ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟΝ ISIS ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!


ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ. ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 119, ΤΕΤΑΡΤΗ 25.4 ΣΤΙΣ 3ΜΜ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η Ακαδημία Πλάτωνος ιδρύθηκε πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια και υπήρξε το πνευματικό κέντρο της Αρχαίας Αθήνας.
Μαζί με την Ακρόπολη και την Αρχαία Αγορά αποτελούν τρία από τα κορυφαία μνημεία όχι του ελληνικού, αλλά συνολικά του ανθρώπινου πολιτισμού.

Tώρα τι να πούμε ακριβώς; Ότι ο Πλάτων είναι, μαζί με τον Αριστοτέλη, τα δύο κορυφαία ονόματα στην παγκόσμια ιστορία της Φιλοσοφίας; 

Ότι η Αθήνα είναι το σύμβολο και το απαύγασμα της μεγαλύτερης διανοητικής επανάστασης στην ιστορία του Γένους των Ανθρώπων, αυτής που τον έκανε να γράψει για πρώτη φορά στα ελληνικά τη λέξη Ελευθερία (Ιλιάδα, 8ος αιώνας π.Χ.), να ανακαλύψει τον Λόγο, να μιλήσει πρώτος για το Πολίτευμα της Δημοκρατίας;

Εκεί φτάσαμε. Να πρέπει να θυμίζουμε ότι πρέπει να ξέρει και ο τελευταίος ελάχιστα μορφωμένος άνθρωπος στον πλανήτη, αυτά που έχουν πιθανώς κάπου ακούσει και όσοι δεν έτυχε να πάρουν μόρφωση. Μπας και βοηθήσουμε να σωθεί η Ακαδημία που, 2500 χρόνια από τότε που την ίδρυσε ο Πλάτων, έφτασε τώρα να απειλείται.

Από τι απειλείται; Πρώτο, από τα μηδενικά, λυπούμαστε, δεν βρίσκουμε άλλο χαρακτηρισμό, που μας κυβερνάνε για λογαριασμό των «Θεσμών» τώρα, της Τρόικας πριν, τους Έλληνες πολιτικούς που, καμιά φορά, μπαίνει κανείς στον πειρασμό να τους συγκρίνει με τους Γενίτσαρους, τέτοια είναι η δράση τους εναντίον του ελληνικού λαού και του κράτους του.

 Δεύτερο, από τη δράση των φορέων του χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού, όπως, στην περίπτωση της Ακαδημίας, η εταιρεία Blackrock, ξαδερφάκι από ότι ακούμε της Goldman Sachs.(Σημ Οίμου- Αθήνας: Η Blackrock ανήκει στους Rothschilds)

Θέλει η Blackrock να φτιάξει δίπλα στην Ακαδημία ένα γιγαντιαίο Mall κι έβαλε λυτούς και δεμένους να το περάσει, με τη βοήθεια Μπαλτά, Δραγασάκη και Σταθάκη, που, πριν γίνουνε Υπουργοί ήταν εναντίον της ιδέας, τώρα όμως άλλαξαν μυαλά και βιάζονται να εξυπηρετήσουν το χρήμα. 

Λυπούμαστε αν τους στενοχωρούμε, δυστυχώς αμφιβάλουμε ακόμα κι αυτό αν κάνουμε, ας το ξανασκεφτούνε όμως το θέμα, έχουν ακόμα περιθώριο.

Θα το ονομάσει λέει The Academy Gardens ή κάπως έτσι. Τι θα κάνει αυτή η υποτιθέμενη «επένδυση»; Θα αρπάξει την εμπορική κίνηση των γύρω περιοχών, χτυπώντας το λιανεμπόριό τους και θα εκμεταλλευθεί προς ίδιο εμπορικό όφελος την παγκόσμια φήμη του Πλάτωνα, δηλαδή τον ελληνικό εθνικό πλούτο. 

Θα καταστρέψει το ωραιότατο άλσος και θα υποσκελίσει την Ακαδημία, που θα μετατραπεί σε φτωχό συγγενή του εμπορικού κέντρου, αντί να είναι στολίδι της περιοχής και όλης της πρωτεύουσας. Αν δεν δημιουργήσει και άλλα προβλήματα, καθώς το μεγαθήριο προβλέπεται να χτιστεί δίπλα στον υπόγειο σήμερα Κηφισό και τα άλλα χωμένα ρέματα της περιοχής.

Που θα γίνουν όλα αυτά; Σε ένα χώρο που ψηφισμένος νόμος του 2002, προβλέπει την ανέγερση Μουσείου της Πόλης της Αθήνας, Μουσείο που δεν ανεγείρεται όμως και με το Mall θα ακυρωθεί οριστικά και ως ιδέα.

Αν φτιαχνόταν το Μουσείο, αυτό θα αύξανε πράγματι τις θέσεις εργασίας στην περιοχή, δεν θα έπαιρνε υπάρχουσες, όπως και τους επισκέπτες και τα οικονομικά και άλλα οφέλη. Αυτό δεν θα γίνει όμως με το Mall που θα πάρει απλώς ήδη υπάρχουσα και ικανοποιούμενη εμπορική κίνηση, υποβαθμίζοντας παράλληλα το χώρο και προσβάλλοντας την εθνική μας κληρονομιά.

Κι επειδή θα μας πουν πάλι, οι δήθεν κοπτόμενοι για την ανάπτυξη εκπρόσωποι του απέραντου «εργολαβιστάν, λαμογιστάν, ρουσφετιστάν», ότι τάχα οι αρχαιολόγοι και οι ενδιαφερόμενοι για το περιβάλλον την εμποδίζουν, να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι η Ελλάδα διαθέτει τρομακτικής αξίας αρχαιολογικούς χώρους που θα μπορούσε να τους αξιοποιήσει και για πολύ προσοδοφόρο αρχαιολογικό τουρισμό, αλλά και για την παγκόσμια προβολή της. Αυτό θα ήταν πραγματική ανάπτυξη, όχι αυτά που γίνονται.

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]