Αστυνομικοί αποκαλύπτουν γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν το Πεδίον του Άρεως

Αξιωματικοί της ασφάλειας ανέφεραν πως το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί απλά μέσω της αστυνόμευσης, καθώς έχει κοινωνική διάσταση που απαιτεί την παρέμβαση αρμόδιων φορέων.

Πρόβλημα που υπερβαίνει την απλή αστυνομική καταστολή είναι το Πεδίον του Άρεως, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Ασφάλειας.

Όπως επισημαίνουν, παρά τις εκατοντάδες προσαγωγές που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, οι περισσότεροι προσαχθέντες αφήνονται τελικά ελεύθεροι και επιστρέφουν στο Πεδίον του Άρεως καθώς εκεί βρίσκονται τα χαμηλού επιπέδου «στέκια» διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Παιδείας πρέπει να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες για την στέγαση και την στήριξη των τοξικοεξαρτημένων, καθώς διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση μόνο με μέτρα αστυνόμευσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, τις τελευταίες οκτώ ημέρες έχουν διενεργηθεί 291 έλεγχοι στο Πεδίον του Άρεως, οδηγώντας σε 245 προσαγωγές αλλά μόλις σε τέσσερις συλλήψεις.

Πολλές από τις προσαγωγές οφείλονται σε κατοχή ναρκωτικών, όμως, σύμφωνα με αστυνομικούς, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις πρόκειται για εξαρτημένα άτομα που φέρουν μικροποσότητες παράνομων ουσιών.

Μάλιστα, ορισμένοι διακινητές φαίνεται πως έχουν αρχίσει να εκμεταλλεύονται τις ανάγκες των άστεγων τοξικομανών, μετατρέποντάς τους σε χαμηλόβαθμους μικρεμπόρους.

loading...

1 thought on “Αστυνομικοί αποκαλύπτουν γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν το Πεδίον του Άρεως

  1. TΟΣΑ ΜΕΓΑΛΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΞ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΣΙΣ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΝΑ ΠΙΛΛΑΝΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ?
    ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ΠΛΟΙΟ ΧΡΤΕΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΑΠΑΝΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΜΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΥΝΟ ΠΡΟΥΝΟ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑ 2 ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ ΤΟΥ ΤΣΑΒΛΙΡΗ ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ ΤΑ ΡΥΜΟΥΛΚΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΒΑΘΟΣ 50-60 ΟΡΓΙΕΣ ΑΝΟΙΓΕΣ ΤΗΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΥΦΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΨΑΡΙΩΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΛΥ ΦΑΓΗΤΟ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ

Comments are closed.