Οι Τούρκοι στήνουν «Ίμια»: «Κατεβάσαμε την ελληνική Σημαία – Είχαμε πει στους Έλληνες να το κάνουν μόνοι τους»

Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet επιμένει πως οι Τούρκοι κομάντος, SAT, αποβιβάστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους Έλληνες τα μεσάνυχτα στον νησί Μικρός Αθρωποφάς και κατέβασαν ανενόχλητοι την ελληνική σημαία.

Αφού εκτέλεσαν την αποστολή τους επέστρεψαν στην Τουρκία πάλι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Τα τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν ότι έλαβαν χώρα νέα «Ίμια» στους Φούρνους και τις νησίδες Ανθρωποφάγοι.

Οι Τούρκοι δημοσιεύουν και μια ιστορία ότι υπήρξαν επαφές ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα που κατέληξαν σε καταδρομική επιχείρηση από τους βατραχανθρώπους του τουρκικού Ναυτικού οι οποίοι πήγαν μεσάνυχτα στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος κατέβασαν τη Σημαία που είχαν αναρτήσει οι τρεις νεαροί Έλληνες στη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου και την πήραν μαζί τους στην Τουρκία.

Αναφέρονται φυσικά στην μονάδα SAT που είναι η ίδια που έδρασε και στα Ίμια το 1996 και έφτασαν σχεδόν 25 μίλια μέσα στο Αιγαίο, έβαλαν «πόδι» σε ελληνικό νησί και αφαίρεσαν τη Σημαία και την πήραν μαζί τους.

Μάλιστα η Hurriyet αναφέρει ότι οι Έλληνες προκάλεσαν με την Σημαία και λέει ότι η κίνηση των τριών νεαρών Ελλήνων έγινε αντιληπτή από την τουρκική Ακτοφυλακή.

Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες το Σάββατο επικοινώνησαν με τις ελληνικές και «απαιτήθηκε» να μπει τέρμα στην πρόκληση αμέσως κατεβάζοντας τη σημαία.

Η σημαία, ωστόσο, έμεινε στην ίδια θέση και ομάδα της SAT πήγε στη νησίδα κατέβασε τη σημαία και την πήρε μαζί της στην Τουρκία!

Βίντεο και εικόνες δεν υπάρχουν για να στοιχειοθετήσουν την προπαγάνδα των Τούρκων αλλά η Άγκυρα στέλνει σαφές μήνυμα ότι θεωρεί το σύμπλεγμα των Φούρνων υπό αμφισβήτηση αν και βρίσκεται αρκετά μίλια μακριά από τις τουρκικές ακτές και νότια και λίγο δυτικά από τη Σάμο.

Το πρωτόγνωρο σε αυτήν την αμφισβήτηση είναι ότι για πρώτη φορά η Άγκυρα επεκτείνει τις διεκδικήσεις πολύ πιο πέρα από το Αγαθονήσι και φτάνει μέχρι την Ικαρία.

Να θυμίσουμε ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου με θράσος είπε στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ πως “υπάρχουν νησιά που οι Έλληνες θεωρούν ότι είναι δικά τους και εμείς ότι είναι δικά μας”.

Ο δε Στόλτενμπεργκ έκανε πως δεν κατάλαβε και είπε το περιβόητο «να τα βρείτε μεταξύ σας»

loading...

2 thoughts on “Οι Τούρκοι στήνουν «Ίμια»: «Κατεβάσαμε την ελληνική Σημαία – Είχαμε πει στους Έλληνες να το κάνουν μόνοι τους»

  1. Μήν ανησυχείτε θά πάει ό τσίπας μέ τόν καϊμένο τό βράδυ ντυμένοι κομάντο καί θά τήν καταστήσουν

  2. οπως οι Σιμιτης Πάγκαλος στα Ιμια

Comments are closed.