ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΜΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ!!!

*Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης ..

Σε μια εποχή τόσο σκοτεινή όπου τα πάντα είναι προς απόδειξη, έχει αξία η θέση που λαμβάνουμε -ατομικά και συλλογικά- έναντι των ιστορικών γεγονότων, ήτοι των στιγμών που σφράγισαν την ιστορία του έθνους και υπέγραψαν, διαχρονικά, με το αίμα και την προσφορά της θυσίας τους, οι
αθάνατοι ήρωες του έθνους στο πεδίο των μαχών. Η ιστορία της χώρας είναι συνώνυμη με τον ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση της ελευθερίας, το δίκιο και τον διαρκή αγώνα ενάντια στην ξένη επιβουλή και σε κάθε είδους εξάρτηση ή δουλεία. Υπ΄αυτή την έννοια, η επίκληση της ελληνικότητας της Μακεδονίας δεν συνιστά έκφραση ενός ακόμη ακραίου εθνικιστικού παραληρήματος, ούτε γίνεται αναίτια με ιταμό και επιθετικό τρόπο έναντι του γειτονικού κρατιδίου, αλλά έκφραση της συνείδησης της ιστορικής, εθνικής ευθύνης και της συναίσθησης του ιστορικού μας χρέους. Τις κρίσιμες αυτές ώρες, ο λαός, αξιώνει σεβασμό στην ιστορική μνήμη και την ιστορική αλήθεια. Κανένας καιροσκόπος, λαϊκιστής και εξουσιομανής πολιτικός, δεν έχει το δικαίωμα να τσαλακώσει την αξιοπρέπεια και την τιμή ενός λαού, αν μη τι άλλο, να διαγράψει σελίδες της πολυκύμαντης ιστορίας του.

Οι πολιτικοί χαμαιλέοντες, που σήμερα πρωταγωνιστούν στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι δεν είναι όλα για το ανταλλακτήριο αξιών της νέας τάξης πραγμάτων. Πως ηγούνται μιας χώρας με ιδιαίτερο στίγμα στην ιστορία των εθνών, όχι ενός συνονθυλεύματος “γκρουπούσκουλων” με ακραίες διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αντιλήψεις. Πως όταν μιλούμε για εθνικά θέματα, δεν χωρούν εκπτώσεις, υπεκφυγές και αμφίσημες απαντήσεις, ούτε κατισχύουν της αλήθειας οι τεχνικοπολιτικές κατασκευές και τα νομικά άλλοθι. Ακόμη κι αν αυτές “οι κατασκευές, κρίνονται απαραίτητες για το αναγκαίο διπλωματικό κεφάλαιο, που η χώρα πρέπει να ξεδιπλώσει στο πλαίσιο της άμεσης επίλυσης του Μακεδονικού ζητήματος / Κατρούγκαλος, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, σήμερα στον real fm”. Το ερώτημα, όμως, είναι, αν το ίδιο ενστερνίζονται τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπίας, που δέσμια των ιδεοληψιών και των ποικίλων εξαρτήσεων τους από τον διεθνή παράγοντα (Γερμανία και ΗΠΑ θέλουν να μετατρέψουν σε προτεκτοράτο το εν λόγω κρατίδιο) πρωταγωνιστούν σήμερα στη δυσμενή εξέλιξη για το Μακεδονικό ζήτημα, όπως αντίστοιχα ελέω μνημονίων πράττουν στην εξέλιξη του δράματος και της σφαγής των ελπίδων του ελληνικού λαού.

Ειδικότερα, όμως, το ερώτημα, αφορά πρωτίστως τον αξιότιμο ΥΕΘΑ της χώρας, αλλά και τα σεβαστά μέλη της Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ. με τις γνωστές στομφώδεις πομφόλυγες και τα ατέρμονα φληναφήματα περί της ελληνικότητας της Μακεδονίας, που αύριο όπως όλα τα γεγονότα δείχνουν, με την βολική σιωπή, άλλως εκκωφαντική αλαλία και αποχή, θα διαγράψουν με ελαφρότητα την ιστορία αιώνων. Ήτοι θα ασελγήσουν από κοινού με την κοινωνία των πολλών προθύμων βουλευτών στο χώρο της πολύτιμης εθνικής μνήμης, θα προβούν στην επαίσχυντη πράξη της απεμπόλησης των εθνικών δικαίων και θα βεβηλώσουν την αξιοπρέπεια ενός περήφανου λαού με κοινωνικό, πατριωτικό και εθνικό πρόσημο. Διέλαθε, όμως, της προσοχής όλων αυτών των εκπροσώπων, ότι έχουν ασφαλώς το αναφαίρετο δικαίωμα, να ευτελίζουν κατά το δοκούν την πολιτική τους ιστορία, πολλώ μάλλον να ακυρώνουν την πολιτική τους διαδρομή με τις γνωστές ιδεολογικοπολιτικές τούμπες, όχι όμως να παίζουν με την πίστη μας στα ιδανικά της πατρίδας και του έθνους. Για μας, Μακεδόνες ή μη, κάθε γεωγραφικό κομμάτι της χώρας έχει την ίδια αξία, θέση και σημασία στην καρδιά, στην ψυχή και στο μυαλό μας. Είναι ταυτισμένα με την πατρίδα, το έθνος και την Ελλάδα που σεβόμαστε, αγαπάμε, τιμούμε και υπηρετούμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός

loading...

1 thought on “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΜΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ!!!

  1. Αυτή η καραμέλα που λένε ΟΧΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ χωρίς δημοψήφισμα, είναι άνευ προηγουμένου. Τι δηλαδή; Δημοψήφισμα στο σπίτι μας, αν θα αφήσουμε τους κλέφτες να μπούνε μέσα, να πάρουν την περιουσία μας, να βιάσουν τη μάνα μας, να μας κόψουν κομμάτια; Γελοία πράγματα. ΟΧΙ και τελειώσαμε. Αει στο γέρο διάολο.

Comments are closed.