Επίθεση Ερντογάν σε ΗΠΑ: «Δεν μπορούμε να αγοράζουμε πλέον όπλα από εσάς»!

Νέα επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν λίγες ημέρες μετά τον επαναπατρισμό 28,6 τόνων χρυσού από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, απειλώντας ουσιαστικά με… εμπάργκο την Ουάσιγκτον από την αγορά αμερικανικών όπλων.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «δεν μπορούμε πλέον να αγοράζουμε όπλα από τις ΗΠΑ με τα χρήματά μας. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της τα δίνουν στους τρομοκράτες τσάμπα» είπε για να συμπληρώσει:

«Η απειλή έρχεται από τους στρατηγικούς μας εταίρους».

Οι νέες αυτές δηλώσεις έρχονται μετά την απόφαση του Τούρκου προέδρου να αποδεσμεύσει  τη χώρα του  από το δολάριο και να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα σε χρυσό ύψους 20 δισ. $ για την αποπληρωμή των δανείων προκειμένου να μην επιβαρύνει τον δανεισμό της χώρας και να μην πέσει “στα δίχτυα” του ΔΝΤ!

Επιπρόσθετα και σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (WGC) και όπως αναφέρει το ρωσικό Sputnik η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας (CBRT) αγόρασε το τελευταίο διάστημα συνολικά 187 τόνους χρυσού για να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής του πολύτιμου μετάλλου μετά τη Ρωσία.Είναι άγνωστο προς το παρόν πόσο οι εξαγγελίες-απειλές αυτές του Ερντογάν θα μετουσιωθούν σε πράξεις καθώς η εξάρτηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από αμερικανικά όπλα εξακολουθεί να είναι μεγάλη, ενώ υπάρχει και το τεράστιο πρόγραμμα του F-35 σε εξέλιξη.

Πάντως οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τις αμερικανικές απειλές ότι θα προχωρήσουν σε κυρώσεις αναφορικά με το πρόγραμμα των F-35 εάν η Τουρκία τελικά προχωρήσει στην αγορά των S-400 και αυτός φαίνεται να είναι ο πραγματικός λόγος και όχι γιατί ξαφνικά ο Τούρκος πρόεδρος θυμήθηκε τους Κουρδους και τον οπλισμό που τους παρέχουν οι ΗΠΑ.

loading...

3 thoughts on “Επίθεση Ερντογάν σε ΗΠΑ: «Δεν μπορούμε να αγοράζουμε πλέον όπλα από εσάς»!

  1. ΛΥΠΗΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

  2. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΕΙ
    ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
    ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ

Comments are closed.