Παυλόπουλος για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Δεν ξεχνάμε το στυγερό έγκλημα και τα θύματά του

Δεν ξεχνάμε το στυγερό έγκλημα και τα θύματά του, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου (19 Μαΐου) και καλεί τους θύτες της γενοκτονίας, έστω και τώρα, να εκφράσουν ειλικρινώς την αναδρομική τους συγγνώμη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει στο μήνυμά του:

«Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, την οποία καθιέρωσε η Βουλή των Ελλήνων με τον ν. 2193/1994, αναδεικνύει, διαχρονικώς και αδιαλείπτως, ένα στυγερό έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Τιμώντας την Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων αυτής της Γενοκτονίας εμείς, οι Έλληνες, στέλνουμε σε όλη την Οικουμένη ένα διπλό μήνυμα:

Πρώτον, δεν ξεχνάμε το στυγερό έγκλημα και τα θύματά του. Και καλούμε τους θύτες της Γενοκτονίας, έστω και τώρα, να εκφράσουν ειλικρινώς την αναδρομική τους συγγνώμη.

Δεύτερον, καλούμε όλους τους Λαούς, που παραμένουν προσηλωμένοι στις αρχές της Δημοκρατίας, του Πολιτισμού μας και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αφενός να μην ξεχνάμε και, αφετέρου, να μην επιτρέψουμε στο μέλλον την τέλεση τέτοιων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας.

Η έκκλησή μας αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία στις μέρες μας, δοθέντος ότι οι χαλεποί καιροί που βιώνουμε, ιδίως μέσ’ από την βαρβαρότητα της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας,αποδεικνύουν πως ο εφιάλτης των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας δεν έχει, δυστυχώς, εξαλειφθεί. Μέσα δε σε αυτό το πλαίσιο, η Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου -όπως και η Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων όλων τωνΓενοκτονιών- πρέπει να μένει ζωντανή, για να συντηρεί ακμαία την εγρήγορση της παγκόσμιας συνείδησης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

loading...

2 thoughts on “Παυλόπουλος για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Δεν ξεχνάμε το στυγερό έγκλημα και τα θύματά του

  1. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΥΓΕΡΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΑΤΟ-ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ?

    ΜΠΑ….ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ? ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΣΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ !

    ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ – ΛΗΣΤΕΥΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ??

    ΜΠΑ…..ΝΑ ΘΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ?? ΠΟΤΕ !!

    ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟ-ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝ-ΖΥΛΟΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΝ, ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΕΥΦΟΡΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ, ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΠΕΡΓΑΜΝΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΤΗΝΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

    ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, Ο " ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ" ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΑΡΓΙΑ, ΤΗΝ …. " ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ" , ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΑ !

    ΨΙΤ- ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ:

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Α Ο Ζ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΧΟΛΕΡΑΣ ?

    ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ?

    ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α Ο Ζ , ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΙΚΟ ΣΟΥ ΦΙΛΟ, ΤΟΝ μεσιέ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΝΟΜΙΜΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ?

    ΦΟΒΑΣΘΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΑΛΙΟ- ΨΕΥΤΕΣ ?

    ΕΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΩΡΑ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΕΤΣΙ ΠΑΛΙΟ- ΠΡΟΔΟΤΕΣ ?

    Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΥΡΩ ΣΤΟ 2022-23 ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΑ ΕΞΟΠΊΣΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ
    ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΙΟ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΨΕΡΥΟ-ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΗΡΥΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕΜΑΛΙΑ ?

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, Θ' ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ ΠΟΤΕ ΓΟΡΙΛΛΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ?

    ΜΠΑ…. ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΣΑΝ ΣΦΗΝΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ.

    ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΛΟΙΠΟΝ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ, Ν' ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ, ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΩΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΡΓΙΕΣ,ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΩΝ !

    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ….

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.