Aπίστευτο: Aυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο είναι υπεύθυνο για δεκάδες θανάτους οδηγών

Σοκάρει έρευνα που δείχνει πως ένα συγκεκριμένο κουμπί στο αυτοκίνητο ευθύνεται για δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς οδηγών. Ποιο είναι αυτό;

Μιλάμε για το Start Button (κουμπί μίζας) το οποίο σύμφωνα με έρευνα που αποκαλύπτουν οι Times της Νέας Υόρκης, έχει “σκοτώσει” 28 ανθρώπους και έχει τραυματίσει ακόμη 45.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων με Start Button έχουν την τάση όταν παρκάρουν το αυτοκίνητο στο κλειστό τους γκαράζ να μην πατούν το κουμπί της μίζας για να σβήσει ο κινητήρας, παίρνοντας παράλληλα μαζί τους τα κλειδιά, με αποτέλεσμα το μοτέρ να μένει «ανοιχτό» και να εκπέμπει ρύπους. Εάν αυτό συμβεί για αρκετές ώρες, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο λόγω της συσσώρευσης του μονοδειξίου του άνθρακα στον κλειστό χώρο του γκαράζ ο ιδιοκτήτης να δηλητηριαστεί εισπνέοντας τον αέρα, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του.

Όπως αναφέρουν πάντα οι Times, η Ένωση Μηχανικών Αυτοκινήτων των Η.Π.Α. έχει ήδη προειδοποιήσει τους κατασκευαστές ώστε να εξοπλίσουν τα οχήματα με Start Button με κάποιο σύστημα που θα ειδοποιεί τον οδηγό να σβήσει τον κινητήρα όταν αυτός βγαίνει από το αυτοκίνητο.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αντίδραση, αν και κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford, η VW και η Audi έχουν τοποθετήσει σύστημα που σβήνει αυτόματα το αυτοκίνητο ύστερα από κάποια λεπτά συνεχούς λειτουργίας, εφόσον αναγνωριστεί ότι το κλειδί δεν είναι μέσα σε αυτό. Επίσης, η Toyota διαθέτει σύστημα που μέσω ενός ηχητικού σινιάλου ειδοποιεί τον οδηγό ότι δεν έχει σβήσει τον κινητήρα, για να μην μείνει το μοτέρ σε λειτουργία.

loading...