Ο πρώτος θάνατος από ηλεκτρονικό τσιγάρο – Τα θραύσματα καρφώθηκαν στο κεφάλι 38χρονου

Ο άτυχος άνδρας υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός του

Ο πρώτος θάνατος από ηλεκτρονικό τσιγάρο κατεγράφη στις ΗΠΑ.
Θύμα ένας 38χρονος άνδρας από τη Φλόριντα, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ηλεκτρονικό του τσιγάρο εξερράγη, με αποτέλεσμα τα θραύσματα να καρφωθούν στο κρανίο του και το σπίτι του να αρπάξει φωτιά μικρής έκτασης.
Ο Tallmadge D’ Elia, βρέθηκε νεκρός στις 5 Μαϊου 2018 μέσα στο δωμάτιό του.
Ως αιτία θανάτου, έχει καταγραφεί το τραύμα που του προκλήθηκε στο κεφάλι από τα θραύσματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, το οποίο έγινε «κομμάτια» μετά την έκρηξη, με αποτέλεσμα δυο από αυτά να «καρφωθούν» στο κρανίο του.
Επίσης ο 38χρονος υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός του.
Η εταιρία στην οποία ανήκε το εν λόγω ηλεκτρονικό τσιγάρο, μετά την τραγωδία τόνισε πως οι συσκευές τους δεν εκρήγνυνται. Ωστόσο αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις «μαϊμού» μπαταρίες που πολλοί βάζουν στις συσκευές τους και είναι άκρως επικίνδυνες. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας, διαμηνύει πως θα ήθελε να δει τη συσκευή που χρησιμοποιήθηκε από τον Tallmadge D’ Elia.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, από το 2009 έως το 2016 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 195 περιστατικά κατά τα οποία ηλεκτρονικό τσιγάρο είτε εξερράγη είτε πήρε φωτιά. Αποτέλεσμα ήταν 133 άνθρωποι να τραυματιστούν, 38 εκ των οποίων σοβαρά.
Συνήθως οι εκρήξεις ηλεκτρονικών τσιγάρων συμβαίνουν ξαφνικά και συνοδεύονται από δυνατό θόρυβο, καπνό, φλόγες και υλικά που «εκτοξεύονται».
loading...