Συγκέντρωση- διαμαρτυρία κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για το άσυλο Τρίτη 15/5, 7μμ, έξω από τη Βουλή

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Συγκέντρωση- διαμαρτυρία κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για το άσυλο
Τρίτη 15/5, 7μμ, έξω από τη Βουλή
Να μην περάσουν οι ρατσιστικές ρυθμίσεις για το άσυλο
Όχι στο  γεωγραφικό αποκλεισμό των προσφύγων, ανοιχτά σύνορα

Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης
Καλούν: ΚΕΕΡΦΑ, αντιρατσιστικές κινήσεις και συλλογικότητες

To νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το άσυλο είναι ένα πισωγύρισμα για τα δικαιώματα των προσφύγων που χρόνια τώρα υπερασπίζεται ένα ολόκληρο κίνημα αλληλεγγύης. Περιέχει μια σειρά από απαράδεκτες ρυθμίσεις. Πρόκειται για επιλογές που στρώνουν το δρόμο για επιθέσεις των φασιστών σαν κι αυτές που είδαμε στη Λέσβο.
Ο γεωγραφικός περιορισμός των προσφύγων και των μεταναστών στα νησιά έρχεται να επιβληθεί, ακυρώνοντας την αντιφατική απόφαση του ΣτΕ το οποίο απέρριψε μεν τον αποκλεισμό στα νησιά για τους νεοεισερχόμενους αλλά την κράτησε για όσους μπήκαν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, το Μάρτη του 2016. Πρακτικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κόβει τα περιθώρια να δημιουργηθεί “κενό” με δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης προσφύγων και μετατρέπει τα νησιά σε τόπους εξορίας και αποκλεισμού των προσφύγων. Πρόκειται για λογικές που αναβιώνουν το απαρτχάιντ που καταργήθηκε με θυελλώδεις αγώνες στη Ν. Αφρική. Όσο για την ΕΕ, η ελεύθερη μετακίνηση είναι μόνο για τα κεφάλαια, όχι για τους κατατρεγμένους από τις βόμβες και τους πυραύλους που οι ίδιες οι κυβερνήσεις έριξαν ακόμη και πρόσφατα στη Συρία, δολοφονώντας εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά.
Στο όνομα της συντόμευσης της διαδικασίας απόδοσης ασύλου επιταχύνεται μόνο ο ρυθμός των απελάσεων! Η προσφυγή κατά αρνητικής απόφασης σε δεύτερο βαθμό δεν μπορεί να ανακόψει την απέλαση και γελοιοποιεί κάθε έννοια απονομής δικαιοσύνης σε πρόσφυγες, οι αιτήσεις των οποίων απορρίπτονται από τις επιτροπές ασύλου λες και έχουν το αλάθητο. Έτσι θα στείλουν ακόμη περισσότερους στην απελπισία, την αυτοκτονία και τον αυτοπυρπολισμό. Ετοιμάζονται να στείλουν πίσω λοιπόν χιλιάδες Σύριους, Αφγανούς αλλά και μετανάστες για τους οποίους προβλέπεται  απέλαση-εξπρές.
Σκληραίνουν ακόμη περισσότερο οι όροι για απόδοση ασύλου καθώς πρόσφυγας που δεν εμφανίζεται σε συνέντευξη χάνει το δικαίωμα να συνεχίσει, αν δεν έχει επαρκή δικαιολογία(!). Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να εμφανίσει νέες αποδείξεις για το δικαίωμα στο άσυλο, δεν θα μπορεί να επανέλθει με μεταγενέστερο αίτημα παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Στο μόνο σημείο, όπου οι μετανάστες «αναγνωρίζουν το εαυτό τους» σε αυτό το νομοσχέδιο είναι στις …αποζημιώσεις στη Λέσβο και τη Χίο για καταστροφές περιουσιών κοντά στα καμπ, που χρεώνονται σε άγνωστους πρόσφυγες. Αυτές λοιπόν με μία λογική που παραπέμπει στη ναζιστική αντίληψη της συλλογικής ευθύνης θα καταβάλλονται από τις εισπράξεις των παραβόλων των μεταναστών για τις άδειες παραμονής!!! Κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας πήγαινε στη εκδήλωση για την Δημοκρατία στο προεδρικό Μέγαρο συνοδεύοντας μία Αφρικανή μετανάστρια. Τώρα όχι μόνο δεν ανοίγει νέα διαδικασία νομιμοποίησης χιλιάδων μεταναστών που ζουν και εργάζονται σε συνθήκες Μανωλάδας, όχι μόνο δεν στελεχώνει η κυβέρνηση τις υπηρεσίες της περιφέρειας για να παίρνουν έγκαιρα άδειες και ιθαγένεια οι λιγοστοί που δικαιούνται ενώ έχουν καταβάλει εκατομμύρια ευρώ αλλά αντίθετα πρέπει να επιδείξουν “αλληλεγγύη” με την αποδοχή να δοθούν αποζημιώσεις από τα χρήματα που καταβάλλουν!  Αυτό το νομοσχέδιο είναι μία νέα κατρακύλα προς τα δεξιά.
Καταγράφει νέους συμβιβασμούς με τις ρατσιστικές πολιτικές που επέλεξαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ανοίγοντας το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς και των φασιστών.
To νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί πικρή διάψευση για τον κόσμο του κινήματος, που έλπιζε ότι η αποχώρηση του Μουζάλα μπορεί να σημάνει ριζική στροφή στη ακολουθούμενη πολιτική των κλειστών συνόρων που έχει οδηγήσει σε μαζικούς πνιγμούς στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, σε εγκλωβισμό χιλιάδων στα νησιά αλλά και σε αποκλεισμό σε στρατόπεδα-γκέτο. Ο Βίτσας πήρε τη σκυτάλη από το Μουζάλα και τρέχει στο ίδιο κατήφορο.
Στα 70 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Γενεύης, με την οποία κατοχυρώθηκε το δικαίωμα στο άσυλο, ως αναγνώριση της ανάγκης να μη ζήσει ποτέ ξανά η ανθρωπότητα τους εγκλωβισμούς και το ρατσιστικό στιγματισμό των μειονοτήτων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης -εξόντωσης των διαφορετικών από τα πρότυπα της Αρίας φυλής του Χίτλερ, δυστυχώς οι κυβερνήσεις της ΕΕ αποδυναμώνουν το δικαίωμα αυτό μέχρι ουσιαστικής κατάργησης.
Καλούμε τα κόμματα της αριστεράς, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών των Δήμων και τα δημοτικά συμβούλια να υψώσουν τη φωνή τους κατά της σκλήρυνσης των επιθέσεων σε βάρος του δικαιώματος για το άσυλο.
Αγωνιζόμαστε για σύνορα ανοιχτά για τους κατατρεγμένους των πολέμων,  να μπει τέλος στις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο, να καταργηθούν οι συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης. Για να μπει τέλος στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων. Για να μην υπάρχει καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο αιματοκύλισμα των λαών με την παροχή διευκολύνσεων από τη βάση της Σούδας.
Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί!
Να απαιτήσουμε να παρθούν πίσω όλες οι αντιδραστικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.
Να δοθεί το δικαίωμα στο άσυλο και στέγη, να κατοχυρωθεί η ελεύθερη μετακίνηση.
Να σταματήσει ο αποκλεισμός των προσφύγων στα νησιά, να κλείσουν τα στρατόπεδα κράτησης και τα γκέτο. Να ανοίξουν οι πόλεις για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

loading...

3 thoughts on “Συγκέντρωση- διαμαρτυρία κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για το άσυλο Τρίτη 15/5, 7μμ, έξω από τη Βουλή

  1. Ζήτω η Ουγγαρία!…,Ζήτω η Αυστρία!…, Ζήτω ο Βίκτορ Όρμπαν καί ο Σεμπάστιαν Κούστς, οι μόνοι Ευρωπαίοι Πατριώτες!….. Οι υπόλοιποι, όλοι είστε πουλημένα τομάρια!!!…………. …Ε.

  2. ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΓΕΛΕΙΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.

  3. ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΟ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΑΣΑ-ΜΠΟΥΚΑΕΙ ΜΕ 10 ΜΕΣΣΕΛΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΠΡΝΑΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΛΕΙΝΕΙ 345 ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΠΟΡΝΑΝΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΡΩΝΕ ΠΟΥΤΣΟ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΟΥΤΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΚΑΘΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟ!! ΣΕ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΧΤΙΚΙΑΡΗ ΠΟΥΣΤΗ ΤΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΤΕ ΕΔΩ ΡΕΕ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΣΟΡΟΣ?

Comments are closed.