Αγαπητέ κ.Ψαριανέ

*Γράφει, ο Χρήστος Κ. Μακρίδης
“ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΡΕΙΣ ΚΑΘΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ” ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝΌταν ο πολιτικός ομιλεί δημόσια υπό την ιδιότητα του εκπροσώπου του έθνους, υποχρεούται να απέχει από εκδηλώσεις φτηνού λαϊκισμού ή να επιδίδεται σε οπαδική ψηφοθηρική σπέκουλα και πολιτικό ακτιβισμό. Οφείλει να σκέφτεται καλά αυτό που θα πει και πως θα το διατυπώσει. Δεν είναι πάντα μεταξύ παιδικών του φίλων σε κάποιο καφέ της πλατείας Εξαρχείων, ούτε μεταξύ συνοπαδών του στον γνωστό “Δεληολάνη” της Νέας Φιλαδέλφειας ή πρώην συντρόφων του στο ιστορικό “Φίλιον” του Κολωνακίου. Την ώρα εκείνη οφείλει να θυμάται ότι, επικοινωνεί τον λόγο του στην ελληνική κοινωνία με σύνεση και ρεαλισμό, αίσθημα ευθύνης και πνεύμα ενότητας χάριν της αναγκαίας εθνικής συνοχής.

Όταν εσείς μιλώντας υπό την διακριτή θεσμική ιδιότητα του Βουλευτή, πέφτετε σε πρωτοφανές ατόπημα ήτοι ταυτίζεστε δημόσια με τα αντεθνικά συνθήματα των ανιστόρητων χουλιγκάνων της κερκίδας, άλλως των γνωστών “επιστημόνων” των ελληνικών γηπέδων και, λέτε ότι, ο υβριστικός χαρακτηρισμός “Βούλγαροι” αποδίδεται από μέρους σας “στο πλαίσιο του παιχνιδιού”, έχει την ίδια σημασία με τα γνωστά παρατσούκλια των οπαδών “Γαύροι”, “Βαζέλες”, “Σκουλήκια” “Γριές¨ και Χανούμισσες”, πολλώ δε μάλλον ηχεί το ίδιο στο μυαλό των Ελλήνων πολιτών, τότε κύριε οφείλετε να ξαναδείτε τους λόγους για τους οποίους, δυστυχώς, είστε ακόμη μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας.

Πρέπει να ξέρετε ότι η ως άνω προσβλητική, προκλητική και απολιτική συμπεριφορά, κραυγαλέο δείγμα αμηχανίας και “ελαφρότητος”, παραπέμπει εύλογα στη ρήση του Πλάτωνα, ήτοι “Οι σοφοί μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν. Οι ανόητοι μιλούν επειδή πρέπει κάτι να πουν”. Αναντίρρητα, όμως, μια τέτοια επικίνδυνη συμπεριφορά πληγώνει το εθνικό σώμα και την εθνική ψυχή, συνιστά ύβρη κατά της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Σε κάθε περίπτωση, εμμένοντας στην ως άνω εμετική θέση, ενισχύετε ρητά την άποψη ότι (άθελα?) υπονομεύετε την εθνική συνοχή.

*** Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός

loading...

1 thought on “Αγαπητέ κ.Ψαριανέ

  1. ΨΑΡΙΑΝΕ? ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΜΝΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΛΟΥΤΣΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΤΗΣ FERRARI POY ERXEIS KAI NA MΑΡΣΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ? ΟΧΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝEΙΣ KAI ME MIA CORVETTE AMERICANA……AAA A XA XAAAA ΚΑΥΛΙΑΡΗΣ ΣΕΡΣΕΜΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΕΡΝΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΑΜ ΕΤΣΙ? ΚΟΥΡΑΣΗ ΜΕ ΜΤΑ ''ΒΟΛΕΥΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΕ??…ΑΑ ΡΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΤ/ΕΣΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΛΤΑ!!…ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΙΩ ΟΤΕΣΛΙΓΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΒΆΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΟΥΜΕ!!! …ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑ…ΕΕΕ ΡΕ ΓΕΛΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ….ΟΤΝ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΑΓΙΑ ΩΡΑ…….

Comments are closed.