Ποιοι ψήφισαν το άρθρο της ντροπής και της ανωμαλίας για τις υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Πραγματικά αξιολύπητη ήταν η εικόνα της ΝΔ στην χθεσινή ψηφοφορία για το άρθρο που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς:
Η βουλευτής (εκ μεταγραφής) και εισηγήτρια του κόμματος Κατερίνα Μάρκου που επί δεκαπέντε ημέρες, κατακεραύνωνε το νομοσχέδιο και ειδικά το συγκεκριμένο άρθρο και επιχειρούσε να πείσει την εθνική αντιπροσωπεία πως το «ΟΧΙ» στο άρθρο 8 είναι όχι απλά κοινωνικά αποδεκτή στάση, αλλά και η μοναδική ηθική και πολιτικά ορθή επιλογή, τελικά ψήφισε… «ΝΑΙ»!

Ναι, σωστά διαβάσατε, γα πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου ο εισηγητής ενός νομοσχεδίου εκ μέρους ενός κόμματος και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης, διαψεύδοντας το σύνολο των όσων είχε υποστηρίξει σε επιτροπές και Ολομέλεια, πριν από την ψηφοφορία! Να χαίρεται ο Κ.Μητσοτάκης την “μεταγραφή” του.

Αλλά η ΝΔ δεν περιορίστηκε μόνο στην Μάρκου: Τρία προβεβλημένα στελέχη και μάλιστα γυναίκες ψήφισαν υπέρ του άρθρου: Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως.
Επίσης αυτό το πολιτικό ανέκδοτο του ΔΗΣΥ ενημέρωσε την Ολομέλεια πως θα στηρίξει την  διάταξη ωστόσο οι Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Αρβανιτίδης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Καρράς και Μιχάλης Τζελέπης εξέφρασαν την διαφωνία τους επιλέγοντας την αποχή. Ούτε αυτοί τόλμησαν να την καταψηφίσουν.

Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το άρθρο που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς ήταν ο «θρίαμβος της ανωμαλίας»: 161 βουλευτές από 5 διαφορετικά κόμματα ψήφισαν υπέρ της επίμαχης ρύθμισης σχηματίζουν πλειοψηφία που ξεπερνά τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνασπισμού.
Η επίσημη «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «υπέρ» της διάταξης όπως και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενώ η ΝΔ και οι ΑΝΕΛ επέλεξαν το «κατά».Είναι ενδεικτικό ότι το άρθρο 8 για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια έλαβε μόλις 138 θετικές ψήφους από σύνολο 154 που σχηματίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά ήρθαν ενέσεις από το Ποτάμι και διαμόρφωσαν την αυξημένη απόλυτη πλειοψηφία.

Τις επόμενες ημέρες το pronews.gr θα δημοσιοποιήσει όλα τα ονόματα των βουλευτών που υπερψήφισαν την απόλυτη κατάρρευση κάθε ηθικής και παιδαγωγικής έννοιας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από επίπονες προσπάθειες κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες, από 15 βουλευτές αρχικά σε 5. Οι Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Θεόδωρος Παραστατίδης καταψήφισαν ενώ οι Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γεννιά και Γιάννης Καραγιάννης προτίμησαν να εκφράσουν την διαφωνία τους δια της αποχής.
Απόντες, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει πολιτικό περιεχόμενο η απουσία τους ηταν οι: Αννα Βαγενά, Νίνα Κασιμάτη, Γιώργος Κατρούγκαλος και Σταύρος Κοντονής.
Από τους 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις ψήφισαν θετικά, κόντρα στην γραμμή του κόμματος που ήταν η καταψήφισή του, ενώ οι Πάνος Καμμένος και Ελενα Κουντουρά απουσίαζαν.

loading...

1 thought on “Ποιοι ψήφισαν το άρθρο της ντροπής και της ανωμαλίας για τις υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

  1. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ, ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ…

Comments are closed.