Πετρόπουλος: Οι περικοπές στις συντάξεις θα εφαρμοστούν κανονικά

«Οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ», παραδέχθηκε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Το σχέδιο επανυπολογισμού των συντάξεων παρουσίασε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, οι περικοπές θα εφαρμοστούν κανονικά, αλλά θα προσπαθήσουμε να τις βελτιώσουμε. Το 25% των ασφαλισμένων θα δει αμετάβλητη σύνταξη, άλλο ένα 25% θα υποστεί μείωση από 1% έως 18%, από 1ης Ιανουαρίου 2019 και το 20% θα δει αύξηση συντάξεων σε βάθος 5ετίας.

«Οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» παραδέχθηκε ο κύριος Πετρόπουλος, και έσπευσε να σημειώσει ότι τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν. «Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Πετρόπουλος.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος η κυβέρνηση μέχρι τότε έχει περιθώριο επτά μηνών για να δει τις επιδόσεις του συστήματος ασφάλισης. Όπως ανέφερε «το 1 δισ. ευρώ πλεόνασμα μας το δικαίωμα να διαπραγματευτούμε με καλύτερο τρόπο τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Έχουμε επτά μήνες μπροστά μας για να δούμε πού και πόσες θα είναι οι μειώσεις».

Το πόσο θα κοπούν οι συντάξεις θα το δούμε τον Οκτώβριο με την κατάθεση του προϋπολογισμού, είπε ο κ. Πετρόπουλος ενώ οι ασφαλισμένοι θα ξέρουν πόσο θα είναι το «μαχαίρι» στις συντάξεις τους τον Δεκέμβριο με τα ειδοποιητήρια των συντάξεων Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις, όπως είπε ο υφυπουργός, έχουν μείνει 75.000 κύριες που δεν έχουν πληρωθεί και 3.500 εκκρεμή εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων. Οι εκκρεμείς συντάξεις (κύριες κι επικουρικές) και τα εφάπαξ θα πληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον υφυπουργό, πλην του ΤΣΑΥ και του ταμείου νομικών, καθώς υπάρχουν οφειλές που δεν έχουν διαπιστωθεί, λόγω έλλειψης μηχανογραφικών συστημάτων. Σε αυτά τα ταμεία θα υπάρξουν καθυστερήσεις, καθώς λείπουν απαραίτητα στοιχεία για τον υπολογισμό τους. Παράλληλα, δεν θα καταβληθεί ακόμα το εφάπαξ του ταμείου ιδιωτικών υπαλλήλων.

Ο επανυπολογισμός έχει ολοκληρωθεί, αποκάλυψε ο κ. Πετρόπουλος. Περίπου 500.000 έχουν αρνητική μεταβολή στις συντάξεις (από 5 ευρώ έως και 200 ευρώ), αλά υπάρχουν και περιθώριο αυξήσεων σε κάποιες, λόγω πλεονασμάτων και μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης.
Τα αναδρομικά του ΕΟΠΥΥ θα δοθούν, είπε ακόμη ο κ. Πετρόπουλος. Είναι μέσα στα θέματα που συζητώνται με τους δανειστές.

Σε ό,τι αφορά τις εισφορές του ΕΦΚΑ, ο υφυπουργός είπε ότι θα μειωθούν από το 2019, ενώ στις επικουρικές δεν θα υπάρξει άλλο «ψαλίδι».

loading...

6 thoughts on “Πετρόπουλος: Οι περικοπές στις συντάξεις θα εφαρμοστούν κανονικά

  1. Αυτό είναι το καθεστώς των ανώμαλων !!!

  2. Την άρση ασυλίας και την παραπομπή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος από πρόθεση, ζητούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι συνταξιούχοι ένστολοι, καθώς αρνείται να σταματήσει την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τις συντάξεις, η οποία έχει κριθεί αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με το protothema.gr.

    Μάλιστα, ζητείται να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα είναι διαρκές και θα είναι διαρκές έως τη στιγμή που θα σταματήσει η παρακράτηση της εισφοράς αυτής από τις συντάξεις των στρατιωτικών. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χουλιαράκης δεν έχει βουλευτική ιδιότητα.

    Πάντως, έχει ξεχειλίσει η αγανάκτηση, η καταπάτηση της αξιοπρέπειας, ο οικονομικός και κοινωνικός ευτελισμός τόσο των εργαζομένων όσο και των συνταξιούχων από τη μακροχρόνια οικονομική αφαίμαξη λόγω της ψήφισης των αλλεπάλληλων μνημονίων, αλλά και του πολιτικού εμπαιγμού.

    Οι πολίτες άρχισαν πλέον να στρέφονται κατά των κυβερνώντων ομαδικά για την άρνησή τους να εφαρμόσουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικές και παράνομες περικοπές μισθών, συντάξεων, εισφορών κ.λπ. που έγιναν από τη μνημονιακή πολιτική.

    Οι δικαστές ήδη «προειδοποίησαν» τα μέλη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ότι εάν δεν εφαρμόσουν την απόφαση του Μισθοδικείου με την οποία δικαιώθηκαν για τις περικοπές των συντάξεών τους, όχι μόνο θα στραφούν σε βάρος τους για παράβαση καθήκοντος, αλλά θα αξιώσουν και αποζημιώσεις. Ακολούθησαν 4.673 γιατροί του ΕΣΥ, οι οποίοι διεκδικούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας αναδρομικά την επιστροφή των μειώσεων των αποδοχών τους για την 6ετία 2012-2018, όπως έχει γίνει με τη δικαίωση ομάδας γιατρών.

    Τώρα ήρθε η σειρά των ένστολων να αξιώσουν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν για την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία δεν εφαρμόζεται. Οι ένστολοι στρέφονται ποινικά κατά του κ. Χουλιαράκη, ο οποίος δεν δίνει εντολή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να εφαρμοστεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (244/2017) με την οποία κρίθηκε ότι οι κρατήσεις για την Εισφορά Αλληλεγγύης από τις συντάξεις είναι αντισυνταγματική και πρέπει να σταματήσει.

  3. ΡΕΜΑΛΙΑ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΘΙΚΙΑ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ
    ΟΙ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ ΠΟΥ "ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ" ΤΗ ΧΩΡΑ

  4. ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΖΑΝΙ ΓΕΜΑΤΟ ΣΚΑΤΑ!

  5. ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗ ΛΕΜΕ…….Θ Α Ν Α Τ Ο Σ……..ΖΕΙΣΕ Ε Σ Υ ΜΕ 1 000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ……ΕΞΑΛΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕΣ ……ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΟ…….ΟΛΩΝ…….ΑΥΤΟ ΛΕΣ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΝΩΜΑΛΕ…….

  6. Σαν δεν ντρέπεστε ρε ξεφτηλισμένοι αλήτες. Πού είναι ρε οι κόκκινες γραμμές που βάζατε πριν καναδύο χρόνια; Πού είναι οι υποσχέσεις σας για μια καλύτερη ζωή; Ούτε ένα ευρώ επί πλέον μέτρα φώναζε ο Τσίπρας,και αντ αυτού έρχονται νέες περικοπές,μείωση αφορολογήτου,ο ΕΝΦΙΑ συνεχίζεται,ενώ θα τον καταργουσατε σε μια νύχτα,και τί άλλο να θυμηθό δεν ξέρω.
    Αυτό είναι το όραμά σας για τους Ελληνες; Τέτοια σχέδια είχατε για τα περήφανα γηρατειά; Ποιό είναι το όριο της φτώχειας για σας,και πώς το καθορίζετε;
    Τί κάνατε αυτά τα χρόνια για να βελτιώσετε το επίπεδο ζωής των φτωχοποιημένων ανθρώπων; Πείτε μου έστω και ένα που κάνατε,απ αυτά που υποσχόσασταν. ΤΙΠΟΤΑ απολύτως δεν κάνατε,και η εξαθλίωση του κόσμου συνεχώς αυξάνεται,με την ακρίβεια να βρίσκεται στα επίπεδα χωρών της βόρειας Ευρώπης και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερη. Τα καύσιμα σε πίπεδο κόκκινου συναγερμου,μαζί με τπ πετρέλαιο θέρμανσης. Παγώνει ο κόσμος οι παππουδες,παιδάκια μικρά από την απλησίαστη τιμή τους. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανύπαρκτη,και παρακάλα μή χρειαστει να κάνεις καμία σοβαρή εξέταση. Την έχεις βάψει. Προσωπικά έχω 11 μήνες που υπέβαλλα δαπάνη γυαλιών εκατό(100) ευρώ, και ακόμη μετά από τόσους μήνες δεν έχω καμία ιδέα τί γίνεται. Ετσι βγάζετε τα πλεονάσματα; Τέτοια αριστερά να την βράσουμε. Μόνο νομοσχέδια για τους ομοφυλόφυλους ξέρετε να περνάτε στο άψε σβήσε.
    Πού υθα πάει όμως…Το χέρι που σας έκανε κυβέρνηση ψηφίζοντάς σας,δεν πρόκειται να ξανακάνει το ίδιο λάθος.

Comments are closed.