Η ελληνική σημαία και η φετβά «no flags» των Τούρκων που προσκύνησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως έχετε καταλάβει, τις τρεις τελευταίες ημέρες οι ανυπότακτοι ΣΥΡΙΖΑίοι μιλάνε για την υπεράσπιση της ελληνικής σημαίας.
Της ελληνικής σημαίας που η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε ότι στο εξής θα την μεταφέρει όποιος μαθητής προκύψει από τυχαία κλήρωση.

«Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο. Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους» έλεγε πριν λίγο καιρό ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η ελληνική σημαία δεν είναι πλέον ένα μέσο για να κάνουν επίδειξη προοδευτικότητας, νεωτερισμού και δήθεν κοσμοπολιτισμού οι ΣΥΡΙΖΑίοι.

Σήμερα η σημαία είναι ο αγωγός που αποκαλύπτει τη γύμνια της κυβέρνησης να υπερασπιστεί ελληνικό έδαφος.

Και γι’ αυτό οι νεαροί που ύψωσαν τις ελληνικές σημαίες σε βραχονησίδες γύρω από τους Φούρνους είναι θερμοκέφαλοι και… χρυσαυγίτες. Ακόμη κι αν δεχθούμε -ως συλλογισμό εργασίας- ότι οι νεαροί που ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε ελληνικά νησιά είναι ακροδεξιοί (που μπορεί να είναι αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας), δεν είναι οι ΣΥΡΙΖΑίοι που έλεγαν ότι έχουν όλοι δικαίωμα να την κρατούν; Μήπως από το «όλον» εξαιρούν όσους δεν έχουν λάβει έγκριση από το πρωθυπουργικό γραφείο να υψώνουν σημαία ελληνική σε περιοχές εγκεκριμένες από τους κομισάριους της Κουμουνδούρου; Το πρόβλημα, επί της ουσίας, είναι ότι οι Τούρκοι υπαγόρευσαν -δεν λέω διέταξαν- στην ελληνική κυβέρνηση να μην τολμήσει να υψώσει την ελληνική σημαία σε ακατοίκητες βραχονησίδες.

Προσέξτε: Ο Μικρός Ανθρωποφάς δεν είναι Ίμια. Δεν απέχει λίγα μίλια από τις μικρασιατικές ακτές. Οι Τούρκοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναφέρουν συγκεκριμένα τη νησίδα από την οποία υποτίθεται ότι κατέβασαν την ελληνική σημαία. Δεν χρειάστηκε να κάνουν στρατιωτική επιχείρηση. Ο πρωθυπουργός τους, Γιλντιρίμ και ο υπουργός Εξωτερικών τους, Τσαβούσογλου δεν κατονόμασαν τη νησίδα από την οποία κατέβασαν την ελληνική σημαία, αν την κατέβασαν. Και η ελληνική κυβέρνηση από τον Τζανακόπουλο μέχρι τον Κοτζιά και τον Καμμένο λένε ότι δεν επαληθεύεται πως οι Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από οποιαδήποτε βραχονησίδα. Αλλά την ίδια στιγμή έστειλαν το Λιμενικό για να απαγορευτεί ο πλους προς την βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς! Τρελό δεν είναι;

Και το πραγματικά εξωφρενικό, αυτό που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού είναι το επιχείρημα των κυβερνώντων ότι αυτοί οι ξεδιάντροποι που ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε ελληνικές βραχονησίδες θα έπρεπε να έχουν τη γενναιότητα να πάρουν τα τουφέκια τους και να περιμένουν τους Τούρκους για να υπερασπιστούν το σύμβολο του έθνους. Άλλοι βουλευτές, σαν την Αυλωνίτου, λένε ότι η σημαία πρέπει να ανεβαίνει σε μια βραχονησίδα μόνο αν μπορούμε να την υπερασπιστούμε. Παραδέχεται δηλαδή -εκούσα άκουσα- ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερασπιστεί την ελληνική σημαία στον Μικρό Ανθρωποφά!

Για να καλύψουν την αδυναμία τους να υπερασπιστούν την ελληνική κυριαρχία σε νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, τα μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουν καταλήξει σε πρωτοφανείς θεωρίες!

Σοβαρευτείτε, λένε στους Τούρκους, εκείνοι που έχουν επιτρέψει στο καθεστώς Ερντογάν να διατηρεί σε καθημερινή βάση έναν στρατιωτικό κλοιό γύρω από τα Ίμια, λες και η Άγκυρα τα έχει de facto καταλάβει.

Ούτε που αντιλαμβάνονται ότι με τις φοβικές τους αντιδράσεις μοιάζουν να δέχονται σαν λογικό ότι οι Τούρκοι μπορούν να ανεβαίνουν σε ελληνικό έδαφος και να κατεβάζουν την ελληνική σημαία! Άλλωστε -λένε ξεδιάντροπα- ήταν κανείς εκεί να την υπερασπιστεί;

«Βεβαίως και σε κάθε ελληνικό νησί μπορούμε να βάλουμε μια σημαία, αλλά το θέμα είναι ότι η σημαία αποτελεί σύμβολο και η προβολή σημαίας αποτελεί ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας» λένε από το υπουργείο Άμυνας.

Κι όμως: Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με επιβολή αλλά με διατήρηση κυριαρχίας…

Και στο κάτω-κάτω δεν μπορείτε, δεν θέλετε, φοβάστε; Πείτε το… Μην διαστρέφετε τη λογική, μην καταγγέλετε τους… θερμοκέφαλους που υψώνουν σημαίες επειδή μπορεί να πίστεψαν τη ρητορική σας πως θα «συντρίψετε» τους Τούρκους και καταλάβετε ότι υπάρχουν και όρια…

Μάκης Πολλάτος


πηγη

loading...

2 thoughts on “Η ελληνική σημαία και η φετβά «no flags» των Τούρκων που προσκύνησε ο ΣΥΡΙΖΑ

  1. ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ,ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΘΛΙΒΕΡΩΝ ΨΩΦΟΔΕΞΙΩΝ,ΨΩΦΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ……………………

  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΜΕΝΟ.ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΟΝΙΜΑ.

Comments are closed.