Κοσμογονικές αλλαγές στις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις: Γίνεται πράξη η Διακλαδική Διοίκηση - Αλλάζουν δόγμα δράσης

Κοσμογονικές αλλαγές στις ειδικές δυνάμεις των τριών Κλάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στο δόγμα δράσης τους, όπως και στο συνολικό δόγμα δράσης συνολικά των ΕΕΔ σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.


To Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, προχώρησαν μετά από πολύμηνες, συστηματικές διεργασίες, στην ολική αναδιάρθρωση της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων η οποία αποκτά πλέον καθαρά διακλαδικό χαρακτήρα στο σύνολο των ειδικών και επίλεκτων δυνάμεων της χώρας, πέρα από την περιορισμένη Δύναμη "Δ".

Αλεξιπτωτιστές, πεζοναύτες και οι λεγόμενες «βόρειες» μοίρες των καταδρομών θα γίνουν αυστηρά αεροκίνητες ώστε να είναι ικανές να υποστηρίξουν κυρίως τη νησιωτική Ελλάδα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και πριν την εκδήλωση της εχθρικής επίθεσης και όχι με αποβατικές ενέργειες, μετά την εκδήλωση της εχθρικής κίνησης, κάτι που πλέον θεωρείται ως «αυτοκτονία»

Δηλαδή εγκαταλείπεται οριστικά, όπως το pronews.gr είχε αποκαλύψει, το δόγμα των ενισχύσεων και των αποβατικών ενεργειών μετά την εκδήλωση της επίθεσης.
Στον σχεδιασμό του Διακλαδικού Σχηματισμού θα συμπεριληφθεί και το Τάγμα Εναέριου Εφοδιασμού. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται η αναβάθμιση στον τομέα των σκαφών στις αμφίβιες μοίρες κυρίως των νησιών, με πιο βαριά σκάφη και μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας όπλων.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για την τελική υπογραφή του, η οποία αναμένεται να τεθεί εντός των επόμενων ημερών.

Το νέο στοιχείο στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων αφορά τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας, αλλά και την κοινή εκπαίδευση και κοινή προμήθεια υλικών πολέμου, όπου αυτό είναι δυνατό.

Η λεγόμενη «Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου» διοικητικά θα υπάγεται στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αλλά από εκεί και πέρα θα υπάρχει ένας αντιστράτηγος (αντιναύαρχος ή αντιπτέραρχος) ο οποίος θα έχει την ευθύνη της Διοίκησης η οποία θα χωρίζεται σε δυο μέρη και θα είναι υπόλογος στον Αρχηγό του στρατεύματος.

Στην πυραμίδα της διοίκησης θα έπεται ο Διοικητής Ειδικών Επιχειρήσεων, με βαθμό υποστρατήγου, υποναυάρχου ή υποπτεράρχου, ενώ υπό την επιχειρησιακή ομπρέλα του νέου Διακλαδικού σχήματος θα τεθούν οι εξής μονάδες:

- Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ)

- Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών

- Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών

- Όλα τα Ειδικά τάγματα εθνοφυλακής των νησιών

- Η 31 ΜΕΕ της Πολεμικής Αεροπορίας

- Η 1η Μεραρχία Καταδρομέων- Αλεξιπτωτιστών.

- Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πόντος

- Η 32η Ταξιαρχία ΠεζοναυτώνΘα υπάρχει ειδική μονάδα με εναέρια μέσα Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας για αερομεταφορές τους σε όλο των ελλαδικό χώρο ή και εκτός αυτού, αν απαιτηθεί.Σε επίπεδο εκπαίδευσης θα αναβαθμιστεί κάθετα το Κέντρο Ανορθόδοξου Πολέμου στη Ρεντίνα της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας το σύνολο των σχολείων των ειδικών δυνάμεων και από τους τρεις Κλάδους, καθώς μέχρι τώρα ήταν «άβατο» του Στρατού.
Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να προσελκύσει για την εκπαίδευσή τους ακόμη και προσωπικό από ξένους στρατούς που σήμερα συνεκπαιδεύονται με τις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. AA ΤΙ ΩΡΑΙΑ Ε? ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΡΕ ΠΑΠΑΡΕΣ ΜΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΟΥ ΠΥΡΕΤΕΙ ΜΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΣΗΜΕΡΑΟ ΚΑΘΕ ΕΝΣΜ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΙΟΥΝ ΑΥΤΑ. ΑΙΝΤΕ ΤΟΝ ΠΗΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕΣ ΠΗΔΗΞΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ Ε.Τ.Α ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ? ΟΠΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΕΙΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΚΠΕΥΔΕΥΣΗ ΕΚΠΕΥΔΕΣΗ ΕΚΠΕΥΔΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ...ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΚΙΧ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΛΤ Νο3. ΤΟ 75 76 ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΝΘ/ΓΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΤΕΛΟΣ,ΠΑΝΤΩΝ ΕΒΛΕΠΑ ΕΝΑΝ 1.56 ΥΨΟΣ ΓΥΡΙΖΕ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΔΑΡΙΟ ΗΤΑΝΕ ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ,ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ,ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΔΕΝΜ ΕΙΧΕ ΜΕ ΕΜΑΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΑΥΤΟΣ ΡΕ ΠΙΔΙΑ?Α ΔΟΚΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΤΕΑ (ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΘΝΟΦΥΚΑΗΣ) ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΕΤΕ? ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ,ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ,ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ,ΤΩΝ ΤΕΑ. ΤΙ ΟΠΛΑ, ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΡΕ ΦΙΛΕ? ΕΝΦΙΛΤ Νο 3 ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΓΓΛΕΖΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΥΤΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟ,ΟΥΡΑΙΟ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ 0.303. ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΜΑΥΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΕΥΔΕΣΗ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΕΝΦΙΛΤ ΤΑΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΟ,ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ? ΟΧΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑΧΟΥΜΕ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ. ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΡΕΝΤΙΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙ ΕΙΣΑΙ? ΣΙΩΠΗ ΑΚΡΑ ΙΩΠΗ. ΤΑ 11 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ (ΔΡΧ) ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ. ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΔΙΠΛΑ Η ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΕΜΕΝΕ ΕΚΕΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΟΤΕ.ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΠΕΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΧΕΙΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΘΑ ΘΑΑ ΜΘΑΑΜ ΘΑΑΘΑ. ΑΙΝΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]