Θέλετε να χάσετε βάρος; – Αρχίστε να πίνετε κόκκινο κρασί!

Για τις ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού (με μέτρο πάντα…) γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Όμως μία νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το πανάρχαιο αυτό δημιούργημα του ανθρώπου, μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες και στο πάχος.

Στην έρευνα αυτή γίνεται φανερό ότι ένα συστατικό που υπάρχει στα σταφύλια, τα μούρα και το κόκκινο κρασί μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Όλα αυτά έχουν ένα συστατικό, που μπορεί διασπάσει το κακό (λεγόμενο και λευκό) λίπος σε «καλό» και να το κάψει ο οργανισμός.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στην International Journal of Obesity καταγράφει τι συνέβη όταν οι επιστήμονες έδωσαν σε ποντίκια ποσότητες ρεσβερατρόλης που αντιστοιχούν σε ανθρώπους που καταναλώνουν 300 γραμμάρια την ημέρα. .

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια μείωσαν το βάρος τους κατά 40% από τα αντίστοιχα που δεν τρέφονταν με ρεσβερατρόλη. Τα συμπεράσματα πίσω από τα ευρήματα υποστηρίζουν ότι τα ποντίκια μπορούσαν χάρη σ’ αυτή την ουσία να διασπάσουν το «λευκό» λίπος σε «καφέ» λίπος, το οποίο μπορεί να καεί πιο εύκολα και συνακόλουθα να μειώσει το σωματικό βάρος.

Ο καθηγητής Μin Du, κύριος υπεύθυνος πίσω από αυτή την έρευνα και καθηγητής στο Washington State University, είπε ότι οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στα φρούτα, μαζί και η ρεσβερατρόλη, ενισχύουν την δράση του γονιδίου που οξειδώνει τα κύτταρα, έτσι ώστε να μην οδηγούμαστε σε αύξηση βάρουςς.

Εκτός από τα σταφύλια και το κρασί, οι ουσίες αυτές υπάρχουν και σε άλλα φρούτα όπως τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα μήλα. Σε ότι αφορά το κρασί είναι γνωστό ότι περιέχει ρεσβερατρόλη, η οποία όμως είναι σε μικρότερο βαθμό.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής, πολλά από τα ευεργετικά στοιχεία που περιέχει το σταφύλι χάνονται κατά την διάρκεια της παραγωγής του κρασιού. Όμως ακόμα και έτσι είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό διαιτητικό, και πάντως αρκετά καλύτερο από οτιδήποτε μπορεί να έχει κανείς πάνω στο τραπέζι του για να συνοδεύσει το φαγητό του.

loading...