Σιμορέλης (ΣΥΡΙΖΑ): «Ο κόσμος δεν βγαίνει να μας πει “ωσαννά-ωσαννά” αλλά θα μπούμε σε μια κανονικότητα…»

«Να δανειζόμαστε τόσο όσο το χρειαζόμαστε» – «Εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας μια ζωή θα κόβουμε συντάξεις» – «Εκεί που οι άλλοι απέτυχαν σε όλα, εμείς πετύχαμε και να τηρήσουμε τη συμφωνία, και να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και να βγούμε από το πρόγραμμα»

Στην επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «εκεί που οι άλλοι απέτυχαν, εμείς τηρήσαμε τη συμφωνία» αναφέρθηκε ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης.

«Αυτή τη στιγμή, ειδικά για την κυβέρνηση, είναι η καλύτερη περίοδος αν συγκρίνουμε τα προηγούμενα 2-3 χρόνια. Δηλαδή ο κόσμος είναι σε αναμονή, δεν λέω ότι ούτε πανηγυρίζει ούτε βγαίνει να μας πει ωσαννά-ωσαννά, αλλά έχει πλέον μπει στη συνείδησή του ότι κάτι έγινε μ’ αυτή την κυβέρνηση ότι έχει την αναμονή ότι τελειώνουμε το πρόγραμμα και θα μπούμε σε μια κανονικότητα, όσο μπορούμε βέβαια να μιλάμε για κανονικότητα μετά από τέτοια κρίση και εκείνο που πραγματικά αναμένει είναι να μπορέσει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει ένα δικό της σχέδιο. Και αν μπορούσα να βάλω ένα τίτλο θα έλεγα ότι η Ελλάδα επιστρέφει με δικό της σχέδιο στην κανονικότητα» τόνισε ο κ. Σιμορέλης.

«Αυτό το σχέδιο, μια συμφωνία που τελικά έγινε στο τέλος, ήταν εκτός του δικού μας DNA αλλά πάρα ταύτα εμείς με αυτό το δύσκολο σχέδιο, το τρίτο Μνημόνιο, πήγαμε σε εκλογές και πήγαμε με όρους οτι θα τηρήσουμε τη συμφωνία, θα κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και θα βγούμε από το Μνημόνιο. Εκεί που οι άλλοι απέτυχαν σε όλα, εμείς πετύχαμε και να τηρήσουμε τη συμφωνία, και να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και να βγούμε από το πρόγραμμα» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Πλέον μας δίνεται η δυνατότητα, δίνεται η δυνατότητα στη χώρα, μετά από 10 χρόνια, να εφαρμόσει ένα δικό της σχέδιο» σημείωσε ο κ. Σιμορέλης.
Σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει να μπούμε στην αναπαραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αν η χώρα μας δεν αρχίσει να παράγει, αν δεν μπει στον πρωτογενή τομέα, γεωργία, κτηνοτροφία και τα λοιπά που είναι το βαρύ μας πυροβολικό, ε, νομίζω στο τέλος δεν θα πετύχουμε τίποτα. Αλλά να μπούμε όχι με το σχέδιο που ήταν τα προηγούμενα 30 χρόνια βασιστεί Πρέπει να βασιστούμε στα πόδια μας και όχι στους υπέρογκους δανεισμούς, να δανειζόμαστε τόσο όσο το χρειαζόμαστε».

Ερωτηθείς για την επερχόμενη περικοπή των συντάξεων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εμείς φέραμε το σχέδιο με το οποίο στήσαμε στα πόδια το ασφαλιστικό σύστημα». «Εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας μια ζωή θα κόβουμε συντάξεις».

Ο κ. Σιμορέλης παραδέχθηκε, τέλος, ότι η περικοπή των συντάξεων «θα είναι δύσκολη» για την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «μιλάμε μόνο για όσες (σ.σ. συντάξεις) έχουν προσωπική διαφορά. Σε κανέναν αγρότη δεν θα κοπεί σύνταξη. Κανείς αγρότης δεν εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία. Μιλάμε μόνο γι’ αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά. Είναι στο 30%, συμφωνώ απόλυτα. Δεν λέει κανείς ότι δεν θα είναι δύσκολο, αλλά όμως τα αντίμετρα δεντα βάζει κανείς».

loading...

1 thought on “Σιμορέλης (ΣΥΡΙΖΑ): «Ο κόσμος δεν βγαίνει να μας πει “ωσαννά-ωσαννά” αλλά θα μπούμε σε μια κανονικότητα…»

  1. Ε αφου σκισατε τα μνημονια και κανατε τους θεσμους να χορευουν πεντοζαλη καντε το κι αυτο μπας και γινει απο λαθος

Comments are closed.