Μία ανάσα από τους Τούρκους οι Αμερικανοί – Δημιουργούν βάσεις στην Ελλάδα – Μία εξ’αυτών κοντά στα Ίμια

Με την επιδείνωση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων οι ΗΠΑ συνειδητοποίησαν ότι δεν θα μπορούν να βασίζονται πλέον στην ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ και έχουν ήδη ξεκινήσει την δημιουργία βάσεων σε επτά σημεία της Ελλάδας.

Από την Ανδραβίδα στον Άραξο και από εκει στη Λάρισα την Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα, έχει γίνει γνωστό ότι οι Αμερικανοί αναβαθμίζουν την παρουσία τους ή δημιουργούν νέες βάσεις.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται και για δύο νησιά. Το ένα ακριτικό και μάλιστα μια ανάσα από τα σύνορα με την Τουρκία σε μια άκρως ευαίσθητη για την Ελλάδα περιοχή και το δεύτερο στην “καρδιά” των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία” η νέα βάση η οποία μάλιστα θα εξυπηρετεί ελικόπτερα θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Καλύμνου, για την ακρίβεια σε νησίδα πλάι στην Κάλυμνο

Πρόκειται για ένα επίπεδο νησάκι έξω απ’ την Κάλυμνο στο οποίο οι ΗΠΑ θέλουν να κατασκευαστεί ένα μεγάλο ελικοδρόμιο για τη στάθμευση και τον ανεφοδιασμό ελικοπτέρων. Ουσιαστικά οι Αμερικανοί θα αποκτήσουν έντονη παρουσία σε μια περιοχή μια ανάσα από τα Ίμια τα οποία η Τουρκία προσπαθεί να γκριζάρει εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Παράλληλα οι ΗΠΑ θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ναυπηγεία αλλά και το λιμάνι της Σύρου.

Το νησί των Κυκλάδων σε στρατηγικό σημείο για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο οι ΗΠΑ θέλουν να αποτελέσει ένα σημείο επισκευής και ανεφοδιασμού μονάδων του Πολεμικού τους Ναυτικού.

Φαίνεται ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα δήλωσε ότι τα εκεί ναυπηγεία θα πρέπει να πάνε σε χέρια εταιρείας που προέρχεται από χώρα μέλος του ΝΑΤΟ…

loading...

4 thoughts on “Μία ανάσα από τους Τούρκους οι Αμερικανοί – Δημιουργούν βάσεις στην Ελλάδα – Μία εξ’αυτών κοντά στα Ίμια

  1. Κάνουν βάσεις όπου θέλουν χωρίς νά ρωτάνε κανέναν καί εσείς μακάκες χαίρεστε νομίζοντας ότι θά προστατέψουν τά συμφέροντα τής Ελλάδας.
    Ποτέ δέν ήταν μαζί μας καί πάντα μάς πρόδωναν οί αμερικανοί από Κύπρο μέχρι Ίμια.

  2. ΕΝΩ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΠΡΟ ΕΠΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΛΩΦΙΚΑΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΑΔΕ ΤΩΝ ΦΕΡΕΦΩΝΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗ Μ.ΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΦΙΓΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ! ΒΛΑΚΟΥΛΗ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ, ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΜΥΑΛΟ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ,ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ ΖΩΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΡΕΦΟΥΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΟΝΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΟΠΟΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ .

  3. σωθηκαμε τωρα μαλακες πρακτορες με τις θεωριες σας χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  4. ΕΣΥ 11.57 ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ 27 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ. ΑΙΝΤΕ..

Comments are closed.