Μυστήρια της Γης: Οι Αρχαίοι Ζούσαν πράγματι περισσότερο από 200 χρόνια;


Δεν είναι μόνο οι βιβλικές μορφές που έζησαν ζωές 900 ετών ή και περισσότερο. Αρχαία κείμενα από πολλούς πολιτισμούς αναγράφουν διάρκειες ζωής που οι σύγχρονοι άνθρωποι βρίσκουν κυριολεκτικά απίστευτες. Μερικοί λένε ότι συμβαίνει λόγω….
παρανοήσεων στη διαδικασία της μετάφρασης ή ότι οι αριθμοί έχουν συμβολική σημασία- αλλά έναντι στις πολλές εξηγήσεις έρχονται επίσης αντεπιχειρήματα που αφήνουν τον ιστορικό να αναρωτιέται αν η διάρκεια της ανθρώπινης ζωής έχει στην πραγματικότητα μειωθεί τόσο πολύ εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Για παράδειγμα, μία εξήγηση είναι ότι η κατανόηση ενός έτους στην αρχαία Εγγύς Ανατολή θα μπορούσε να είναι διαφορετική από την αντίληψη μας για το χρόνο σήμερα. Ίσως ένα χρόνος σήμαινε μια τροχιά του φεγγαριού (ένας μήνας) αντί μιας τροχιάς του ήλιου (12 μήνες).

Αλλά αν κάνουμε τις ανάλογες αλλαγές, φέρνουμε την ηλικία του βιβλικού Αδάμ κάτω από τα 930 σε ένα πιο λογικό αριθμό 77 ετών κατά το χρόνο του θανάτου του, αυτό σημαίνει επίσης ότι θα ήταν πατέρας του γιου του Ενώχ σε ηλικία 11 ετών και ότι ο Ενώχ θα ήταν μόνο 5 ετών, όταν έγινε πατέρας του Μαθουσάλα.

Παρόμοιες αντιφάσεις προκύπτουν όταν προσαρμόσουμε τα ετήσια στοιχεία σε αντιστοιχία με τις εποχές, αντί της ηλιακής τροχιάς, σημείωσε η Carol A. Hill στο άρθρο της με τίτλο «Making Sense of the Numbers of Genesis», που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Perspectives on Science and Christian Faith- Προοπτικές για την Επιστήμη και την Χριστιανική Πίστη» το Δεκέμβριο του 2003 .

Παρόμοια προβλήματα έχουν ανακύψει κατά την προσαρμογή των ηλικιών σε αρχαία κείμενα με την παραδοχή ότι οι συγγραφείς χρησιμοποίησαν ένα συγκεκριμένο μοτίβο εκτρέποντας τις πραγματικές ηλικίες (όπως τον πολλαπλασιασμό τους με ένα συγκεκριμένο αριθμό).

«Οι aριθμοί [στη Γένεση] θα μπορούσαν να έχουν τόσο πραγματική (αριθμητική) όσο και ιερή (αριθμολογική ή συμβολική) έννοια», έγραψε η Hill.

Μαθηματικά Μοτίβα;

Τόσο στη Γένεση όσο και στη λίστα των 4000 ετών των Σουμερίων βασιλέων, η οποία απαριθμεί την εξουσία των βασιλιάδων στη Σουμερία (αρχαίο νότιο Ιράκ), που εκτείνεται σε 30.000 χρόνια σε ορισμένες περιπτώσεις- οι αναλυτές έχουν επισημάνει την ευρεία χρήση αριθμών.

Μοιάζει πολύ με την Βίβλο, ο κατάλογος των βασιλέων παρουσιάζει μια σταθερή μείωση στην διάρκεια ζωής. Ο κατάλογος διακρίνεται μεταξύ των βασιλιάδων προ κατακλυσμού και μετά τον κατακλυσμό. Οι βασιλεύοντες προ του κατακλυσμού έχουν σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από αυτούς μετά τον κατακλυσμό, αν και ακόμα η διάρκεια ζωής μετά τις πλημμύρες φαίνεται να είναι αρκετές εκατοντάδες χρόνια ή και περισσότερα από 1.000 χρόνια. Στη Βίβλο, βλέπουμε μια σταδιακή μείωση κατά τη διάρκεια των γενεών από τα 930 χρόνια ζωής του Αδάμ, τον Νώε στα 500 χρόνια, τον Αβραάμ στα 175.

Ο Dwight Young του Πανεπιστημίου του Brandeis έγραψε για τις διάρκειες ζωής μετά τις πλημμύρες στην λίστα των Σουμερίων βασιλιάδων: «Δεν είναι απλώς και μόνο εξαιτίας του μεγέθους τους ότι μερικοί από αυτούς τους αριθμούς φαίνονται τεχνητοί. Ο Etana έζησε για 1.560 χρόνια, για να αναφέρω τον μεγαλύτερο, αλλά είναι το άθροισμα των δύο προηγούμενων βασιλέων… Ορισμένοι αριθμοί φαίνεται απλώς να έχουν προκύψει ως πολλαπλάσια του 60. Άλλοι μεγάλοι αριθμοί μπορούν να αναγνωριστούν ως τετράγωνα: το 900, το τετράγωνο του 30, το 625, το τετράγωνο του 25, το 400, το τετράγωνο του 20… ακόμα και μεταξύ των μικρότερων αριθμητικών στοιχείων, το τετράγωνο του έξι εμφανίζεται πιο συχνά από ότι θα περίμενε κανείς.» Το άρθρο του Young, με τίτλο «Μια μαθηματική προσέγγιση σε ορισμένες ζωές της λίστας της δυναστείας των Σουμερίων βασιλέων», δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Σπουδών στην Εγγύς Ανατολή το 1988. Ο Paul Y. Hoskisson, διευθυντής του κέντρου Laura F. Willes για το Βιβλίο των Σπουδών των Μορμόνων έγραψε με παρόμοιο πνεύμα τις ηλικίες των πατριαρχών στην Αγία Γραφή σε ένα σύντομο άρθρο για το Ινστιτούτο Θρησκευτικών Υποτροφιών Neal A. Maxwell.

Από την άλλη πλευρά, κοιτάζοντας τα πρότυπα, ο συνιδρυτής της Εκκλησίας του Θεού στο Νότιο Τέξας, Arthur Mendez πιστεύει ότι ο ρυθμός μείωσης της μακροζωίας από τους χρόνους πριν τον κατακλυσμό όπως έχει καταγραφεί σε αρχαία κείμενα, σήμερα ταιριάζει με το ρυθμό της αποσύνθεσης που παρατηρείται σε οργανισμούς, όταν αυτοί είναι εκτεθειμένοι σε ακτινοβολία ή τοξίνες.

Καταγραφές σε Πολλούς Πολιτισμούς, Συμπεριλαμβανομένου του Κινέζικου και Περσικού

Στην αρχαία Κίνα, οι υπεραιωνόβιοι ήταν επίσης σύνηθες φαινόμενο, σύμφωνα με πολλά κείμενα.
Ο Joseph P. Χου, Ph.D., βελονιστής, έγραψε στο βιβλίο του «Υγιεινές Τεχνικές Μακροζωίας»: «Σύμφωνα με τα κινέζικα ιατρικά αρχεία, ένας γιατρός που ονομάζεται Cuie Wenze της δυναστείας Qin έζησε 300 έτη. Ο Gee Yule της τελευταίας δυναστείας των Χαν έζησε 280 χρόνια. Ένα υψηλόβαθμος ταοϊστής αξιωματούχος μοναχός, ο Hui Zhao, έζησε 290 χρόνια και ο Lo Zichange έζησε 180 έτη. Όπως καταγράφεται στη Κινέζικη Εγκυκλοπαίδεια της Materia Medica, ο Nengci της δυναστείας των Τανγκ έζησε 168 χρόνια. Ο δάσκαλος του Ταό, Li Qingyuan, έζησε 250 έτη. Στη σύγχρονη εποχή, ο ιατρός παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, Lo Mingshan της επαρχίας Σιτσουάν, έζησε 124 χρόνια».

Ο Δρ Χου δήλωσε ότι το Ανατολικό κλειδί για τη μακροζωία είναι η «θρεπτική ζωή», που περιλαμβάνει όχι μόνο φυσική τροφή, αλλά και την ψυχική και πνευματική τροφή.

Το Shahnameh ή Shahnama («το βιβλίο των Βασιλέων») είναι ένα περσικό επικό ποίημα γραμμένο από τον ποιητή Ferdowsi γύρω στα τέλη του 10ου αιώνα μ.Χ. λέει ότι οι βασιλιάδες βασίλευαν για 1.000 χρόνια, αρκετές εκατοντάδες χρόνια, κάτω από 150 χρόνια, και ούτω καθεξής.


Απεικόνιση του Laozi στο E.T.C. Μύθοι του Werner και Θρύλοι της Κίνας. Ο Laozi λέγεται ότι πήγε να ζήσει σαν ερημίτης στην ηλικία των 160.

Σύγχρονες απαιτήσεις της μακροζωίας

Ακόμα και σήμερα, οι άνθρωποι αναφέρουν διάρκειες ζωής περίπου 150 ή περισσότερα χρόνια.
Οι αναφορές αυτές συχνά προέρχονται από αγροτικές περιοχές, όμως, η τεκμηρίωση είναι ανεπαρκής.
Η τεκμηρίωση ήταν πιθανώς ακόμη μικρότερης αξίας σε αγροτικές κοινότητες πριν από έναν αιώνα, καθιστώντας πιο δύσκολο να αποδειχθούν τέτοιες αξιώσεις.

Ένα παράδειγμα είναι ότι αυτού του Bir Narayan Chaudhary στο Νεπάλ. Το 1996, ο Vijay Jung Thapa επισκέφθηκε τον Chaudhary στο χωριό Tharu της Aamjhoki στην περιοχή Tarai. Ο Chaudhary του είπε ότι ήταν 141 ετών, ο Thapa το έγραψε σε ένα άρθρο για την εφημερίδα India Today. Αν αυτός ο ισχυρισμός ήταν αληθινός, ο Chaudhary νικούσε τον κάτοχο του Guinness World Record για την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής που έχει καταγραφεί ποτέ, σχεδόν με 20 χρόνια διαφορά.


Μια φωτογραφία του Bir Narayan Chaudhary

Αλλά ο Chaudhary δεν έχει έγγραφα που να το αποδεικνύουν. Ωστόσο, υπάρχει η συλλογική μνήμη του χωριού.

«Σχεδόν όλοι οι πρεσβύτεροι γύρω θυμούνται στα νιάτα τους όταν Chaudhary (ήδη πρεσβύτερος) μιλούσε για την εργασία στην πρώτη έρευνα του Νεπάλ του 1888», έγραψε ο Thapa. «Η λογική του χωριού λέει ότι θα πρέπει να ήταν πάνω από 21 τότε, δεδομένου ότι η έρευνα ήταν μια υπεύθυνη δουλειά. Ο Chaudhary ισχυρίζεται ότι ήταν 33 και ακόμα ένας επίμονος εργένης».

Πολλοί άνθρωποι στην περιοχή του Καυκάσου της Ρωσίας ισχυρίζονται ομοίως ηλικίες που φτάνουν ακόμη και πάνω από 170 χρόνια, χωρίς τεκμηρίωση που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς τους.

Ο Δρ Hou έγραψε: «Αυτοί οι εξαιρετικά μακρόβιοι άνθρωποι πάντα ζούσαν ταπεινή ζωή, έκαναν σκληρή σωματική εργασία ή άσκηση, συχνά σε εξωτερικούς χώρους, από νέοι μέχρι και σε μεγάλη ηλικία. Η διατροφή τους είναι απλή, όπως και η κοινωνική τους ζωή περιλαμβάνει οικογένειες. Ένα παράδειγμα είναι ο Shisali Mislinlow που έζησε 170 έτη στην περιοχή του Αζερμπαϊτζάν στη Ρωσία. Η ζωή του Mislinlow δεν ήταν ποτέ βιαστική. Είπε, «ποτέ δεν βιάζομαι, έτσι δεν βιάζομαι να ζήσω, αυτή είναι η βασική ιδέα. Κάνω σωματική εργασία για 150 χρόνια».


Μια φωτογραφία του Shisali Mislinlow λήφθηκε το 1970

Ένα θέμα πίστης;

Το θέμα της μακροζωίας στην αρχαιότητα έχει από καιρό συνδεθεί με την ταοϊστική πρακτική της εσωτερικής αλχημείας ή την καλλιέργεια του νου και του σώματος, στην Κίνα. Εδώ, η μακροζωία συνδέθηκε με την αρετή. Ομοίως, είναι συνυφασμένη με τις Δυτικές πνευματικές πεποιθήσεις ως μέρος της Βίβλου.

Ο Mendez αναφέρει τον Εβραιορωμαίο ιστορικό του πρώτου αιώνα Τίτο Φλάβιο Ιώσηπο:
«Τώρα, όταν ο Νώε έζησε τριακόσια πενήντα χρόνια μετά τον κατακλυσμό… Αλλά κανείς, κατά τη σύγκριση της ζωής των αρχαίων με τις ζωές μας και με τα λίγα χρόνια που ζούμε τώρα, νομίζω ότι αυτό που μας λένε είναι ψευδές ή να κάνει τη βραχύτητα της ζωής μας προς το παρόν επιχείρημα, ότι ούτε έκαναν κάτι για να επιτύχουν τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής, για τους εν λόγω αρχαίους που ήταν οι αγαπημένοι του Θεού, και [τελευταία] έκανε ο ίδιος ο Θεός, και επειδή το φαγητό τους ήταν τότε κατάλληλο για την παράταση της ζωής, θα μπορούσαν κάλλιστα να ζήσουν ένα τόσο μεγάλο αριθμό ετών: και πέρα απ΄αυτό, ο Θεός τους έδωσε ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ζωής λόγω της αρετής τους, και την καλή χρήση της ζωής τους».

Προς το παρόν, οι σύγχρονοι επιστήμονες είτε αφήνονται να πιστεύουν ότι τα αρχαία αρχεία και η μνήμη του χωριού λένε για τη φαινομενικά απίστευτη διάρκεια ζωής, ή εξετάζει τις ιστορικές καταγραφές, υπερβολές, συμβολισμούς, ή παρεξηγήσεις. Για πολλούς, αυτό είναι απλώς ένα θέμα πίστης.

Συγγραφή-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων Αόρατα Γεγονότα
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

4 σχόλια :

 1. Στα παραμυθια οτι θελεις γραφεις που ειναι το περιεργο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ


  Ανώνυμος18 Μαΐου 2018 - 1:51 μ.μ.
  ΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΡΙΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΥ ΕΛ SPACE TIMELORD 9666 ΣΠΟΡΡΑ

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ

  Ο ΔΙΑΣ ΕΙΧΕ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΣΦΟΔΡΑ ΜΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑ ΤΗ ΧΟΙΡΟΜΕΡΩ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΕ ΛΟΥΠΙΝΟ Η ΓΟΥΡΟΥΝΑ ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ
  ΤΟ ΣΠΟΡΡΑ ΤΟ ΕΜΑΘΕ Η ΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΥΓΑΣ
  ΞΕΠΕΤΣΙΑΣΕ ΤΗ ΧΟΙΡΟΜΕΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΤΡΑ

  ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΔΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ
  ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΗ ΛΥΠΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΟΡΦΕΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΟ ΣΤΟ ΣΕΙΡΙΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΑΟΡΑΤΟΜΠΕΣΑΛΗΣ ΜΠΙ ΜΠΙ

  ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΠΟΡΡΑΣ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΕΜΕΝΕ ΜΠΑΣΜΕΝΟΣ ΧΟΝΤΡΟΣ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΣ ΣΑΝ ΕΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΙΔΙΟΣ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ Η ΧΟΙΡΟΜΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΑ

  ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΗΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΖΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΚΡΥΦΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕ ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΤΟ ΔΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΕΛ SPACE TIMELORD 9666 ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟΜΠΕΣΑΛΗ ΜΠΙ ΜΠΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 9666 π.Χ
  Ο ΓΥΦΤΑΞΙΑΣ ΣΤΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΟΚΩΛΑΡΑΚΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΝΥΜΦΗ ΚΑΡΜΕΝ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΟΜΩΣ Η ΚΑΤΣΙΚΟΚΕΡΑΤΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΒΟΘΡΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕΣΑ

  ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΜΑΘΩ Α[Ο ΤΟΝ ΣΤΑΓΑΚΟΜΟΥΝΑΡΑΚΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΥΡΥΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΑΜΑΖΟΝΑΣ ΖΗΝΑΣ

  ΤΑΡΑΡΟΜ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗ ΤΑΞΗ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΠΟΡΡΑ

  ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΙ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι ξερεις μωρη εσυ απο Ελληνικη μυθολογια και πεταγεσε σαν ιουδαια κουραδα?
  κανε κανα σταυρο μπας και πας παραδεισο γιατι ως εκει φτανει η πιστη σου και η γνωση σου για τα πραγματα...το οτι σε εφερε ο Ιμπραημ στη Ελλαδα δεν σημαινει οτι θα γινεις και ποτε Ελληνας,μας εχετε πρηξει τα παπαρια με τα Εβραικα παραμυθια του δημοτικου και νομιζετε οτι ειστε και καποιοι που τα πιστευετε!..εισαι τοσο γελιος γιατι ουτε Ελληνας εισαι με τετοιες αντιληψεις γιατι Ελληνας προυποθετει αρετες-χαρες και καλλιεργεια πνευματος και αποτι φαινεται οι αποτυχημενοι γονεις σου δεν καταφεραν να στα δωσουν αλλα ουτε χριστιανος εισαι γιατι οι ιουδαιοι σου λενε βουλωσε το στοματακι σου προσευχη σου και μετανοια μεχρι να ψωφησεις αν θες παραδεισο!..αλλα εσυ παριστανεις και τα δυο οταν το ενα με το αλλο δεν εχουν καμια σχεση,τοσο αχρηστος εισαι!!...Οσο για τον Δια και το τι ηταν οι Θεοι για τους Ελληνες,για να το καταλαβεις πρωτα βγαλε το κερι απο τα αυτακια που σου βαλαν οι "πατερες σου" μικρε μου εβραιοσπορε μετα μαθε να φερεσε σαν Ελλην πολιτης και τοτε ισως καταλαβεις γιατι θεωρουμε τον Ελληνικο πολιτισμο σπουδαιοτερο απο ολους τους αλλους φιλε βαρβαρε!!..
  αντε τωρα προσκηνα καμια παντοφλα εικονολατρη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
   οπως εκανε και ο σωρρας που εδιωξε οσους πηγαν στο συλλαλητηριο για τη μακεδονια ετσι θα μας διωξουν ολους απο τη μακεδονια σε μια νυχτα για να πραγματοποιησουν οι σλαυοι και οι γερμανοι τα ονειρα τους ιλιντεν μακεδονια ειναι το ονομα που αποδεχτηκε η κυβερνηση του προδοτη για τα σκοπια του SOROS διαβαστε να καταλαβετε τι θα γινει

   --------------------------------------------------------------

   Εξέγερση του Ίλιντεν
   Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
   Εξέγερση του Ίλιντεν
   Bulgarian national revolutionary movement in Macedonia and East Thrace (1893-1912).png
   Η δράση του επαναστατικού κινήματος
   Χρονολογία 1903
   Τόπος Μακεδονία
   Έκβαση Καταστολή της εξέγερσης
   Αντιμαχόμενοι
   ΕΜΑΕΟ
   Βερχοβιστές
   Οθωμανική Αυτοκρατορία
   Η Εξέγερση του Ίλιντεν (βουλγαρικά: Илинденско-Преображенско въстание, προφέρεται Ηλιντένσκο-Πρεομπράζενσκο βάστανιε, κυριολεκτικά: Εξέγερση του Προφήτη Ηλία-Μεταμορφώσεως) ήταν μία επανάσταση σλαβοφώνων της Μακεδονίας που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στο Μακεδονικό έδαφος από την αυτονομιστική οργάνωση Εσωτερική Μακεδονο-Αδριανουπολιτική Επαναστατική Οργάνωση τον Ιούλιο (Ιουλιανό Ημερολόγιο) / Αύγουστο (Γρηγοριανό Ημερολόγιο) του 1903 ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.[1] Σήμερα αυτή η επανάσταση γιορτάζεται στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ως εθνική επέτειος και για πολλούς στη χώρα θεωρείται η αρχή της Σλαβομακεδονικης εθνογένεσης, ενώ την υιοθετεί και η Βουλγαρία.

   18 Μαΐου 2018 - 3:28 μ.μ.

   Διαγραφή