5 τηλεμεταφορές ζώων που «έπιασε» η κάμερα και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει!

Με τον όρο τηλεμεταφορά εννοούμε τη διαδικασία της μεταφοράς, σχεδόν ακαριαίας, από έναν χώρο σε ένα άλλο, χωρίς τη χρήση συμβατικών μέσων.
Ο πρώτος που επινόησε αυτόν τον όρο ήταν ο συγγραφέας Charles Fort ο οποίος χρησιμοποίησε τον αγγλικό όρο teleportation ( πρόθεμα "tele-" από την ελληνική ρίζα "Τηλε-" = μακριά και τις τελευταίες συλλαβές του "transportation", δηλαδή μεταφορά).

 πρώτη αναφορά για ένα σύστημα τηλεμεταφοράς σε ένα διήγημα επιστημονικής φαντασίας έγινε στο έργο The Man Without a Body (1877) του David Page Mitchell, στο οποίο ένας επιστήμονας ανακαλύπτει μια μέθοδο για την αποδόμηση των ατόμων ενός γάτου και αντίστοιχη μεταφορά τους μέσω τηλεγράφου. Η ιδέα θα ξαναχρησιμοποιηθεί από τους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας του 20ου αιώνα (από τα πιο επιφανή, το διήγημα The Fly του George Langelaan από το οποίο θα γυριστούν οι δύο ταινίες Το πείραμα του δόκτορα K και Η Μύγα), αγγίζοντας παγκόσμια διάδοση χάρη στην επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς Star Trek και από τις κινηματογραφικές παραγωγές που ακολούθησαν.

Οι τρόποι που χρησιμοποίησαν οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας μπορούν να διακριθούν σε δύο τύπους :

μέσω αποδόμησης και αναδόμησης της ύλης
μέσω Πυλών (με ή χωρίς πέρασμα μέσω διαστατικών πυλών).
Δείτε στο βίντεο 5 τηλεμεταφορές ζώων που «έπιασε» η κάμερα:
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Χμμμ ωραιο ακουγεται αυτο. Να μπορουσαμε να το εφαρμοσουμε στους λαθροεισβολεις χιμπατζοπιθηκους! μπηκανε ασ πουμε 2600 απο τον Εβρο τσαακ με αυτο το κολπο απο το αφγανισταν φυγανε π.χ? με το που λαθροεισεβαλαν τσαακ σε χρονο d.t να βρεθουν την ιδια στιγμη πισω απο εκει που ξεκινησαν! θα θυμωσει ομως η Μουμια του φαραω που τουε εδωσε το σινιαλο και απο τοτε αρχισε να καταστρεφετε η ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]