Το πρώτο τρένο από την Κίνα έφτασε στο Βέλγιο

Οι Κινέζοι θέλουν να αναβιώσουν τον εμπορικό δρόμο του μεταξιού και στην Αμβέρσα υποδέχθηκαν το πρώτο τρένο

Στις 26 Απριλίου ένα ιστορικό σιδηροδρομικό δρομολόγιο ξεκίνησε από το κινεζικό λιμάνι της Τάνγκσαν. Το πρώτο τρένο που θα αναβίωνε τον θρυλικό εμπορικό δρόμο του μεταξιού σφύριξε. Στις 12 Μαΐου, μετά από περίπου μισό μήνα ταξιδιού, το τρένο έφτασε στο λιμάνι της Αμβέρσας με τις τοπικές αρχές να το υποδέχονται πανηγυρικά.

Ήταν το πρώτο δρομολόγιο στα πλαίσια της πρωτοβουλίας για άμεση σιδηροδρομική ένωση λιμανιών της Κίνας με ευρωπαϊκά. Με πρωτοβουλία του προέδρου της, Ξι Ζινπίνγκ η Κίνα θέλει να ενισχύσει τους εμπορικούς της δεσμούς με την Ευρώπη που αυτή τη στιγμή "ικανοποιούνται" σχεδόν αποκλειστικά από τη ναυτιλία. Είναι ένα πλάνο για τη δημιουργία μιας εμπορικής γέφυρας που θα αναβιώσει τον δρόμο του μεταξιού.

Το τρένο ταξίδεψε μέσα από το Καζακστάν, τη Λευκορωσία και τη Γερμανία πριν φτάσει στο Βέλγιο μετά από 16 μέρες έχοντας καλύψει 11.000 χιλιόμετρα. Μετέφερε 24 κοντένεϊρς με βιομηχανικά υλικά αλλά και προϊόντα όπως κεραμικά, καλλυντικά και χαρτί. Το πλάνο είναι το δρομολόγιο να γίνεται μια ή δυο φορές το μήνα.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]