Δύο Κινέζοι για την Εθνική Ασφαλιστική

Δύο κινεζικοί όμιλοι έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου (75%) στην Εθνική Ασφαλιστική, μετά το ναυάγιο της πώλησής της στην αμερικανικο-ολλανδική κοινοπραξία Calamos-Εxin έναντι 718 εκατ. ευρώ, τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η Fosun Investment και η Gonbao Ιnvestment, δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα υποψήφιος στον προηγούμενο διαγωνισμό, «έχουν επιστρέψει για το νέο διαγωνισμό πώλησης», αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης δήλωσε ότι η διοίκηση της τράπεζας εξετάζει να προσεγγίσει δυο Κινέζους επενδυτές για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού της μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Exin. Επιπλέον, τον προηγούμενο μήνα η διευθύνουσα σύμβουλος της Fosun, Κανγκ Λαν δήλωσε στο Bloomberg ότι η κινεζική εταιρεία ευελπιστεί ότι θα έχει δεύτερη ευκαιρία να αποκτήσει μερίδιο ελέγχου στην Εθνική Ασφαλιστική δεδομένης της κόντρας, που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της κοινοπραξίας Calamos-Exin.

Υπενθυμίζετε επίσης, ότι το nextdeal.gr σε δημοσίευμά του στις 10/4/2018 ανέφερε τα εξής:

“Άνοιξε και πάλι το data room της Εθνικής Ασφαλιστικής για την παραχώρηση στοιχείων σε ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο της συνέχισης της διαδικασίας πώλησης του 75% της εταιρείας από την Εθνική Τράπεζα.
Το data room σύμφωνα με πληροφορίες του nextdeal.gr άνοιξε για τις δυο κινέζικες εταιρείες Fosun και Gongbao.”

https://www.nextdeal.gr/

loading...