Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΥΝΟΥΧΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γράφει ο Παναγιώτης ΑποστόλουΕπικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού
της “Ελλήνων Πολιτείας”

Σε δυο τελευταία άρθρα μου, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην Ελεύθερη Ώρα: “Επανεκλογή του Τσίπρα με ΠτΔ τον Καραμανλή” την Κυριακή 1η Απριλίου 2018 και “Η διάσπαση της ΝΔ φέρνει ξανά στην Εξουσία τον Τσίπρα” την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018, προσπάθησα να σας ενημερώσω για το τι ακριβώς γίνεται στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, που ευελπιστεί να κυβερνήσει εκ νέου αυτόν τον Τόπο! Προσπάθησα να σας αποδείξω με στοιχεία, αλλά και με μια ανάλυση της πολιτικής εκτίμησής μου, πως ενδεχομένως να μην θέλει η ίδια η ΝΔ στο σύνολό της να γίνει κυβέρνηση! Αφού αυτήν την στιγμή σπαράσσεται από τις πολιτικές φατρίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά!

Μια ζωή διασπαστής της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς…

Σας παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα: «Στη σημερινή ΝΔ υπάρχουν “τρεις ξένοι στην ίδια πόλη”! Ο κάθε ένας έχει στήσει το δικό του μαγαζάκι! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι είναι Πρόεδρος της ΝΔ! Ο Καραμανλής σκέφτεται τις ξάπλες του και τα ταξίδια από τη θέση του ΠτΔ! Και ο Αντώνης Σαμαράς παίζει το παιχνίδι που έχει μάθει να παίζει από μικρός! Τη διάλυση της ΝΔ! Όπως, το 1993 που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Όπως, το 1995 όταν τα βρήκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου και στήριξαν την υποψηφιότητα στην Προεδρεία της Δημοκρατίας του Κωστή Στεφανόπουλου, φέρνοντας στην Εξουσία το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη για οκτώ χρόνια! Όπως, όταν τελευταία συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ, που προεκλογικά έλεγε, πως συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ συνιστά πολιτικό πραξικόπημα! Η λύση του λοιπόν, ακούει σε νέο κόμμα με παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ! Για τον έλεγχο του παιχνιδιού…»!

“Οπλίζει” και “πυροβολεί” ο Αντώνης Σαμαράς…

Εν πολλοίς, αυτά τα άρθρα μου επαληθεύτηκαν πάρα πολύ σύντομα! Από τη στιγμή που η “Καθημερινή” της Τετάρτης 11 Απριλίου 2018 φιλοξενούσε τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρώην πρωθυπουργός ζητούσε κοινό μέτωπο της ΝΔ με το Κίνημα της Αλλαγής! Όπου, ο Αντώνης Σαμαράς στρεφόταν ξεκάθαρα κατά της θέσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ενδεχόμενη προσχώρηση – συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο (σ.σ. οι οποίοι πρόσφατα επιτέθηκαν ευθέως κατά της Φώφης Γεννηματά, αφού δεν συμπεριλήφθησαν στην Ομάδα για την αναθεώρηση του Συντάγματος)! Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς, πιο ξεκάθαρα από ποτέ μετά την αποχώρησή του από την καρέκλα του προέδρου του κόμματος, προσπαθεί να περάσει τη δική του ατζέντα στη ΝΔ, σε μια προσπάθεια κηδεμόνευσης της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ, ειδικότερα μετά την ολική επαναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την κεντρώα ρητορική! Εγκαταλείποντας έτσι, την γραμμή της δεξιάς πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά! Και δεν είναι τυχαίο πως, στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά την έχουν βαφτίσει ως “αφανή συνιστώσα της συγκυβέρνησης”! Όπως δεν είναι διόλου τυχαία, η συνάντηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του δευτέρου στην πλατεία Μαβίλη! Που όπως σας έχω ενημερώσει από διετίας, αλλά και στα παραπάνω αναφερόμενα άρθρα μου, ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει απόλυτα τον Αλέξη Τσίπρα και ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι το alter ego του Αντώνη Σαμαρά! Μια προσέγγιση άλλωστε (σ.σ. Γεωργιάδη – Καραμανλή), που προσπάθησε να χαλάσει η εφημερίδα “Δημοκρατία” με επιθετικό άρθρο της κατά του Γεωργιάδη, θυμίζοντάς του, τις επιθέσεις που έκανε κατά του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της πολιτικής του, το διάστημα που ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ!

Το “Antinews” είναι το βαρύ χαρτί του Σαμαρά…

Το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό όπλο του Αντώνη Σαμαρά στην διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, αλλά και όταν έγινε Πρόεδρος της ΝΔ και μετέπειτα Πρωθυπουργός, ακούει στο όνομα “Antinews”! Το πάλαι ποτέ πρώτο διαδικτυακό site του συγχωρεμένου άριστου δημοσιογράφου Βασίλη Ζήση! Χωρίς την υποστήριξη του “Antinews” και του Βασίλη Ζήση ο Σαμαράς δεν θα είχε επιτύχει απολύτως τίποτε! Το “Antinews” ώθησε τον δεξιό ψηφοφόρο να κάνει τον Σαμαρά Πρόεδρο της ΝΔ και μετέπειτα Πρωθυπουργό της χώρας! Δυστυχώς όμως, σήμερα το “Antinews” παραμένει αυστηρώς Σαμαρικό site και βεβαίως όχι Νέο-δημοκρατικό! Με συνεχή άρθρα του, επαινεί και στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά – σε σημείο που διερωτώνται κάποιοι αν ο αρθρογράφος αυτών των κειμένων είναι ο ίδιος ο Σαμαράς – και βεβαίως ταυτόχρονα, αποκαθηλώνει την πολιτική του νυν Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη!

Γιατί η ΝΔ δεν κάνει τη διαφορά κατά “Antinews”…

Στο τελευταίο του άρθρο δε, στις 19 Απριλίου 2018 με τίτλο: “Γιατί η ΝΔ δεν κάνει τη διαφορά”, θεωρεί την μακροημέρευση του Τσίπρα στην Εξουσία, ως έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Πάρα τις απέλπιδες προσπάθειες του Τσίπρα να παραμείνει στην εξουσία οι μέρες του είναι μετρημένες. Είτε το θέλει είτε όχι οι εκλογές πλησιάζουν κι ό, τι κι αν κάνει δεν γλιτώνει το μαύρισμα. Ωστόσο, όπως αποτυπώνεται στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις το μαύρισμα θα είναι… ήπιο κι όχι… ολοκληρωτικό. Έτσι, έκτος απροόπτου, αντί ο Αλέξης να οδηγηθεί στην πολιτική εξαφάνιση θα καπαρώσει την δεύτερη θέση και θα μας ταλανίζει για πολύ καιρό ακόμη. Πρόκειται για μία πρωτοφανή εξέλιξη που δεν έχει ξανασυμβεί στην πολιτική ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Εκεί που η πλειοψηφία των αναλυταράδων προεξοφλούσε τη συντριβή του λαοπρόβλητου, λόγω των δεινών που έφερε στον τόπο, προμηνύεται η διάσωσή του. Κατά την άποψη μας αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη και όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα κύρια ευθύνη φέρει η ΝΔ, καθώς δεν μπόρεσε κι απ’ ότι φαίνεται ούτε θα μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει την οργή των πολιτών κατά του Τσίπρα. Από την αρχή που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα ηνία του κόμματος είχαμε πει ότι αν δεν χαράξει ένα ισχυρό όραμα για να πείσει το λαό ότι αποτελεί τη λύση στα αδιέξοδά του δεν θα καταφέρει να κάνει τη διαφορά. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Αντίθετα, ο αρχηγός της ΝΔ προτίμησε να πορευθεί μέσω μιας θολούρας για όλα τα μείζονα ζητήματα επενδύοντας παράλληλα στη φθορά του Τσίπρα. Κοινώς, επέλεξε την γνωστή τακτική του ώριμου φρούτου…»! Βέβαια, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με το “Antinews” και τον Πάνο Ζήση σε αυτές τις πολιτικές τοποθετήσεις τους, αν δεν γνωρίζαμε την ακριβή στόχευση αυτού του άρθρου! Που είναι η κατάδειξη στην κοινή γνώμη των δεξιών ψηφοφόρων, των λαθών και των παραλήψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι όμως για το καλό της Παράταξης, αλλά ΜΟΝΟ για το καλό του Αντώνη Σαμαρά!

Ξεχειλίζει η λατρεία “Antinews” για τον Αντώνη του…

Αρκεί λοιπόν να θυμίσουμε, τι έλεγε το “Antinews” στις 7 Φεβρουαρίου 2018 στο άρθρο του: “Η αποθέωση Σαμαρά δεν αμαυρώνεται…”: «…Πως να το κάνουμε, ο λαοπλάνος (σ.σ. ο Τσίπρας) βλέπει την σκιά του Σαμαρά και τρέμει. Μέσα του γνωρίζει ότι δεν πρόκειται πότε να ακούσει ανάλογα συνθήματα με αυτά που φώναζαν στον Σαμαρά. Συνεπώς η επιχείρηση αμαύρωσης της αποθέωσής του ήταν μονόδρομος για τους ολετήρες. Η ιστορία, ωστόσο, έχει ήδη γραφτεί και δεν παραχαράσσεται. Όση λάσπη κι αν ρίξει ο λαοπρόβλητος δεν μπορεί να ξεπλύνει το γεγονός ότι υπήρξε ο σύγχρονος Εφιάλτης της Ελλάδας. Αυτός ήταν που συνθηκολόγησε με τα κοράκια για να ρίξει τον Σαμαρά οδηγώντας την χώρα στα Τάρταρα. Αυτός ήταν που αντί να θυσιαστεί όπως ο Σαμαράς για την Μακεδονία, προτίμησε να την ξεπουλήσει στους αποικιοκράτες – δανειστές για μια… στάλα εξουσίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν παραποιείται, ό, τι κι αν κάνει. Η πλάκα είναι, όπως γράφαμε σε άλλη ανάρτηση, ότι άθελά του συμμετείχε ενεργά στην δικαίωση του Σαμαρά…»!

Σαμαράς: Ίσως ο χειρότερος Πρωθυπουργός…

Δηλαδή αγαπητό “Antinews” ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός δεν μας έριξε στα Τάρταρα με τις ψεύτικες και λαοπλάνες εξαγγελίες του στην ΔΕΘ και τα “Ζάππεια” I, II και III; Όταν από αντιμνημονιακός, καταψηφίζοντας το Πρώτο Μνημόνιο και διαγράφοντας την Ντόρα Μπακογιάννη από την κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ που το ψήφισε, έγινε Μνημονιακός, ψηφίζοντας το Δεύτερο μετά τη δουλική του δήλωση: “ουδείς αναμάρτητος” στο Βερολίνο ενώπιον της Άγκελα Μέρκελ, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως Πρωθυπουργός στις 24 Αυγούστου 2012; Όταν στήριξε με τη συμμετοχή της ΝΔ την προδοτική κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, που “πέρασε” το καταστροφικό PSI; Όταν όλη η Ελλάδα πλέον γνωρίζει ότι έριξε την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το “βρώμικο” ΄93, όχι για το ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά για τις προγραμματικές συμφωνίες της Siemens και της Intracom με τον ΟΤΕ; Δεν ήταν η πολιτική Σαμαρά του ψεύδους και της απάτης, αυτή που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα στην Εξουσία για να αποτελειώσει την Ελλάδα και τον λαό της; Καλό θα ήταν λοιπόν, το “Antinews” να μην τα σκαλίζει τα ζητήματα αυτά, γιατί ίσως να αναγκαστούμε να πούμε και πράγματα που δεν θα θέλαμε να πούμε…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού

της “Ελλήνων Πολιτείας”

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...

4 thoughts on “Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΥΝΟΥΧΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  1. ΠΟΛΥ ΚΛΑΣΙΜΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΛΥ…..

  2. τι να ευνουχισει μηπως υπαρχουν αχαμνα?

  3. Ρε ασχοληθείτε καλύτερα με την ανιπαρξία σας και μετά λέτε για τον Σαμαρά

  4. ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΜΑΚΑΚΕΣ ,ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ =ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ = ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ,ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ! ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΚΑΥΣΩΝΑ.

Comments are closed.