ΚΙΝΑ – ΙΣΡΑΗΛ, ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης ΑποστόλουΕπικεφαλής στρατηγικής πολιτικής της
“Ελλήνων Πολιτείας” – Αρθρογράφος

Η Βόρεια Κορέα εδώ και δεκαετίες, θεωρώντας ότι απειλείται από τις ΗΠΑ δημιουργεί πυραυλική ασπίδα μεγάλου βεληνεκούς για την προστασία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Από τον ίδιο φόβο διακατέχεται και το κράτος του Ισραήλ, έναντι της πλανητικής υπερδύναμης της Κίνας. Γι΄ αυτόν τον λόγο, ακραίοι κύκλοι του Ισραήλ, οι οποίοι έχουν διεισδύσει ακόμη και σε ομογενειακά σωματεία στις ΗΠΑ, αλλά και σε κομματικά παραμάγαζα των Αθηνών – σύμφωνα με ακριβέστατες πληροφορίες μας – προσπαθούν να διασαλεύσουν, ει δυνατόν να ακυρώσουν, τις διαρκώς βελτιούμενες ελληνοκινεζικές σχέσεις.

Κίνα και Ελλάδα βρίσκονται σε καλό δρόμο…

Η περίοδος των ελληνοκινεζικών σχέσεων φαίνεται και από τα μέγιστα οφέλη που αποκόμισε η Ελλάδα στις κατά καιρούς επισκέψεις ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κίνα. Όπως πρόσφατα, όπου πολυπληθής αντιπροσωπεία μας βρέθηκε στην αχανή αυτή χώρα, η οποία επέστρεψε από εκεί την 1η Μαΐου 2018, αφού είχαν παραμείνει στη χώρα της ανατολικής Ασίας για μια εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της οποίας στις συναντήσεις με τους Κινέζους αξιωματούχους οριοθετήθηκαν πολύ σημαντικά πράγματα.

Όπως:

Συμφωνίες στον τομέα συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων, αλλά και στο τομέα τεχνολογίας, αιχμής της διαστημικής έρευνας, στον οποίο η Κίνα πρωτοπορεί.

Συμφωνίες συμπαραγωγής κινηματογραφικών ταινιών στην φιλόξενη και ηλιόλουστη Ελλάδα.

Συμφωνίες ανταλλαγής σπουδαστών μεταξύ των δυο χωρών και προώθηση της ελληνικής γλώσσας στην σπουδάζουσα νεολαία της Κίνας.

Συμφωνίες στον τομέα του εμπορίου και της ναυτιλίας, αλλά και στη ναυπήγηση σκαφών όπου η Ελλάδα είναι στην κορυφή.

Βέβαια, δεν μπορούσε να λείψει το ενδιαφέρον τους για το νησί της Κω, αφού πέραν του φυσικού της κάλους, έχει γύρω της “αγκαλιασμένα” τεράστια ενεργειακά γεωθερμικά πεδία, μεγάλης οικονομικής αξίας.

Η Κως “χαράζει” εξωτερική πολιτική…

Διαβάζουμε στο “Βήμα της Κω”:

Σε συγκεκριμένες βάσεις τίθεται η σχέση συνεργασίας ανάμεσα στην Κω και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του πρέσβη της Κίνας στην Κω. Αφού ο Δήμαρχος της Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης θα έχει συνάντηση με τον νέο πρέσβη και αξιωματούχους της πρεσβείας στην Αθήνα.

Αντικείμενο αυτής της συνεργασίας θα είναι ο τομέας του τουρισμού, με την προβολή της Κω ως τουριστικού προορισμού στην κινεζική αγορά, αλλά και της Ιπποκρατικής ιδέας και κληρονομιάς με σημείο αναφοράς το νησί.

Αμέσως μετά τη συνάντηση θα υπάρξει ανακοίνωση και από τις δυο πλευρές…

Ακριβή “νύφη” για Κίνα και Ισραήλ, η νήσος Κως…

Για την ίδια περιοχή, δηλαδή το ΝΑ Αιγαίο, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το Ισραήλ. Και κάποιοι ειδικοί, γνωρίζοντες πολύ καλά τα θέματα, μας λέγουν ότι ο χώρος της Κω και της Νισύρου θα είναι ο χώρος όπου θα επικεντρωθεί η διεθνής διένεξη μεταξύ της Κίνας και του Ισραήλ.

Στο εγγύς μέλλον θα μπορούμε να πούμε περισσότερα επί αυτού του θέματος…

Ωστόσο όλα δείχνουν, πως η Κίνα και το Ισραήλ ερίζουν ήδη για ένα ακριβό “γαμπρό”… Τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αλαφούζου.

Ναυάγησε η πώληση του ΠΑΟ στους Τούρκους;

Για την οποία πώληση του Παναθηναϊκού, που πρωτίστως την προσεγγίζουμε πολιτικώς και δευτερευόντως αθλητικώς, σας έχουμε ενημερώσει με συνεχή άρθρα μου! Πρώτοι από όλους σας αποκαλύψαμε το τεράστιο ενδιαφέρον τουρκικών επιχειρηματικών λόμπυ, που εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα εισχωρούσε ο Ρ. Τ. Ερντογάν στην Πρωτεύουσα της Ελλάδος, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, αφού έχει ήδη υπό την “κυριαρχία” του – όπως επίσης σας έχουμε πολλάκις ενημερώσει – μεγάλες περιοχές της Αθήνας και κυρίως το ιστορικό της κέντρο, μεταξύ των οδών Αιόλου, Ερμού, Αθηνάς, Μητροπόλεως κλπ. Όπου έχουν εξαγοράσει διαμερίσματα-πολυκατοικίες, καταστήματα-επιχειρήσεις (ταχυφαγεία, ψητοπωλεία, καφέ μπαρ, εστιατόρια), ξενοδοχεία και ξενοδοχειακά συγκροτήματα κ.α. Τελευταία η δράση τους έχει περάσει και στο Κολονάκι εξαγοράζοντας γνωστό εστιατόριο, που ανήκε σε πολύ γνωστό πρόσωπο στο τηλεοπτικό κοινό των καναλιών.

Μια πώληση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στους Τούρκους που προς το παρόν ναυάγησε, αλλά ποτέ μη λες ποτέ, αφού ο μεγαλομέτοχος του ιστορικού Αθηναϊκού Σωματείου φροντίζει καθημερινώς να ευτελίζει το “προϊόν” του, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και την οργή των οπαδών – φανατικών του ΠΑΟ, οι οποίοι βλέπουν καθημερνώς να χάνει ύψος η αγαπημένη τους Ομάδα! Ευελπιστεί όμως, ο κ. Αλαφούζος, πως ένας υποβιβασμένος Παναθηναϊκός με πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα, θα είναι εύκολο να πωληθεί αφού θα έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα της υπομονής των φιλάθλων του ΠΑΟ και θα πάψουν την όποια αντίσταση στην προοπτική της πώλησης του Παναθηναϊκού στους Τούρκους!

“Ακριβός γαμπρός” ο Παναθηναϊκός…

Ο Γιάννης Αλαφούζος αφού με διάφορα τερτίπια απέτρεψε το ενδιαφέρον του Σπύρου Θεοδωρόπουλου διευθύνοντος συμβούλου της Chipita ΑΕ

και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, λατρεμένου παράγοντα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, φέρεται ότι συζητάει για την πώληση του ιστορικού Σωματείου με επιχειρηματίες από την Ταϊλάνδη (Pan Asia) που εκπροσωπεί ο κ. Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Εμείς, από την πρώτη στιγμή γράψαμε πως, οι Κινέζοι βρίσκονται πίσω από αυτό το επιχειρηματικό fund και ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είναι ο μπροστινός της αγοραπωλησίας του ΠΑΟ.

Από τη στιγμή που δημοσιεύσαμε αυτήν την αποκλειστικότητα στα ΜΜΕ και τα Social Media έχει ξεσπάσει πόλεμος!

Ένας πόλεμος που τα Συστημικά κατευθυνόμενα ΜΜΕ εμπλέκουν, όλως τυχαίως, στην αγοραπωλησία του ΠΑΟ, το ενδιαφέρον του Εβραίου δισεκατομμυριούχου Μπένι Στάϊνμετς (Beny Steinmetz) που ασχολείται με διαμάντια και κτηματομεσιτικά!

Τι ρόλο παίζει ο Νίκος Παππάς;

Ωστόσο, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας, έχει βάλει το χεράκι του στο κυοφορούμενο ενδιαφέρον του κ. Μπένι Στάϊνμετς για την αγορά του ΠΑΟ και ο σημερινός Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παπάς!

Ο οποίος είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού της παραχώρησης τηλεοπτικών αδειών, στο οποίο παιχνίδι είναι παίχτης και ο κ. Γιάννης Αλαφούζος ιδιοκτήτης του Ομίλου Σκάϊ. Του Ομίλου, όπου εργάζονται ο κ. Αλέξης Παπαχελάς, της γνωστής λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η κ. Σία Κοσιώνη, σύζυγος του κ. Κώστα Μπακογιάννη, εν δυνάμει Δημάρχου Αθηναίων κ.α.

Επίσης, μας πληροφορούν πως ο κ. Μπένι Στάϊνμετς είναι ο κύριος μέτοχος της “Εθνικής Πανγαία” Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε real estate στην Ελλάδα…

Το είπατε; Δεν Άκουσα;

Πού θα πουλήσει τελικά ο κ. Γιάννης Αλαφούζος;

Μα εκεί που είναι το οικονομικό του συμφέρον, λέω εγώ…

Όμως, ακούω μια φωνή που μου λέει, θα πωλήσει εκεί που θα του πει ο μέντοράς του…

Επανέρχομαι….

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής στρατηγικής πολιτικής της

“Ελλήνων Πολιτείας” – Αρθρογράφος

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...