«Σφαλιάρα» στρατηγού Ζιαζιά στον Ερντογάν: «Έχει και η ελληνική καρδιά τα σύνορα της» (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξω από τα δόντια για την υπόθεση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, μίλησε στο OnAlert o Στρατηγός Ζιαζιάς.

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο την κράτησή τους, κάνοντας λόγο για ομήρους.Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου προέβλεψε ότι το καθεστώς Ερντογάν δεν θα πρόκειται να διακινδυνεύσει μια αποτυχία.

Απάντησε δε στις διαδοχικές αναφορές του Σουλτάνου περί «Συνόρων της Καρδιάς», περιγράφοντας την έκταση των συνόρων της Ελληνικής Καρδιάς: Όσον αφορά στους απέναντι θα ήθελα να τους πω και πάλι, να τους τονίσω και πάλι για τα σύνορα της καρδιάς τους, ότι έχουμε και εμείς σύνορα της καρδιάς. Αρχίζουν από τον Πόντο έρχονται στη Μικρά Ασία, έρχονται στην Ανατολική Θράκη. Κι αυτό πρέπει να το γνωρίζουν και ιστορικά και γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά.

Η συνέντευξη του Στρατηγού Ζιαζιά:

«Η νομική αφύπνιση της Τουρκίας 95 χρόνια μετά τη Συνθήκη των Παρισίων, είναι ανιστόρητη και νομικά αβάσιμη.Και να πούμε ότι και οι δηλώσεις του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ, δεν βοηθούν στην ύπαρξη κλίματος μεταξύ των στρατιωτικών ηγεσιών. Η πολιτική της Τουρκίας παραπέμπει σε μια επιθετική στρατηγική στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία όπως βλέπουμε άρχισε με μια επιθετική ρητορία, μετά συνεχίστηκε με κρίσεις χαμηλής έντασης και κρίσης υψηλού συμβολισμού και εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν σοβαρότερες εξελίξεις όταν το πλοίο των γεωτρήσεων, το τουρκικό, θα κινηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι τις εκλογές εκτιμώ ότι ο Ερντογάν δεν θα ήθελε να διακινδυνεύσει μια αποτυχία σε ένα θερμό επεισόδιο. Έχει ήδη κεφαλαιποιήσει πολιτικά, εκλογικά τις επιχειρήσεις στο Αφρίν. Ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει μια γκάμα προβλημάτων με τη χώρα μας, να μας οδηγήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου η Ελλάδα έχει μόνο να χάσει, ενώ η Τουρκία διεκδικεί τα πάντα.

Εκτίμησε μάλιστα ότι μετά τις εκλογές θα αναβαθμίσει το επίπεδο των προκλήσεων και στα δυο “μέτωπα” που συντηρεί, σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ: «Η Τουρκία έχει σταθερά, διαχρονική πολιτική και στρατηγική. Αυτή θα ακολουθεί είτε πριν τις εκλογές είτε μετά. Για εκλογικούς λόγους θα υπάρξει εκτιμώ μια νηνεμία μέχρι τις εκλογές. Μετά θα συνεχίσει, ότι κάνει μέχρι σήμερα. Προκλήσεις στο Αιγαίο. Προκλήσεις στη νοτιανατολική Μεσόγειο. Κυρίως στην Κύπρο όπου εκεί θα προσπαθήσει να εισέλθει στο γεωστρατηγικό γίγνεσθαι της περιοχής.»

Στο ερώτημα εάν η ελληνική αντίδραση είναι η ενδεδειγμένη υπογράμμισε: «Η αποτροπή η δική μας θα πρέπει να είναι αξιόπιστη και να είναι πιο δυναμική. Αυτό νομίζω είναι δεδομένο και φαίνεται σε όλες τις εκφράσεις μας. Όμως νομίζω ότι αυτή την εποχή δεν συμφέρει τη χώρα μας να πάμε σε μια αναβάθμιση των ελληνοτουρκικών διενέξεων. Νομίζω ότι λόγω τουριστικής περιόδου, νομίζω ότι δεν συμφέρει και τις δυο χώρες. Όμως και η νηνεμία, να πάμε σε γκρίζες σκέψεις, σε γκρίζες ζώνες νομίζω ότι δεν θα είναι σε όφελος της πατρίδας μας, δεν είναι προς όφελος της κοινωνίας μας, διότι δημιουργεί και το ανάλογο κλίμα στην κοινωνία μας.»

Για τους Έλληνες Στρατιωτικούς χωρίς περιστροφές έκανε λόγο για ομηρία. Καυτηρίασε δε την κριτική που ασκήθηκε προς τον ΥΕΘΑ, για τον συγκεκριμένο όρο, από μερικούς “άκαπνους” όπως τους χαρακτήρισε: «Καταρχήν πρέπει να δουμε ποια είναι η κατηγορία που θα αποδόσουν οι Τούρκοι στα δυο μας στελέχη. Απ’ότι διαφαίνεται πάμε σε μια εκβιαστική κατάσταση την οποία δημιουργούν οι Τούρκοι έναντι της χώρας μας και πάμε σε μια ομηρία. Καλά έκανε και είπε ο κ. Υπουργός ότι είναι σε ομηρία. Και βγήκαν μερικοί άκαπνοι να κάνουν αντιπολίτευση. Νομίζω ότι λάθος ήταν.Είναι καθαρά ομηρία και θα το δούμε και στη συνέχεια αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται να το λήξουν οι Τούρκοι επειδή το ζητούν διάφοροι αξιωματούχοι του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε των ΗΠΑ ή της Ρωσίας. Οι Τούρκοι θα το λήξουν το επεισόδιο αυτό, με βάση την εξυπηρέτηση των δικών τους σχεδιασμών και επιδιώξεων. Και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από την δική μας πλευρά. Και εδώ πρέπει να τονίσω ότι η ομηρία πέραν του ανθρωπιστικού χαρακτήρα, έχει μεγάλο αντίκτυπο και στο ηθικό και στην ελληνική κοινωνία. Και γι αυτό πρέπει να λήξει άμεσα. Ήταν θετικό, η επίσκεψη παραγόντων πολιτειακών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις φυλακές της Αδριανούπολης. Όμως χρειάζονται πρακτικά μέτρα για την απελευθέρωση των δυο στελεχών μας.»

Στο ερώτημα εάν έγιναν λάθη από ελληνικής πλευράς την ημέρα της σύλληψης των δυο στελεχών ανέφερε: «Δεν είναι ώρα να κατανείμουμε ευθύνες. Εγώ θα πω μόνο ότι, οι ταγοί μας σήμερα θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι συνετοί άνθρωποι προνοούν για να μην συμβούν τα δύσκολα. Και οι γενναίοι όταν συμβούν τα αντιμετωπίζουν σωστά. Και τίποτε παραπάνω.»Διευκρίνισε όμως: «Νομίζω ότι είναι σε εξέλιξη μια ένορκη διοικητική εξέταση και δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε εμείς, ούτε να κάνουμε εκτιμήσεις για τέτοια θέματα καθαρά της νυν στρατιωτικής ηγεσίας»

Το μηνύμά του στην Τουρκία: Όσον αφορά στους απέναντι θα ήθελα να τους πω και πάλι, να τους τονίσω και πάλι για τα σύνορα της καρδιάς τους, ότι έχουμε και εμείς σύνορα της καρδιάς. Αρχίζουν από τον Πόντο έρχονται στη Μικρά Ασία, έρχονται στην Ανατολική Θράκη. Κι αυτό πρέπει να το γνωρίζουν και ιστορικά και γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά.

Δείτε το βίιντεο της συνέντευξης του Στρατηγού Ζιαζιά

loading...

5 thoughts on “«Σφαλιάρα» στρατηγού Ζιαζιά στον Ερντογάν: «Έχει και η ελληνική καρδιά τα σύνορα της» (ΒΙΝΤΕΟ)

  1. για να γινεις στρατηγος
    πρεπει της μεγαλης της στοας να εισαι χορηγος

  2. 8,22μ.μ. ΔΕΝ ΦΤΑΝΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΕΙΣΕ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΗΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΜΑ!!!!! ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΓΟΙ ΣΤΟ ΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΟ ΗΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 95% ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΚΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. 8,22 ΚΑΙ 9,11.ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΩΠΕΔΩΝΕΤΕ ΟΛΑ.ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΙ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ.,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ…

  4. ΔΕΝ ΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΤΟΛΜΑΣ ΠΟΥΤΣΟΒΓΑΛΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΙΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΨΩΛΕΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΑΣΙΚΛΗ ΣΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΤΑΒΡΑΝΤΙΣΜΕΝΟΣ ΨΩΛΑΡΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΧΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΧΑΣΙΚΛΗ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΝΑΝΙΖΕΣΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ? ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΡΕ ΧΤΗΝΟΣ? ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΗΛΗΚΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΕΣΥ ΧΑΣΙΚΛΑ? ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ. ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΩ 0.45 ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΡΥΠΟΔΑ ΟΜΩΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΡΦΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΟ ΠΟΥΤΣΟΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΦΛΕΒΑ ΓΙΑ ΦΛΕΒΑ…..ΘΑ ΣΕ ΤΕΕΙΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΥΜΕΝΗ ΓΙΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΚΩΛΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΚΩΛΟΜΠΗΧΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ? ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΧΑΣΙΚΛΑ…..

  5. ΕΙΜΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΠΑΙΔΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΠΟ 6 ΕΤΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΑΜΑΛΗΣ ,ΜΠΗΚΑ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑ ΜΕΤΑ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΤΩΧΟΣ ΟΠΩΣ ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ.ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΕΥΟΡΚΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ? ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ(8.22 ,9,11 ) ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝ .ΚΟΜΠΛΕΞ?ΦΘΟΝΟΣ? ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ,ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΟΝΟ ΜΗ ΡΥΠΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ,ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.

Comments are closed.