Γ.Τράγκας: Η μείωση των συντάξεων είναι το πολιτικό τέλος του Τσίπρα

Το βρώμικο παιχνίδι του πρωθυπουργού με το Σκοπιανό – Τα δίνει ΌΛΑ!

Tο λουτρό αίματος στη Γάζα κυριαρχεί σήμερα στην παγκόσμια επικαιρότητα. Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων για τα εγκαίνια της Αμερικανικής Πρεσβείας κατέληξαν σε 58 νεκρούς και 2.700 τραυματίες.
Ο Ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ με πραγματικές σφαίρες. Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ενέργειες του στρατού του Ισραήλ αποτελούν αυτοάμυνα εναντίον της οργάνωσης Χαμάς που ελέγχει τη Γάζα. Κάθε χώρα έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται τα σύνορά της έγραψε στο twitter ο Νετανιάχου. Οκτώ παιδιά κάτω από 16 ετών μεταξύ των νεκρών. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τη βία που ξέσπασε στη Γάζα.
Ο Ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ δήλωσε ότι η χρήση αληθινών σφαιρών πρέπει να σταματήσει και η διεθνής κοινότητα πρέπει να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους υπεύθυνους. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επανέλαβε σήμερα ότι η Ουάσιγκτον παραμένει δεσμευμένη στη συνολική και βιώσιμη ειρήνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από τα πυρά του ισραηλινμού στρατού.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις διπλωματικού θρίλερ με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Η Τουρκία ανακαλεί τους πρεσβευτές της στις ΗΠΑ και το Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ανακοίνωσε τριήμερο πένθος στη μνήμη των θυμάτων που έπεσαν στη Λωρίδα της Γάζας.Στο ίδιο μήκος κύματος και η ηγεσία της Νοτίου Αφρικής που ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ χωρίς να κάνει καμία αναφορά στις ΗΠΑ. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.
Σιγά σιγά επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν τον κο Τσίπρα να παίζει ένα αδιαφανές και όχι καθαρό παιχνίδι στην υπόθεση του Μακεδονικού. Δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως αλλά φαίνεται ότι χωρίς να ρωτήσει τον ελληνικό λαό προχωρεί σε μία διεθνή συμφωνία που θα δώσει τη δυνατότητα στα Σκόπια να λάβουν ελευθέρας για ένα προενταξιακό καθεστώς τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσα σας έλεγα τις προηγούμενες ημέρες και μήνες επιβεβαιώνονται σήμερα και από δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου. Η Καθημερινή αναφέρει ότι το βασικό σενάριο προβλέπει συμφωνία με διεθνή συνθήκη και ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος. Αυτή η διεθνής συνθήκη θα πρέπει να κυρωθεί από τα δύο κοινοβούλια.
Προσέξτε, ο κος Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνει δημοψήφισμα, ούτε να ρωτήσει τους Έλληνες για την υπόθεση του Μακεδονικού. Δημιουργεί τετελεσμένα και όταν δεν θα υπάρχει στην εξουσία οι Σκοπιανοί θα μπορούν να επιστρέψουν στις αλυτρωτικές διαθέσεις τους χωρίς να χάσουν τη θέση τους ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε στην Ευρώπη. Η διεθνής συμφωνία θα έχει εγγυητές την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ και θα ανακοινωθεί μεθαύριο Πέμπτη – κατά πάσα πιθανότητα. Θα ψηφιστεί από τα δύο κοινοβούλια αρχές Ιουνίου και πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Κουβεντιάζεται αν θα κυρωθεί από την ελληνική βουλή με 151 ή 180 ψήφους και μετά τα Σκόπια θα κάνουν το πρώτο βήμα. Το πρώτο βήμα θα είναι η επιστολή προς τον ΟΗΕ στον οποίο όπως γράφει η Εστία σήμερα θα κοινοποιούν την απόφασή τους να αλλάξουν ονομασία ως προς την διεθνή χρήση και να υιοθετήσουν το Gorna = Macedonia – Το Άνω Μακεδονία. Μετά η Ελληνική Δημοκρατία θα ζητήσει να ανοίξουν τα κεφάλαια για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ε.Ε. Επίσης εμείς θα αποστείλουμε επιστολή στο ΝΑΤΟ, με την οποία θα ζητάμε να λάβουν πρόσκληση ένταξης τα Σκόπια, υπό την αίρεση ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Όπως αντιλαμβάνεστε ο κος Τσίπρας ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου και στον θέμα των ελληνοσκοπιανών σχέσεων, δίνοντας προθεσμία στον Ζάεφ ένα ή δύο χρόνια να αλλάξει τη Συνταγματική ονομασία του, άρα και το erga omnes δηλαδή θα δούμε αν οι κάτοικοι των Σκοπίων θα πειστούν να λέγονται εσωτερικά Άνω Μακεδονία. Φυσικά ο Τσίπρας τότε δεν θα είναι πρωθυπουργός. Θα έχει ήδη προχωρήσει στο εθνικό έγκλημα, χωρίς να πάρει καμία εγγύηση η Ελλάδα αλλά τα Σκόπια θα είναι στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη.
Επίσης, αναγνωρίζει πλήρως τα Σκόπια με διπλή ονομασία. Έτσι ώστε εσωτερικά να λέγονται Macedonia και για τους διεθνείς οργανισμούς Gorna Macedonia. Δοξάστε τον Τσίπρα και την κυβέρνησή μας.
Φυσικά η υλοποίηση όλων αυτών εκθέτει δραματικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος συχνά πυκνά επαναλαμβάνει ότι για να αναγνωριστούν τα Σκόπια πρέπει να αλλάξουν πρώτα το Σύνταγμά τους, να καταργήσουν τις αλυτρωτικές διαθέσεις τους και να έχουν ένα όνομα για όλες τις χρήσεις.
Την ίδια ώρα, που ανιχνεύονται μειοδοτικές κινήσεις από την παρέα των Εθνομηδενιστών και προδικάζεται ότι ανοίγουν κερκόπορτες για τα Σκόπια και κατ΄επέκταση και άλλους Βαλκάνιους εχθρικούς γείτονες, η κυβέρνηση επαναφέρει ως αντιπερισπασμό τη Novartis!
Είναι εκπληκτικό, εντελώς ηλίθιο και εντελώς εξωπραγματικό ότι την Παρασκευή μία ημέρα μετά την Πέμπτη και όσα γράφονται για τα Σκόπια, θα στήσει πάλι 10 κάλπες στη Βουλή, για να ψηφίσει η πλειοψηφία επί του πορίσματος που έβαλε η πλειοψηφία, με απούσα την αντιπολίτευση και ενώ έχει επιστρέψει η δικογραφία στη Δικαιοσύνη. Αυτά τα πράγματα μόνο επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και επί πρωθυπουργίας Τσίπρα γίνονται. Ούτε καθαρά είναι, ούτε ιδιαιτέρως δημοκρατικά, ούτε διαφανή. Ούτε στοιχεία υπάρχουν για τη Novartis, ούτε έχει απαντήσει το Μαξίμου γιατί δεν εισέβαλε στην εταιρία το 2016 και το 2017, ενώ γνώριζε και προειδοποιούσε για το σκάνδαλο.
Με αποκρουστικό τρόπο θα έλεγα η κυβέρνηση χειρίζεται την υπόθεση των συντάξεων και το θέμα της καθαρής εξόδου τον προσεχή Αύγουστο από το Μνημόνιο.
Το ΔΝΤ – δηλαδή οι Αμερικανοί – κατά πάσα πιθανότητα βγαίνουν από το ελληνικό πρόγραμμα και η σύγκρουση Ουάσιγκτον – Βερολίνου που κορυφώθηκε με τις τελευταίες δηλώσεις της κας Μέρκελ κατά την απονομή του βραβείου Καρλομάγνου στον Εμανουέλ Μακρόν, οδηγεί σε σκλήρυνση της στάσης του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα. Ενώ το ΔΝΤ που ελέγχεται από τους Αμερικανούς ζητάει ελάφρυνση του χρέους, η Γερμανία για να αποδεχθεί αυτή την ελάφρυνση ζητά δεσμευτικό πλαίσιο με όρους και προϋποθέσεις, ώστε κάθε φορά που θα γίνεται μια ελάφρυνση αυτή να περνά από έγκριση, συμπεριλαμβανομένου και του γερμανικού κοινοβουλίου. Ο Πολ Τόμσεν ξεκαθάρισε ότι αυτοί οι όροι δεν είναι αποδεκτοί από το ταμείο και ότι για να μετάσχει θα πρέπει να έχει επιτευχθεί μια συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup. Όλα δείχνουν ότι πάμε στη χειρότερη εποπτεία που υπήρξε μέχρι σήμερα. Τα κυβερνητικά στελέχη κοροιδεύουν τον κόσμο, όσον αφορά τη μείωση των συντάξεων και προσπαθούν να τον κάνουν να έχει φρούδες ελπίδες ότι μπορεί αυτή η μείωση να μην είναι τόσο μεγάλη ή να μην συμβεί καθόλου. Πρόκειται περί ανοήτων, γιατί αυτό θα φανεί στην τσέπη εκατομμυρίων συνταξιούχων και θα είναι το πολιτικό τέλος του κου Τσίπρα.
Είναι εκπληκτικό το γεγονός, ότι πριν ακόμη εισέλθουμε στο θέρος οι υπουργοί του Τσίπρα αρχίζουν να διαψεύδουν τις κορόνες του περί απόδρασης από το Μνημόνιο και περί ελεύθερης πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κος Κεφαλογιάννης επισκέφτηκε χθες στην Ανδριανούπολη τους δύο ομήρους, τους δύο φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι συμπληρώνουν τρεις μήνες στις τουρκικές φυλακές.
loading...

1 thought on “Γ.Τράγκας: Η μείωση των συντάξεων είναι το πολιτικό τέλος του Τσίπρα

  1. Και το ωραίο δουλεμα είναι οτι παραδέχονται πως αγωνίζονται να μή μειωθουν οι συντάξεις από τις αρχές του 2019. Δηλαδή ρε λαμόγια,αν τις κόψετε το 2010,θα είναι διαφορετική η κατάσταση; Δεν θα μας κοστίσει; Τα εισοδήματα των συνταξιουχων,όχι μόνο δεν δέχονται άλλες περικοπές,αλλά επιβάλλεται η αύξησή τους,καθ όσον ο λογαριασμός ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ. Το ακουτε λαμόγια; Δ ΕΝ Β Γ Α Ι Ν Ε Ι. !!!!!!

Comments are closed.