Κατρούγκαλος: Μείωση των εισφορών σημαίνει μείωση συντάξεων

Ο πρώην υπουργός Εργασίας, επιμένει ότι η «μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού που ο ίδιος εισήγαγε, δεν αλλάζει

Διπλό μήνυμα, τόσο στα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσο και στην Νέα Δημοκρατία, ότι η μείωση των εισφορών, σημαίνει και μείωση συντάξεων, έστειλε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, επιμένοντας ότι η «μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού που ο ίδιος εισήγαγε, δεν αλλάζει.

«Για ένα διάστημα προσαρμογής, έπρεπε οι εισφορές να είναι στο επίπεδο που είναι, για να μπορούμε να πληρώνουμε συντάξεις. Όποιος λέει ότι θα μειώσει τις εισφορές και ταυτόχρονα αποκρύπτει ότι αυτό θα έχει συνέπεια να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι συντάξεις, απλά δεν λέει την αλήθεια», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για τον ΕΦΚΑ, ανέφερε, «με την προϋπόθεση ότι οι διαρροές ισχύουν, γιατί αναμένουμε τη δημοσίευση της απόφασης, μπορώ να σας πω ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές του ΕΦΚΑ, ήρθαν για να μείνουν».

Μιλώντας στο κανάλι «Epsilon», συμπλήρωσε ότι «και οι γενικές αρχές του νόμου, ότι δηλαδή πρέπει να έχουμε τους ίδιους κανόνες για όλους και ότι αυτοί οι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται σε ένα κλίμα κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή λιγότερα βάρη σε αυτούς που έχουν λιγότερα χρήματα, προφανώς θα παραμείνουν. Τέτοιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις ήρθαν για να μείνουν, όποιες παραμετρικές αλλαγές χρειαστούν η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα τις κάνει όταν δούμε την απόφαση».

«Με τον ΕΦΚΑ ευνοούνται όσοι έχουν μικρότερα εισοδήματα. Η μεταρρύθμιση αυτή, η οποία διευκολύνει το 80% της κοινωνίας, είναι μια καλή μεταρρύθμιση» τόνισε.

«Έχουν γνώση οι φύλακες στο υπουργείο Εργασίας, είναι αυτονόητη υποχρέωση σε ένα κράτος δικαίου, όταν υπάρχει μια δικαστική απόφαση, που βρίσκει ότι υπάρχει αντισυνταγματικότητα να προσαρμοστεί το αντίστοιχο υπουργείο. Όποιες αλλαγές περιμετρικές χρειαστεί θα γίνουν, αυτές οι αλλαγές όμως δεν θα αλλοιώνουν σε καμία περίπτωση την ουσία του νόμου», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

loading...

4 thoughts on “Κατρούγκαλος: Μείωση των εισφορών σημαίνει μείωση συντάξεων

  1. καθε μερα ειναι μια υποθηκη σου στο χαρο Κατρουγκαλε

  2. κρατος δικαιου και κοψατε τισ συνταξεισ χηρειας αντισυνταγματικο τερας χηροκτονε κατρουγκαλε;;;;;;;;;;;;;;;;;βρες λαγουμι να κρυφτεις……….απο την οργη .

  3. ΓΕΡΛΟΙΕ ΤΥΠΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΦΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΑ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΟΙ ΑΠΟΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.ΖΩΟ Ε ΖΩΟ…

  4. Αλήθειαμ κύριε Κατρούγκαλε, Σκέφτεσαι όταν μιλάς τι λές; Πότε είπατε ότι θα γίνουν Εκλογές,; εκεί θα συναντηθούμε κύριε,

Comments are closed.