Προ ημερών στα δελτία ειδήσεων είδαμε σε βραδινό δελτίο   το θλιβερό φαινόμενο να προσπαθούν κάποιοι να γκρεμίσουν το Άγαλμα του πρώην  Προέδρου των Η.Π.Α. Τρούμαν.

             Το θέμα της προσπάθειας κατεδαφίσεως του αγάλματος του προέδρου των Η.Π.Α., δυστυχώς δεν είναι τωρινό. Θυμάμαι σ’ ένα βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ την 25-7-2006, είδαμε και τότε έναν υποψήφιο Δήμαρχο για την πόλη των Αθηνών, να κομπορρημονεί για το τότε γκρέμισμα του αγάλματος του Τρούμαν, με φρασεολογίες του 5% των Ελλήνων που μόνο σ’ αυτούς μπορούσε να είχε ανταπόκριση.
Έχω λοιπόν να πω σ’ αυτούς τους Αγαπητούς μου πατριώτες, που γεννήθηκαν πολύ αργότερα, μετά την πλήρη καταστροφή της Ελλάδος τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την εξ’ ίσου καταστροφική Στάση  των Κομμουνιστών (εμφύλιος), ότι δεν έπρεπε ν’ αγνοεί, ως ΑΜΝΗΜΟΝΕΣ, τους λόγους για τους οποίους, ο Ελληνικός λαός (έστω το 95%), ευγνωμονών τον τότε Πρόεδρο των Η.Π.Α. για την σωτήρια προσφορά του στην ανοικοδόμηση και επιβίωση της ρημαγμένης Ελλάδος, τιμής ένεκεν, έστησε το άγαλμα αυτό.
Βλέπεις της γενιάς μου οι σημερινοί 85ντάρηδες, ζήσαμε τα γεγονότα και τα ξέρουμε από την προσωπική μας εμπειρία.
Δεν είμαστε γνώστες μόνον της κομμουνιστικής ωραιοποιημένης διδασκαλίας και άποψης των γεγονότων, αλλά γνώστες της αλήθειας, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις.
Θα συμβούλευα σήμερα τους νεαρούς αυτούς πατριώτες μου, εφ’ όσον φιλοδοξούν να ασχοληθούν με τα κοινά, ας διαβάσουν την Ιστορία τουλάχιστον της περιόδου 1940-1950 και να μην περιορίζουν τις γνώσεις των, σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, της πρωτοπόρας επανάστασης του 20ου αιώνα, μιας χρεοκοπημένης Γ΄ Διεθνούς και ενός κόμματος που δεν μιμήθηκε την Σταλινική Γραφειοκρατία μόνο αλλά και την φωτοτύπησε.
Είμαστε φαίνεται, δυστυχώς αγκυλωμένοι στην Πολυκομματική φιλοσοφία με ξεπερασμένο ιδεολογικό στίγμα του κόμματος αυτού που δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση και την ανάγκη να ζητήσει έστω μία συγνώμη, από τον Ελληνικό λαό για τα δεινά που τους επισυσσώρευσαν οι προ αυτών Σταλινικοί Κομουνιστές ηγέτες των.
Ίσως, εάν συνέβαινε αυτό θα ήτο εκτός από την δικαίωση των χιλιάδων θυμάτων «τοις κοίνων ρήμασι πειθόμενοι», αλλά θα υπήρχε σήμερα και πραγματικό Αριστερό κόμμα που θα έδιδε την δυνατότητα στον Ελληνικό Λαό, να τολμήσει και μια τρίτη επιλογή, όχι βέβαια όπως αυτήν που βιώνουμε σήμερα. Όσο λοιπόν το κόμμα αυτό θα παραμένει αγκυλωμένο στον Σταλινικό καισαροπαπισμό, ο Ελληνικός λαός θα το διατηρεί στο 5-8% για τα αμαρτήματα των κομματικών ηγετών του παρελθόντος του.
    «Τα  έθνη δεν φονεύονται ούτε από την πείνα, ούτε με τις χρεωκοπίες, ούτε με την ήττα, φονεύονται με τις ιδέες».( ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ)

                                                                    Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
     Αντγος ε.α.
                                                                 Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.

loading...