Άδειες στα FM χωρίς δημοπρασία

Με κατάθεση προσφορών και όχι µε δηµοπρασία, όπως προέβλεπε το αρχικό πλάνο, θα δοθούν τελικώς από την ΕΕΤΤ οι άδειες παρόχου δικτύου ραδιοφωνικού σήµατος. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στις αρχές Μαΐου θα διαφέρει από αυτή του τηλεοπτικού διαγωνισµού, καθώς δεν θα υπάρχουν γύροι προσφορών για τις άδειες.

Επίσης, οι ενδιαφερόµενοι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άδεια παρόχου για µία ή περισσότερες περιοχές, καθώς και για µία ή περισσότερες συχνότητες ανά περιοχή. Στον αντίποδα, µία και µοναδική είναι η άδεια ανάπτυξης πανελλαδικού δικτύου ραδιοφωνικού σήµατος, η οποία είναι η ακριβότερη, καθώς η κατώτατη τιµή προσφοράς είναι τα 1,4 εκατ. ευρώ.

Για τις άδειες παρόχου για τις περιφέρειες, η κατώτατη τιµή είναι τα 200.000 ευρώ, συν 40.000 ευρώ για τη δυνατότητα εκποµπής σε DAB+. Η ΕΕΤΤ την περασµένη εβδοµάδα απέστειλε οδηγίες προς τους ενδιαφεροµένους, µε τις λεπτοµέρειες για την υποβολή των προσφορών.

Να σηµειωθεί ότι οι άδειες θα είναι 15ετούς διάρκειας και το ποσό θα καταβληθεί είτε εντός 90 ηµερών από την απόφαση της ΕΕΤΤ είτε σε δόσεις:

Το 50% αµέσως και το υπόλοιπο σε τρεις ετήσιες δόσεις, µε πρώτη καταβολή την 1η Ιουνίου 2021. 

loading...