Έσπασε τζάμι από έκρηξη κινητήρα σε πτήση της Southwest Airlines και «ρούφηξε» επιβάτιδα – Bίντεο

Μια 43χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια πτήσης της Southwest Airlines με 144 επιβάτες όταν μετά από έκρηξη ενός εκ των κινητήρων του αεροσκάφος, έσπασε το παράθυρό της με αποτέλεσμα να την «ρουφήξει».

Όπως περιέγραψαν επιβάτες της πτήσης από τη Νέα Υόρκη προς το Ντάλας όλα συνέβησαν ενώ το αεροσκάφος Boeing 737-700 βρισκόταν σε ύψος 32.500 ποδών.

Ξαφνικά οι επιβάτες άκουσαν μια έκρηξη από την αριστερή πλευρά του αεροσκάφος. Ένα θραύσμα έσπασε το παράθυρο δίπλα στο οποίο βρισκόταν η 43χρονη Τζένιφερ Ριόρνταν.

Ακολούθησαν στιγμές πανικού καθως όπως είπαν άλλοι επιβάτες «η γυναίκα βρέθηκε έξω από το αεροσκάφος. Ένας άνδρας με καπέλο καουμπόι κατάφερε να την τραβήξει μέσα με τη βοήθεια ενός άλλου επιβάτη».

Άλλοι επιβάτες την ίδια ώρα κατάφεραν να κλείσουν την τρύπα που δημιουργήθηκε ενώ ταυτόχρονα έδιναν τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη 43χρονη. Η Ριόρνταν τελικά δεν τα κατάφερε λόγω των σοβαρών κακώσεων που υπέστη στο κεφάλι.

«Το μόνο που θυμάμαι είναι να κρατάω το χέρι του συζύγου μου και να προσεύχομαι. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν οι κόρες μου, ήθελα απλα να τις ξαναδώ και να τους κάνω μια μεγάλη αγκαλιά» δήλωσε η επιβάτης Αμάντα Μπούρμαν για τις στιγμές τρόμου που έζησε.

Ένας άλλος επιβάτης κατέγραψε σε βίντεο τη στιγμή που έχουν πέσει οι μάσκες οξυγόνου καθώς το αεροσκάφος κατέβαινε με ρυθμό 3.000 ποδών το λεπτό προκειμένου να φτάσει σε υψόμετρο 10.000 ποδών.

Ο τρόμος για τους επιβάτες τελείωσε όταν η πιλότος του αεροσκάφους κατάφερε να το προσγειώσει στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια

loading...