Δύο Κινέζοι για την Εθνική Ασφαλιστική

Δύο κινεζικοί όμιλοι έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου (75%) στην Εθνική Ασφαλιστική, μετά το ναυάγιο της πώλησής της στην αμερικανικο-ολλανδική κοινοπραξία Calamos-Εxin έναντι 718 εκατ. ευρώ, τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.


Η Fosun Investment και η Gonbao Ιnvestment, δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα υποψήφιος στον προηγούμενο διαγωνισμό, «έχουν επιστρέψει για το νέο διαγωνισμό πώλησης», αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης δήλωσε ότι η διοίκηση της τράπεζας εξετάζει να προσεγγίσει δυο Κινέζους επενδυτές για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού της μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Exin. Επιπλέον, τον προηγούμενο μήνα η διευθύνουσα σύμβουλος της Fosun, Κανγκ Λαν δήλωσε στο Bloomberg ότι η κινεζική εταιρεία ευελπιστεί ότι θα έχει δεύτερη ευκαιρία να αποκτήσει μερίδιο ελέγχου στην Εθνική Ασφαλιστική δεδομένης της κόντρας, που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της κοινοπραξίας Calamos-Exin.

Υπενθυμίζετε επίσης, ότι το nextdeal.gr σε δημοσίευμά του στις 10/4/2018 ανέφερε τα εξής:

"Άνοιξε και πάλι το data room της Εθνικής Ασφαλιστικής για την παραχώρηση στοιχείων σε ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο της συνέχισης της διαδικασίας πώλησης του 75% της εταιρείας από την Εθνική Τράπεζα.
Το data room σύμφωνα με πληροφορίες του nextdeal.gr άνοιξε για τις δυο κινέζικες εταιρείες Fosun και Gongbao."

https://www.nextdeal.gr/
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]