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας περί του ρόλου του, αναφέρεται σαφώς ότι σκοπός του είναι η μεγιστοποίηση της αξίας της ελληνικής περιουσίας και η ρευστοποίησή της «μεσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων». Προβλέπεται ότι η διοίκηση του υπερταμείου θα αλλάξει τις διοικήσεις στα ΕΛΤΑ και στον ΟΑΣΑ. Προβλέπεται η μεταφορά του ΟΑΚΑ μέχρι το τέλος του 2018. Και, και… Ακούστε! Θα μεταφερθούν στο υπερταμείο και οι νέες δημόσιες επιχειρήσεις που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν. Συγγνώμη, αλλά ποια νέα δημόσια επιχείρηση αναμένουμε να δημιουργηθεί; Προφανώς δεν περιμένουμε τίποτε άλλο από την δημόσια επιχείρηση εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων! Και υπάρχει και κάτι άλλο, επίσης καταπληκτικό. Επειδή με δικαστική απόφαση επέστρεψε το νερό υπό δημόσιο έλεγχο ως δημόσιο αγαθό, υπάρχει και η πρόβλεψη να… ξαναμεταφερθούν στο Υπερταμείο όσες δημόσιες επιχειρήσεις συμβαδίζουν με τους σκοπούς του (του Υπερταμείου, βεβαίως, βεβαίως)!
Αυτά και με τις υγείες μας! Για την ακρίβεια… εις υγείαν των κορόιδων!
Και επειδή σήμερα το ημερολόγιο γράφει 29 Μαΐου, εάλω η Ελλάς!
loading...

6 thoughts on “Να γιατί έπρεπε να πέσει ο Σαμαράς!

  1. ΠΟΥ ΘΑ ΈΒΡΙΣΚΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ 11,5 ΔΙΣ ΠΟΥ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΕΙ Η ΧΏΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΎΛΙΟ ΤΟΥ 2015;

  2. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΤΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ. Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΙΟΝ. ΕΛΕΥΘΕΡΑΤΟΥ) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ 4563 ΔΡΧ. ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ ΕΙΧΕ 300 ΔΡΧ.ΗΤΟΙ 15 ΛΙΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΣΗΜΕΡΑ 15 ΛΙΡΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

  3. Βουλτεψη,ο Σαμαρας επρεπε να πεσει, οχι μονο γιατι ηταν ανικανος,ψευτης και κωλοτουμπας,αλλα γιατι επρεπε να ερθει ο κουμμουνιστης Τσιπρας για να αποτελειωσει το εργο του,δηλαδη την πληρη καταστροφη της Ελλαδας.Και συνυπευθυνοι ειστε ολοι σας εσεις οπι βουλευτες που πινετε τον ιδρωτα και το αιμα του Ελληνικου Λαου με τους παχυλοτατους μισθους σας,εσεις και τα παιδια σας που διορισατε στν βουλη τελειως αναξιοκρατικα και τον καταστρεφεται.Ουστ,ολοι σας,βρυκολκες.Ουστ…………

  4. κυρά Σοφία

    Ο Σαμαράς δεν έπρεπε απλώς να πέση.
    Έπρεπε να είναι στη φυλακή γιά παραβίαση του Συντάγματος και κατάλυση τού πολιτεύματος.

    Όμως, κανένας, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, για να διατάξη το αυτονόητο:

    Μία ανάκριση για να αποδειχθή, άν ήταν αληθινό το "ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΑΜΑΡΑ" το οποίο παρουσίασε μέσα στην βουλή ο Κασιδιάρης στις 10-12-2014.

    Και άν μέν ήταν αληθινό (ΠΟΥ 100% ΗΤΑΝ..) να πάη ο Σαμαράς στον Κορυδαλλό, παρέα με τον φίλο του τον "ψηλό παναθηναϊκάκια"…

    Και άν ήταν ψεύτικο, να οδηγηθή στην φυλακή ο Κασιδιάρης γιά συκοφαντία…

    Αλλά, δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΣΤΩ ΕΝΤΙΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ, από τους υψηλόβαθμους τού κλάδου.

    Ίσως επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ.—

    Αυτός ήταν κυρά Σοφία ο Σαμαράς:

    Ένας ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ, ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ.

  5. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΟΟΟΟΛΟΥΣ

  6. ΑΔΩΝΙΣ:Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ!!!
    ΑΔΩΝΙΣ:ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!
    Αδωνιs:Ανυπαρκτοs ο Σαμαραs!Ελαχιστοs και λιγοs!
    Αδωνιs Γεωργιαδηs:Η ΝΔ εκλεβε το κρατοs!
    Βομβα Αδωνι:"Οποιοs ξαναψηφισει πασοκ & ΝΔ ψηφιζει ψευτεs & κλεφτεs!!!
    Master Quiz:απο το peristeroxesmenos-mpoyrdasΤv (λεγεται και πακιακιο-παρλαπιπαs)λαλιστατο κοντο βαψωμαλιαs-βαψωφρυδηs με εξωγαμα και μαεστρο με μαστερ στα πνευστα φλαουτο πιπιζα κλαρινο φλογερα κτλπ με καταδικασμενο βαψωμαλια παρ'ολιγο διγαμο κωμπαρο….

Comments are closed.