Γιατί η παραίτηση Σακελλαρίου ισοδυναμεί με την άρνηση του Μιχαήλ Στασινοπούλου να αναγνωρίσει τη δικτατορία το 1969…

Παναγιώτης Γεννηματάς ..
Το διάβημα της παραίτησης του προέδρου του ΣτΕ αξίζει λίγο περισσότερης προσοχής.
Κατ’ αρχήν είναι σαφές ότι ο παραιτηθείς πρόεδρος δεν διεκρινετο για ευχέρεια λόγου.
Η δήλωσή του δεν έχει το κοφτό και σαφές που θα αναδείκνυε ολοκληρωμένα την επιχειρηματολογία. Παρά ταύτα λέγει πράγματα που πρέπει να προσεχτούν.
Η ουσία του διαβήματος έγκειται στην πλήρη συνομολόγηση της σκληρής αλλά γνωστής εξ αρχής στους μη εθελοτυφλούντες ότι ολόκληρη η νομοθετική κάλυψη και των τριών μνημονίων υπήρξε αντισυνταγματική. Πού σημαίνει ότι η χώρα από το 2010 διατελεί σε καθεστώς εκτροπής. Πρόκειται για άποψη που ουκ ολίγοι έγκυροι νομομαθείς και συνταγματολόγοι έχουν εγκαίρως επισημάνει. Αλλά το βάρος ενός ανώτατου θεσμικού παράγοντα που έχει ζήσει εκ των έσω τους προβληματισμούς συνείδησης του οιονεί Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας έχει βαρύνουσα σημασία. Από την άποψη αυτή η δήλωση του παραιτηθέντος προέδρου του ΣΤΕ προσλαμβάνει το βάρος της άρνησης του Μιχαήλ Στασινοπούλου ως πρόεδρου του ίδιου σώματος να αναγνωρίσει τη δικτατορία το 1969.
Ας μην αποπροσανατολιζόμαστε λοιπόν. Η έκφραση πόνου για την τύχη των συνταξιούχων δεν είναι δουλειά ενός προέδρου του ΣΤΕ. Ούτε η αμφισβήτηση της σκοπιμότητας της δημοσιονομικής προσαρμογής. Η καταγγελία όμως για την πολιτειακή εκτροπή ανήκει στην αρμοδιότητά του. Εκεί λοιπόν ας εστιάσουμε την προσοχή και ας στρέψουμε τις πολιτικές μας συνειδήσεις.

press-gr.com/

loading...

2 thoughts on “Γιατί η παραίτηση Σακελλαρίου ισοδυναμεί με την άρνηση του Μιχαήλ Στασινοπούλου να αναγνωρίσει τη δικτατορία το 1969…

  1. Μην ασχολειστε με μεγαλοδικαστες,
    τα προβλήματα των δεν μας αφορουν διοτι αυτοι δεν εχουν καμια σχεση με τον απλο κόσμο,
    ζουν σε μια εικονικη πραγματικοτητα, πιστευουν πως ελαιω θεού εχου το προνομιο να δικαζουν και να αμοιβονται οσο αυτοί κρίνουν.
    Οταν φτασουν στο τελος του εργασιακου των βοιου και δεν μπορουν να παραμεινουν οσο ακομα θα ήθελαν, σκεφτονται διαφορα τεχνασματα για να συνεχίσουν την αρχομανή των ζωή,
    καμια θεση στο ψηφοδελτιο επικρατείας της ΝΔ θα τον βόλευε.
    Εχουμε πιο σοβαρά προβλήματα,
    τα δικά μας.

  2. ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΓΕΣ ΜΕΓΑΛΗ ''ΤΟΡΤΟΥΡΑ'' ΚΟΙΝΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ EΙΠΑΝ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΒΓΑΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ? ΚΑΙ ΕΚΛΑΣΕΣ ΜΑΛΙ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΗΓΜΑΤΑ….ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!! ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΟΠΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΦΟΒΙΣΑΝΕ….ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ…..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ? ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ 2123 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΣΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ? ΘΑ ΣΟΥ ΦΤΑΣΟΥΝ? ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ? Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ? ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΕΔΙΝΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΡΑΤΞΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΗΜΟΥΝ 35 ΧΟΝΙΑ ΕΦΑΓΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΡΩ 789 ΕΥΡΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΔΙΚΑΣΤΑΚΟ ΜΟΥ? ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΑΘΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ? ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ!@!! ΣΥΝΑΛΑΓΜΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ? Ε ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1972 ΤΟ ΕΦΕΡΝΑ ΕΓΩ ΚΑΙΜΧΙΛΑΨΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑΘΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΜΑΡΩΤΑΚΙΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΒΟΛΗΣ ΕΙΤΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ''ΤΑ ΓΟΡΑΣΤΑΕ ΜΕ ΔΙΚΟΜΚΥ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΙ ΧΛΙΑΔΩΝ ΑΔΡΦΩΝ ΣΥΑΔΕΛΦΩΝ ΝΑΥΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΒΩΝ ΚΑΜΑΡΩΤΑΚΙΟ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΜΗΧΑΝΙΙΩΝ ΑΝΘΥΥΠΟΛΟΑΡΧΩΝ ΠΛΟΙΡΑΧΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ SEA ANIMALS EΤΣΙ I MAς EIXAΝ XARAKTHRISEI ME TA ΔIKA MΣS ΠΗΡΑΤΕ ΠΤΙ ΛΗΡΑΤΕ ΚΑΙ ΒΙΛΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΑ ΚΑΛΑ? ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ε? ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΟ??

Comments are closed.