Πρόεδρος Eurogroup: Πιο κοντά σε συμφωνία για το χρέος οι δανειστές

Πιο κοντά σε μια συμφωνία για το χρέος βρίσκονται οι δανειστές της Ελλάδας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.


Μιλώντας από την Ουάσινγκτον, ο Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ είπε ότι «οι θέσεις (των δύο πλευρών) είναι σήμερα πολύ πιο κοντά απ' ότι πριν», προσθέτοντας ότι απομένει ακόμα λίγος δρόμος, αλλά ότι υπάρχει θετικό κλίμα που αντανακλά την θέληση (του ΔΝΤ) να λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση για το Ταμείο πριν συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης. Η συμμετοχή του, ακόμα και μερικούς μήνες πριν την εκπνοή του προγράμματος, είναι σημαντική για μερικές χώρες, όπως η Γερμανία.

Μια δέσμευση του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα βοηθήσει στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος για την Ελλάδα, υποστήριξε ο Σεντένο.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους γίνονται σε τεχνικό επίπεδο εδώ και μήνες. Μία από τις προτάσεις είναι η σύνδεση των μέτρων με την ανάπτυξη, έτσι ώστε η Ελλάδα να αποπληρώνει περισσότερα όταν πάει καλά και λιγότερα όταν δεν πετυχαίνει μεγάλη ανάπτυξη. Στόχος είναι η οριστική συμφωνία να επιτευχθεί στην αρχή του καλοκαιριού, ωστόσο βασικές διαφορές μεταξύ των δανειστών για το εύρος και τον τύπο των μέτρων, παραμένουν.

Για τον Σεντένο το «κλειδί» είναι οι όποιες προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την ελάφρυνση του χρέους να προέρχονται από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση και τα σχέδιά της για την ανάπτυξη. «Όλοι θέλουμε οι προϋποθέσεις για το χρέος να εντάσσονται στο αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας. Η κυριότητα του προγράμματος, αυτή είναι που πρέπει να καθορίσει τη διαδικασία τους επόμενους μήνες» είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]