Ρόδος: Καταδίκη γυμνασιάρχη για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Ένοχος για προσβολή της αιδούς ανήλικης μαθήτριας κατ’εξακολούθηση βρέθηκε 57χρονος γυμνασιάρχης σχολείου της ανατολικής Ρόδου, ο οποίος καταδικάστηκε την Παρασκευή σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή.

Σύμφωνα με τη «δημοκρατική» της Ρόδου, ο εκπαιδευτικός κατηγορήθηκε και απολογήθηκε αρχικώς για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, ωστόσο από την ΕΔΕ, που διενεργήθηκε αλλά και από την μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, δεν προέκυψε η τέλεση της συγκεκριμένης πράξης.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ροδιακής εφημερίδας, η έρευνα σε βάρος του 57χρονου καθηγητή μαθηματικών με θέση διευθυντή προέκυψε μετά από καταγγελία μαθήτριας η οποία υποστήριξε ότι από το τέλος του 2012 άρχισε να την αποκαλεί «μωρό μου», ότι έκανε αισχρά κομπλιμέντα για τα εσώρουχα που φορούσε, ότι την φίλησε στο ντεκολτέ της και ότι την τραβούσε πάνω του, πιάνοντας από πίσω τα στήθη της.

Πιο συγκεκριμένα ο εκπαιδευτικός κατηγορήθηκε για το ότι:
– Περί τα τέλη του έτους 2012, όταν η ανήλικη μαθήτριά του εισήλθε στο γραφείο του και ζήτησε ένα αναλγητικό χάπι, κατά τη συζήτηση που είχαν, τη ρώτησε αν φορούσε κόκκινο στηθόδεσμο, καθώς και τι χρώμα εσώρουχο «στρινγκ» φορούσε, κόκκινο ή λεοπάρ
– Λίγες ημέρες αργότερα η ανήλικη εισήλθε στο γραφείο του για να ζητήσει το κλειδί της τουαλέτας και, αυτός αφού την παρότρυνε να τον πλησιάσει για να της πει «κάτι» κι εκείνη τον πλησίασε, τη φίλησε ψηλά πάνω από το δεξί στήθος, σε γυμνό σημείο του σώματός της.
– Τον Ιανουάριο του 2013, όταν ο κατηγορούμενος εισήλθε στο γραφείο του, όπου βρισκόταν ήδη η μαθήτρια, προκειμένου να πάρει το κλειδί της τουαλέτας, την πλησίασε τόσο, ώστε κόλλησε το σώμα του πίσω από το δικό της και την αγκάλιασε, τοποθετώντας τα χέρια του στο στήθος της.
– Τον Μάρτιο του 2013, ο κατηγορούμενος πλησίασε την μαθήτρια, που βρισκόταν στην αυλή του σχολείου με συμμαθήτριά της, όταν δε η τελευταία απομακρύνθηκε για λίγο, προκειμένου να μιλήσει στο κινητό της, και ο κατηγορούμενος έμεινε μόνος του με την ανήλικη, πίεσε τα χέρια του στο στήθος της και τη θώπευσε. Όλα τα ανωτέρω συνοδεύονταν και με λεκτικές παρενοχλήσεις, αφού ταυτόχρονα αποκαλούσε την ανήλικη «αγάπη μου» και «μωρό μου».

Επιπλέον κατηγορήθηκε- αλλά αθωώθηκε από το δικαστήριο- ότι το μήνα Δεκέμβριο του 2012 προσέβαλε την αιδώ άλλης ανήλικης μαθήτριας. Συγκεκριμένα, ενώ βρίσκονταν σε λεωφορείο σε σχολική εκδρομή με προορισμό το Ναύπλιο, καταγγέλθηκε πως ο κατηγορούμενος κάθισε δίπλα στην ανήλικη και συζητώντας μαζί της, τη θώπευσε στο πόδι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «δημοκρατικής», ο 57χρονος απολογούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και υποστήριξε ότι η μαθήτρια τον κατήγγειλε για λόγους εκδίκησης επειδή της έκανε παρατήρηση και την απέβαλε, ότι της έκανε ακόμη παρατήρηση διότι φαινόταν τα εσώρουχά της και ότι δεν έχει απασχολήσει ξανά στα τόσα χρόνια της καριέρας του τις αρχές παρά μόνο για μια έξωση που του έκαναν στο σπίτι, που διέμενε, διότι δεν δέχθηκε να βάλει καλύτερους βαθμούς στην κόρη του ιδιοκτήτη. Είπε επίσης ότι δεν θώπευσε το στήθος της μαθήτριας αλλά επειδή είχε χτυπήσει το κουδούνι την άγγιξε στον ώμο και της ζήτησε να μπει με την φίλη της στην τάξη.

huffingtonpost.gr

loading...

1 thought on “Ρόδος: Καταδίκη γυμνασιάρχη για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ,ΝΑ ΚΥΡΗΧΘΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ Ο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ . ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΙΑ ΦΟΒΗΘΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΙΟΙ ΤΟΥ .ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΧΑΙΔΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΟΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Comments are closed.