Το βίντεο της ντροπής: Ασθενοφόρο στη Θεσσαλονίκη έχει εγκλωβιστεί στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης

Μία ακόμη… επίδειξη πολιτισμένης οδηγικής συμπεριφοράς έκαναν οδηγοί στη Θεσσαλονίκη.
Μόνο που αυτήν τη φορά δεν… αναλώθηκαν σε χειρονομίες και ευφάνταστα… μπινελίκια, αλλά έγιναν στόχος επικριτικών σχολίων και θύελλας αντιδράσεων για κάτι που θα μπορούσε να στοιχίσει ακόμα και ανθρώπινη ζωή. Τι αξία έχει αυτή εξάλλου μπροστά στη βιασύνη μας;
Ασυνείδητοι οδηγοί λοιπόν στη Θεσσαλονίκη θεώρησαν καλή ιδέα να κάνουν… κατάληψη στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης, προκειμένου να γλιτώσουν μερικά λεπτά.
Μόνο που όλους τους… έτυχε να τους απασχολούν ζητήματα ζωής και θανάτου, με αποτέλεσμα να σκεφτούν ακριβώς το ίδιο. Αλλά όχι μόνο δεν έφθασαν νωρίτερα στον προορισμό τους αφού δημιούργησαν μποτιλιάρισμα και στη ΛΕΑ, αλλά εμπόδισαν ένα ασθενοφόρο να φτάσει στο σημείο που έχει κληθεί για βοήθεια.
Το εξοργιστικό περιστατικό κατέγραψε μάλιστα το ίδιο το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, σε δρόμο έξω από την Θεσσαλονίκη, με το βίντεο της ντροπής να κάνει το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας δικαιολογημένες αντιδράσεις.
Το πλήρωμα «προειδοποίησε» με τη σειρήνα τους οδηγούς να ανοίξουν το δρόμο, αλλά αποδείχθηκε μάταιο με το χαμό που συνέβαινε. Παρ΄ όλα αυτά ο οδηγός, με απίστευτους ελιγμούς και υπομονή κατάφερε να βρει διέξοδο και να συνεχίσει την πορεία του προς το επείγον περιστατικό.



Το βίντεο ανέβασε, στο λογαριασμό του στο Facebook, ο Νίκος Γκούρτσας, ένας από τους διασώστες που βρισκόταν μέσα στο ασθενοφόρο, ενώ σχολιάζοντας το περιστατικό στο ekabnews.gr δήλωσε: «Το πρόβλημα μα την αποκλεισμένη ΛΕΑ είναι σχεδόν μόνιμο και άλυτο θα έλεγα. Σχεδόν πάντα όταν καλούμαστε να επέμβουμε σε περιστατικό και πρέπει να διέλθουμε εθνικό δρόμο με μεγάλη κίνηση οχημάτων βρισκόμαστε αντιμέτωποι με οχήματα που χρησιμοποιούν αδικαιολόγητα της συγκεκριμένη λωρίδα».
Σας υπενθυμίζουμε ότι η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ονομάστηκε έτσι για το λόγο που υποδηλώνει ακριβώς το… όνομα της! ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ!
Ακολουθούν οι σχετικές και… αυτονόητες οδηγίες της ΕΛΑΣ:
Η οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπεται μόνον στα οχήματα επείγουσας ανάγκης, δηλαδή το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και την Τροχαία καθώς και στα ειδικά οχήματα οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας.
Η στάση στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως όταν το αυτοκίνητο έχει πάθει βλάβη ή εάν σας σταματήσει η Τροχαία.
Ο νέος ΚΟΚ τιμωρεί τη χρήση της ΛΕΑ με άμεση αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας και άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.


https://twitter.com/hellenicpolice/status/1000072768845746179/photo/1


newsbomb.gr

loading...

3 thoughts on “Το βίντεο της ντροπής: Ασθενοφόρο στη Θεσσαλονίκη έχει εγκλωβιστεί στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης

  1. Universal συμβουλή: Μην στραβοκοιτάζετε τους "εξυπνάκηδες" όταν οδηγείτε! Υπάρχει κίνδυνος να σας "καθαρίσουν" επί τόπου! Φυσικά και οι άλλοι "εξυπνάκηδες", σαρσέμηδες του ιδίου φυράματος, θα πάρουν το μέρος του.
    "Αυτή είναι η Ελλάδα μας", όπως είπε κάποιος κινέζος, πρώην πορδηπουργός του κλεφτοπασοκ…

  2. Η τροχαία να ταυτοποιήσει από το βίντεο όλους τους αριθμούς κυκλοφορίας των ασυνείδητων και πολύ απλά να τους ξεσκίσει στα πρόστιμα. Η δε εισαγγελία να τους ασκήσει ποινική δίωξη γιατί θέσανε ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο.

Comments are closed.