Στην ρωσική βάση Khmeimim κατέφυγε Μ.Άσαντ – Οι Δυτικοί θέλουν την εξόντωσή του με κάθε κόστος

Στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ κατέφυγε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ υπό την πιθανότητα αμερικανικής πυραυλικής επίθεσης καθώς έχει γίνει κατανοητό ότι βασικός στόχος των Δυτικών είναι ο Σύρος ηγέτης

Η βάση αβρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης Λατάκια της Συρίας και ο πρόεδρος της Συρίας βρίσκεται σ’ ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα και κουρτίνες, όπου δεν υπάρχουν άλλοι Σύροι αξιωματούχοι.

Ο Άσαντ εγκατέλειψε το προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό συνοδευόμενος από Ρώσους Spetsnaz.

Μαχητές της Χεζμπολά εγκατέλειψαν επίσης τις θέσεις τους στην αεροπορική βάση Τίγιας στη Χομς της Συρίας αναμένοντας μια επικείμενη αμερικανική επίθεση

Στην Δύση αναλυτές υποστηρίζουν ότι τη διακυβέρνηση έχουν αναλάβει προσωρινά Ρώσοι και Ιρανοί καθώς ο Άσαντ δεν μπορεί να επικοινωνήσει και να δώσει εντολές υπό τον φόβο αποκάλυψης της θέσης του

Βρετανικές εφημερίδες αναφέρουν ότι μπορεί να δεχθούν επιθέσεις όλα τα μέγαρα του Σύρου Προέδρου καθώς στις ΗΠΑ ονειρεύονται μια νέα επιχείηρηση «Σοκ και δέος»

Βέβαια όλα αυτά είναι περισσότερο δυτική προπαγάνδα που δεν στηρίζεται στην πραγματικότητα καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε αυξημένη εμπλοκή και στο τέλος θα κατέληγε σε μια σύγκρουση ακόμα και με την ίδια την Ρωσία, κάτι που στο Πεντάγωνο δεν θα το επιθυμούσαν για λόγους βιολογικής επιβίωσης όλων.

Θεωρητικά οι βασικοί στόχοι θα ήταν οι αποθήκες χημικών όπλων που όμως επίσημα με έκεθση του ΟΗΕ δεν υπάρχουν καθώς ο Μ.Άσαντ κατέστρεψε το συριακό χημικό οπλοστάσιο το 2013.

Στο στόχαστρο θα μπουν και στρατιωτικές βάσεις, κέντρα διοίκησης, επιτελεία συλλογής πληροφοριών καθώς και προεδρικές κατοικίες.

Στην Δύση αυτά τα λένε «νόμιμους στόχους» αλλά ΔΕΝ έχουν πάρει καμία εντολή από τον ΟΗΕ συνεπώς θα πρόκειται για αυτόκλητες παράνομες δυτικές ενέργειες.

Πηγή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσε στη Mirror ότι οι επιθέσεις αντιποίνων του 2017 κατά του Άσαντ είχαν μικρό αντίκτυπο.

«Αυτή τη φορά η αίσθηση είναι ότι μπορεί να χτυπήσεις το στρατό του Άσαντ, αλλά αυτό δεν τον επηρεάζει προσωπικά, άρα πρέπει να δεχθεί ένα πλήγμα κάπου που να τον πονέσει. Είναι πολύ πιθανό να δούμε μια επίθεση μεγαλύτερη και πιο ευρείας κλίμακας αναφορικά με τους στόχους – πιθανώς και σε παλάτια και άλλες κατοικίες. Αν χτυπηθεί κι ο Άσαντ κατά την επίθεση αυτή αυτό δεν θα ανησυχήσει την αμερικανική στρατιωτική ηγεσία».

Αμερικανικά ΜΜΕ λένε ότι 7 αεροσκάφη της USAF διεξάγουν διερευνητικές πτήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στη ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ και τη ναυτική βάση Ταρτούς.

6.5000 ναύτες μετέχουν στην ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman που αναχώρησε από το Νόρφολκ.

Ο στόλος περιλαμβάνει και το καταδρομικό τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων USS Normandy και τα επίσης εφοδιασμένα με πυραύλους κρουζ αντιτορπιλικά USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman και USS Farragut.

Η Συρία αρνείται (και δεν έχει αποδειχθεί άλλωστε, όλες οι κατηγορίες είναι φραστικές και στον αέρα και κυρίως προπαγανδιστικού τύπου) ότι ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα του περασμένου Σαββάτου στη Ντούμα, την οποία σύμφωνα με τη Μόσχα σκηνοθέτησαν οι ισλαμιστές αντάρτες για να προκαλέσουν επέμβαση της Δύσης.

Άλλωστε αυτό το είχαν ξανακάνει οι ισλαμιστές πάλι στην Γούτα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ο πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στη Συρία, Πίτερ Φορντ, είπε ότι κατά τη γνώμη του δεν διέταξε ο Άσαντ αυτή την επίθεση. «Πιθανώς δεν είναι ένοχος σ’ αυτή την περίπτωση», είπε στο BBC.

«Πρέπει να βάλουμε τα μυαλά μας να δουλέψουν εν προκειμένω μαζί με τα αισθήματά μας και να μην επηρεαζόμαστε από αυτά τα βίντεο, που λέγεται ότι δεν έχουν επαληθευτεί, και των οποίων η αξιοπιστία βάλλεται από την τόσο συχνή επανάληψή τους».

Γιατί γίνονται όλα αυτά;

Η ανατολική Γούτα ήταν πολύ σημαντική για την Δύση και κυρίως για τις ΗΠΑ για έναν πολύ απλό λόγο. Ήταν ότι είχαν πιο κοντά σε απόσταση βολής από τον ίδιο τον Μ.Άσαντ.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Δυτικοί και κυρίως οι Αμερικανοί που τους κατευθύνουν θέλουν πάση θυσία αλλαγή στην συριακή ηγεσία.

Η Γούτα ήταν έξω από την «πόρτα» του Άσαντ. Από εκεί, θεωρητικά μιλώντας, θα μπορούσαν να οργανωθούν από δολιοφθορές, επιδρομές μέχρι και απόπειρες δολοφονίας του Σύρου προέδρου.

Φυσικά επί του πρακτέου οι Σύροι θέλουν να καταδείξουν ότι εάν υπήρξε χημική επίθεση στην ανατολική Γούτα έγινε από τους ισλαμιστές της Jays Al Islam και εν γνώση, αν όχι με συνεργασία των Βρετανών.

Η αλήθεια είναι ότι η φερόμενη αυτή χημική επίθεση όπως και η απόπειρα δολοφονίας του Σ.Σκριπάλ στην Βρετανία με νευροτοξίνη έχουν δύο κοινά σημεία:

Και στα δύο κατηγορείται χωρίς αποδείξεις η Ρωσία και οι σύμμαχοί της, όπως επίσης και στις δύο περιπτώσεις απουσιάζει το κίνητρο από την κατηγορούμενη πλευρά, αντίθετα υπάρχει κίνητρο για τις κατηγορούσες δυνάμεις καθώς με ένα επικοινωνιακό μπαράζ από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ ήταν εύκολο να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η Μόσχα είναι υπεύθυνη για ότι στραβό συμβαίνει στον κόσμο.

Οι μάζες δεν χρειάζονται αποδείξεις για να πειστούν, μόνο επαναλαμβανόμενες ατάκες

loading...