Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣτΕ με επίθεση στην κυβέρνηση «για διαρροή της απόφασης για τις περικοπές στις συντάξεις»

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση παραίτησης του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαου Σακελλαρίου πριν από λίγα λεπτά.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ είχε γνωστοποιήσει ότι θα έδινε Συνέντευξη Τύπου στις 14:00 χωρίς να έχει ανακοινώσει τον λόγο.
Με δάκρυα στα μάτια, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την αποχώρησή του από την προεδρία του ΣτΕ, καταγγέλοντας τις διαρροές σχετικά με τον νόμο Κατρούγκαλου που δεν τον άφηναν να επιτελέσει το καθήκον του..

Όλη η ιστορική δήλωση του Νικόλαου Σακελλαρίου
«Στην απόφασή μου αυτή κατέληξα μετά την πρόσφατη παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η αδιανόητη όσο και απαράδεκτη αυτή παραβίαση του δικαστικού απορρήτου την οποία αντικεμενικά αδυνατώ να ελέγξω επέφερε καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία και το κύρος του θεσμού του ΣτΕ και δεν μου επιτρέπει πλέον να εξακολουθήσω να ασκώ τα δικαστικά μου καθήκοντα με την δέουσα ηρεμία και νηφαλιότητα.

Η σημερινή αποφασίς μου έστω και αν απέχει λίγες μόνον μέρες από την υποχρεωτική αποχώρησή μου από την υπηρεσία δεν παύει όσο επιβεβλημένη κι αν είναι να αποτελεί μια πολύ επώδυνη απόφαση για μένα που διανύω το 42ο έτος της δικαστικής μου σταδιοδρομίας έχοντας αφιερώσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου στην υπηρεσία του ΣτΕ έναν θεσμό τον οποίο αγαπώ και θα συνεχίσω να αγαπώ μέχρι το τέλος της ζωής μου.

Εχω την συνείδησή μου ήσυχη διότι δεν αποχωρώ αμαχητί αφού όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκα με τη βοήθεια του Θεού τον αγώνα τον καλό. Την στιγμή όμως αυτή η σκέψις μου στρέφεται στους απλούς πολίτες που είναι τα θύματα των μνημονίων και της κλιμακούμενης επικυριαρχίας του οικονομικού παράγοντος επι του θεσμικού οι αντοχές των οποίων συνεχώς δοκιμάζονται από τα αλλεπάλληλα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται με την επίκληση του λεγόμενου δημοσιονομικού συμφέροντος και που συνεπάγοπνται υπέρογκες γι’ αυτούς επιβαρύνσεις λόγω του σωρευτικού τους χαρακτήρος.

Ήδη από την αρχή του πρώτου Μνημονίου, ορισμένοι συνάδελφοί μου μεταξύ των οποίων και εγώ είχαμε με τις μειοψηφίες μας επισημάνει την μη συμβατότητα των ρυθμίσεων του Μνημονίου με το Σύνταγμα και είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε για την επερχόμενη πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού επι του θεσμικού που επηρέασε καίρια το σύνολο σχεδόν της κρατικής δράσεως και σηματοδότησε την συνακόλουθη υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και του Κοινωνικού Κράτους.

Τα χρόνια που ακολούθησαν οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν ακόμα περισσότερο από τα νεότερα Μνημόνια, που επέβαλλαν την λήψη και νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων που συνοδεύθηκαν από τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Οι καταστάσεις αυτές οδήγησαν το δικαστήριο στην έκδοση σειράς αποφάσεων της Ολομελείας του σχετικά με την μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων και την θεσμική θωράκιση των προσώπων που είναι επιφορτισμένα με βασικές αποστολές του Κράτους, όπως η εθνική άμυνα, η ασφάλεια η υγεία, η παιδεία και η δικαιοσύνη.

Φρονούμε ότι τα δικαστικά αυτά προηγούμενα και οι εγγυήσεις που ετέθησαν με αυτά δεν μπορούν χωρίς να παραβιάζεται το Σύνταγμα να αγνοηθούν ούτε πολύ περισσότερο να παρακαμφθούν από το νομοθέτη με το πρόσχημα της καταρτίσεως ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος μέσω του επανυπολογισμού όλων των μέχρι σήμερα απονεμηθησών συντάξεων πράγμα που θέτει τους ήδη συνταξιούχους σε καθεστώς πλήρους ανασφαλείας κατα παράβαση της αρχής της εμπιστοσύνης και μέσω της εισαγωγής σε συνάρτηση παντοτε με τον επανυπολογισμό ενός νέου τρόπου υπολογισμού των εφεξής απονεμόμενων συντάξεων, μέτρα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε περαιτέρω μείωση του ύψους των συντάξεων το οποίο όμως έχει διαμορφωθεί μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές τους σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο.

Σε αντίθετη περίπτωση, εκτιμούμε ότι είναι πλέον ή ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μειώσεως του ύψους των απονεμομένων συντάξεων με τελικό αποτέλεσμα την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων.

Αναμφιβόλως, ευρισκόμεθα προ μιας πολύ δυσχερούς καταστάσεως η οποία όμως ευελπιστούμε ότι θα αντιμετωπισθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για μια ακόμη φορά από την ανεξάρτητο ελληνική δικαιοσύνη στην οποία μετακυλίεται παγίως από την εκάστοτε πολιτική εξουσία η επίλυσις των πιο σημαντικών προβλημάτων της χώρας.

Εκφράζουμε τέλος την βεβαιότητα ότι «έχουν γνώσιν οι φύλακες» και ότι οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ανταποκρινόμενοι στην ιστορική παράδοση του Σώματος.

Επομένως, πρέπει όλοι να εξακολουθήσουμε να εμπιστευόμεθα την δικασιοσύνη και τους λειτουργούς της τελούντες πάντοτε εν πλήρη επιγνώσει του γεγονότος ότι «υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας».


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. ΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΟ? ΕΔΩ ΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΤΟΜΑ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΕ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΥΠΟΚΑΜΙΣΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΚΑΥΟΜΜΥΡΙΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΠΡΑΝΩΝ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΥΙΑΣ ΜΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΒΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΑΛΗΤΩΝ ΚΟΠΡΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΩΝ ΧΑΣΙΣΟΠΟΤΩΝ ΚΟΚΑΚΙΝΟΜΑΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΚΝΟΜΟΥ ΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΘΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΕΙΜ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΤΤΑΕΙ ΟΛΗ Η ΓΗ ΟΛΟΣ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΑΠΙΟΙ ΑΛΗΤΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Βενεζουέλα-Μαδούρο της Ευρώπης είναι εδώ και λέγεται Σύριζα..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα τον λοιδορήσουν η κατ ευφημισμό δημοκράτες που μας κυβερνούν, και η ζωή συνεχίζετε......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. κύριε, Πρόεδρε του ΣτΕ, λοιπάμαι. αλλά ποτέ σας δεν δείξατε τα δόντια σας, για τους Συνταξιούχους της πείνας και της τροπής, που μόνο στην Ελλάδα υπάρχει,
  Κύριε πρόεδρε, τι κάνατε ,για να σας πω μπάβο, όταν αυτή η λεγόμενη Αριστερά κυβέρνηση,έκοψε το ΕΚΑΣ; απολύτως τίποτα,
  Όταν όμως είρθε η δική σας σηρά, Επαναστατήσατε, κύριε πρόεδρε, Ε, αυτό κύριε πρόεδρε δεν είναι και δεν λέγεται Δικαιοσύνη, βλέπω τους γειτόνους μου να μετρούν τις δεκάρες και θλίβομαι κύριε πρόεδρε, εσείς όμως Οχι,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξέρεις τι σου γίνεται,υπάρχουν πολλές αποφάσεις του ΣΤΕ που χαρακτηρίζουν νομους και αποφάσεις της ληστοσυμωρίας αντισυνταγματικές και διατασουν την κυβερνηση των δοσιλόγων να τις ακυρώσουν και να προβούν σε συγκεκριμένες ενλέργειες Αυτό θα γινόταν αν είχαμε στοιχειωδώς δημοκρατία και κράτος δικαίου.Δυστυχώς στα φασιστικά καθεστώτα η δικαιοσύνη είναι κατευθυνόμενη και αυτή είναι η προσπάθεια και ο μεγαλος πόνος της συμορίας ,δυστυχώς γι αυτούς υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα δικαστές με ήθος και εντιμότητα κι αυτό είναι που τρελαίνει τους αρχικατσαπλιάδες που παριστάνουν την κυβέρνηση και τα βολεμένα( μέχρι πότε? )χαιβάνια που ακόμα τους στηρίζουν.

   Διαγραφή
 5. ΕΥΓΕ.......ΕΛΛΗΝΑΡΑ........ΕΥΓΕ.........ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ Η.....ΘΑΝΟΥ ΠΕΙΓΕ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ.....ΑΜΙΣΘΗ ΛΕΕΙ....ΜΗ ΧΕΣΩ.........ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.......ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...