Ν. Μαστοράκης: «Περνάμε περίοδο αμορφωσιάς και αγραμματοσύνης στην τηλεόραση… κακά ελληνικά από αμόρφωτους» (βίντεο)

Το νέο φιλμ- ντοκιμαντέρ «Mykonos, The Soul of an Island» του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη Νίκου Μαστοράκη, καταγράφει όλα όσα λαμπερά ή λιγότερο λαμπερά συμβαίνουν στο πιο διάσημο ελληνικό νησί.
Το φιλμ κέρδισε το βραβείο «Winner, Award of Merit» στον διαγωνισμό «Accolade Global Film Competition» και το βραβείο «Best Documentary Feature» στα Los Angeles Independent Film Awards και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το δελτίο τύπου: «Προσπαθεί να απαντήσει στην ερώτηση αν η Μύκονος έχει χάσει την ψυχή της»…

Ο Νίκος Μαστοράκης, μίλησε στην εκπομπή «Φτιάξε καφέ να στα πω» για τη Μύκονο όπως τη γνώρισε ο ίδιος τη δεκαετία του ’60 και τη πραγματική Μύκονο του σήμερα. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την τηλεόραση και τα μεγάλα ονόματα της παρουσίασης που απασχολούν το κοινό με την μακρόχρονη πορεία τους.

«Υπάρχουν παρουσιαστές που ήταν υπερτιμημένοι, έπαιρναν παραπάνω λεφτά από ότι χρειάζεται και τώρα οι αναποδιές τους τούς δείχνουν στα δικά τους μάτια μόνο ως αδικημένους. Κανένας δεν είναι αδικημένος στην ελληνική τηλεόραση, όλοι αξίζουμε αυτό που δίνουμε.

Περνάμε την πιο μεγάλη περίοδο αμορφωσιάς και αγραμματοσύνης των ανθρώπων που στήνονται μπροστά στην κάμερα και απευθύνονται στο κοινό. Ο ανώριμος τηλεθεατής μαθαίνει κακά ελληνικά από αμόρφωτους on camera.

Χε…κε η φοράδα στ’ αλώνι που κόπηκε η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. Η τηλεόραση δεν είναι ένας παρουσιαστής. Ένας παρουσιαστής έχει τα ups και τα downs του. Δεν μπορεί να είσαι συνέχεια ψηλά. Θα πέσεις και αν είσαι καλός θα σηκωθείς. Για τον Γιώργο ισχύει ακριβώς το ίδιο. To Late Night ήταν έκτρωμα εκπομπής, σαν αποβολή μιας alien εκπομπής όπου το παιδί που βγήκε είναι τέρας και προσπαθείς να το συντηρήσεις κάνοντας το τσίρκουλο. Γι’ αυτό και ο Γιώργος ζημιώθηκε.

Δεν ξέρω τι να πιστέψω για την Ελένη Μενεγάκη γιατί από τη μία την μετράει η Nielsen στο 10%, ενώ μετράει απογευματινά σιχάματα του Σαββατοκύριακου στο 15% και από την άλλη πλευρά έχει εκατομμύρια likes στο Instagram και το Facebook. Αναρωτιέμαι, η Ελένη δεν είναι πια τηλεοπτική star και είναι star του διαδικτύου; Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η περισσότερο αμειβόμενη από πάσης πλευράς star και με τις περισσότερες εξουσιοδοτήσεις να κάνει ό,τι θέλει από το κανάλι. Για να το έχεις αυτό πάει να πει ότι πρέπει κάτι να δώσεις. Τι δίνει η Ελένη στον Alpha για να είναι στα πόδια της; Δίνει την ασύλληπτη ικανότητα της εκπομπής αυτής είτε έχει 20% είτε έχει 8% να τραβάει ακριβοπληρωμένη έμμεση και άμεση διαφήμιση. Ο Alpha πάντα θα θέλει την Ελένη περισσότερο από ότι η Ελένη θα θέλει τον Alpha».
Δείτε τα βίντεο με τις δηλώσεις του Νίκου Μαστοράκη:

loading...