Το Ισραήλ Σκοτώνει 41 και Τραυματίζει 1700 Διαδηλωτές στην Γάζα, σε «Τρομερή Σφαγή» Ενώ ΄Ανοιγε η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.

Με αυτόν τον τίτλο παρουσίασε το αμερικανικό πρακτορείο Zero Hedge την ανθρωποθυσία μιας μόνο ημέρας, που ανεβάζει τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων στις έξη βδομάδες διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά του περιτοιχισμένου αποκλεισμού του πληθυσμού της Γάζας σε 86 νεκρούς και αρκετές χιλιάδες τραυματίες.Στους νεκρούς περιλαμβάνονται δύο ανήλικα 12 και 14 χρόνων. Στους τραυματίες έξη δημοσιογράφοι, οι οποίοι πάντοτε φέρουν το καθιερωμένο γκρίζο γιλέκο με την μεγάλη επιγραφή P R E S S, η οποία όμως, σ’ αυτό το γεωγραφικό στίγμα, δεν προστατεύει από τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών.

Οι θάνατοι και οι πλείστοι των τραυματισμών οφείλονται σε σφαίρες αναφέρει το Zero Hedge και προσθέτει: Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι στους περισσότερους από 1,700 τραυματίες περιλαμβάνονται 74 παιδιά και 23 γυναίκες. Επίσης ανέφερε ότι ως επιλεκτικοί στόχοι φαίνεται να είχαν καθοριστεί νοσοκομειακά συνεργεία και δημοσιογράφοι, που έφεραν ευκρινή διακριτικά.

Στην ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας της Δευτέρας συμμετείχαν 35.000 άτομα, σε 10 σημεία κατά μήκος του φράκτη, σε ένα από τα κλειστά σύνορα, τα οποία έχουν περικλείσει και αποκλείσει την Γάζα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Κατά την ιταλική εφημερίδαIl Sole 24 Ore, «Ισραηλινοί στρατιώτες εδήλωσαν ότι «προκλήθηκαν να καταφύγουν στην βία» όταν μικρές ομάδες Παλαιστινίων άρχισαν να τους πετούν πέτρες από την άλλη πλευρά του φράκτη. «Οι στρατιώτες αποκρίθηκαν θερίζοντας τους διαδηλωτές. Μέχρι την ώρα που οι εκδηλώσεις ηρέμησαν τουλάχιστον 28 Παλαιστίνιοι κείτονταν νεκροί και 600 τραυματισμένοι, κατά το ελεγχόμενο από την Χαμάς υπουργείο Υγείας.»

Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί την Χαμάς, η οποία ελέγχει την κυβέρνηση της Γάζας, ότι υποκινεί τις εκδηλώσεις «Πορεία της Επανόδου», με πρόθεση να σπάσει τον φράκτη και να απειλήσει τις ισραηλινές πόλεις κοντά στα σύνορα. Και προσθέτει ότι εάν οι Παλαιστίνιοι κατόρθωναν να διαρρήξουν τον φράκτη θα απειλούσαν την ζωή χιλιάδων Ισραηλινών.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι η αεροπορία βομβάρδισε «στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, από όπου δέχτηκε πυροβολισμούς. Κανένας Ισραηλινός οπλίτης δεν επλήγη.»

Μιχαήλ Στυλιανού

loading...

1 thought on “Το Ισραήλ Σκοτώνει 41 και Τραυματίζει 1700 Διαδηλωτές στην Γάζα, σε «Τρομερή Σφαγή» Ενώ ΄Ανοιγε η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.

  1. ΜΕΓΑΛΕ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ (ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΦΥΣΙΚΑ) ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΜΕΣ ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ …ΝΑ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ…..

Comments are closed.