Τι λέει η τουρκική προφητεία για την επιστροφή της Πόλης στους Έλληνες!

Ο Bartolomej Georgijevic καταγράφει την τουρκική προφητεία για την επανάκτηση της Πόλης από τους Έλληνες (1545)Ιωάννης Βατάτζης (Αυτοκράτωρ Βυζαντίου 1222 – 1254)


Δημοσίευμα του 1634 για τον θρύλο που υιοθετούν και οι Τούρκοι για τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά

Η τουρκική προφητεία κάνει λόγο για το ξίφος των Χριστιανών που θα γυμνωθεί και θα διώξει τους Τούρκους

«Ο Βασιλιάς έφερε πλήρη πολεμική εξάρτυση της εποχής και είχε το χέρι του στο ξίφος το οποίο ήταν βγαλμένο σχεδόν όλο απέμεναν δε λίγα εκατοστά για να αποσπαστεί»

Η διήγηση που ακολουθεί περιγράφει την επίσκεψη ενός καθηγητού του Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη μέσα στη δεκαετία του ’70…

Εκεί είχε φίλους δύο Τούρκους καθηγητές του Πανεπιστημίου της Πόλης. Σε συζήτηση πού είχε μαζί τους για τα επερχόμενα ήρθε και το θέμα της επανάκτησης της Βασιλεύουσας.

Τότε οι Τούρκοι καθηγητές (που απ΄τη συνέχεια φαίνεται ότι ήταν κρυπτοχριστιανοί) του είπαν: ” Θέλεις να σε πάμε να δεις κάτι μοναδικό, με την προϋπόθεση ότι θα σου δέσουμε τα μάτια καθ΄όλη την διαδρομή, ώστε να μην μπορείς να εντοπίσεις το μέρος. Γιατί αυτό που θα αντικρίσεις, αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Εκείνος δέχτηκε και ξεκίνησαν με ένα τζιπ, αυτός με δεμένα τα μάτια, αλλά από την ώρα πού έκαναν να φτάσουν στον προορισμό τους, υπολόγισε πως πρέπει να ήταν περί τα 10 χιλιόμετρα έξω απ΄την Κωνσταντινούπολη.

Το σπήλαιο του Εξαδάχτυλου

Τον κατέβασαν με δεμένα μάτια και τον οδήγησαν σε ένα μέρος που απ΄ την υγρασία κατάλαβε ότι ήταν σπήλαιο.

Προχώρησαν αρκετά μέσα στο σπήλαιο και όταν έφθασαν σε μια εσωτερική στοά του σπηλαίου του άνοιξαν τα μάτια. Αυτό που αντίκρισε υπερέβαινε ό,τι μπορούσε να είχε πριν φανταστεί! Η στοά ήταν αρκετά μεγάλη και σε κάποιο σημείο υπήρχε ένας ανοικτός τάφος χωρίς κανένα διακριτικό. Μέσα στον τάφο είδε ένα άνδρα ντυμένο με ρούχα βασιλικά της Ρωμαΐκής αυτοκρατορίας, διέκρινε δύο πορφυρούς σταυρούς στους ώμους, αλλά το συγκλονιστικό ήταν ότι ο άνδρας αυτός ήταν σαν ζωντανός που κοιμάται, είχε δηλαδή ροδαλό χρώμα σαν ζωντανός.

Έφερε πλήρη πολεμική εξάρτυση της εποχής και είχε το χέρι του στο ξίφος το οποίο ήταν βγαλμένο σχεδόν όλο απέμεναν δε λίγα εκατοστά για να αποσπαστεί από τη θήκη του. Και ενώ παρατηρούσε άναυδος, οι φίλοι του του είπαν: “Αυτός είναι ο δούξ Ιωάννης Βατάτζης, βασιλεύς της Νίκαιας, αυτός θα ηγηθεί του γένους των Ρωμιών.

Το μυστικό αυτό μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, σε κάποιους έμπιστους και η παράδοση λέει ότι όταν θα βγει το σπαθί του τελείως απ΄το θηκάρι, οι Έλληνες θα πάρουν πίσω ότι έχασαν τότε. Και είναι γεγονός, το έχουμε παρατηρήσει ότι το ξίφος μετακινείται κατά ένα-δύο χιλιοστά την πενταετία” (δεν είναι βέβαιο το διάστημα).

Ο αγαθός βασιλεύς θα αναστηθεί

Του έδεσαν τα μάτια πάλι και επέστρεψαν. Φίλος φίλου του καθηγητού και αυτόπτου μάρτυρος, το έχει διηγηθεί γύρω στο 1992 απ’ευθείας σε αδελφικό μου φίλο, γιατρό, αναπληρ. διευθυντή κλινικής, πιστό και σοβαρό άνθρωπο, ο οποίος μου το μετέφερε. Τότε ήμασταν πολύ δύσπιστοι. Μάλιστα εγώ το είπα στο γέροντά μου που είναι δυσκολόπιστος σ΄αυτά και έχει διάκριση και το άκουσε με προσοχή. “Γιατί όχι;” τον άκουσα έκπληκτος να μου λέει,”το κρατάμε στην καρδιά μας αφού είναι προσδοκία μας και εφ΄όσον οι άγιοί μας έχουν πει ότι θα γίνουν αυτά, δε ψεύδονται”. Ναι αλλά είναι ο Βατάτζης ο αγαθός βασιλεύς και θα αναστηθεί; Τον ρώτησα.

“Πολύ πιθανόν” μου απήντησε. Ξέροντας το γέροντά μου κι εγώ κι ο φίλος μου θεωρήσαμε την απάντησή του σαν απόλυτη επιβεβαίωση. Παρ΄όλα αυτά ήμασταν ακόμα επιφυλακτικοί.

Πολύ αργότερα το διασταυρώσαμε με ένα βίντεο όπου μιλάει ο γέρων Εφραίμ, κτήτωρ πολλών μοναστηριών στην Αμερική και λέει πως στο Αγ. Όρος είχε γνωρίσει έναν άγιο αρχιερέα τον Μηλιτουπόλεως Ιερόθεο που ζούσε τότε μονάζοντας στο αγ. Όρος και του είχε διηγηθεί ότι σε επίσκεψη του το 1952 στην Κων/πολη είχε δει (κάτω από ποιές συνθήκες δε ξέρω) ακριβώς τα ίδια που περιγράφω πιο πάνω. Μάλιστα έλεγε “στον γ. Εφραίμ ότι “…λίγα εκατοστά παιδάκι μου είχε για να βγεί το σπαθί απ΄το θηκάρι του…”. Του το διηγήθηκε το 1955 και φοβόταν (με την εκδίωξη των Ελλήνων απ΄την Πόλη) μήπως είχε έρθει η ώρα του μεγάλου πολέμου.Η μαρτυρία του γέροντος Εφραίμ Αμερικής (Δεκαετία ’50)

Την πρώτη βάσιμη και αξιόπιστη μαρτυρία την έχουμε δια στόματος του μεγάλου Γέροντος Εφραίμ της Αμερικής, τέως Καθηγουμένου της Ι. Μ. Φιλοθέου Αγίου Όρους, ο οποίος έχει διηγηθεί ότι την πληροφορία για την ύπαρξη του Ιωάννη, τους την μετέφερε πριν το 1955 στο Άγιον Όρος ο Αρχιερεύς Ιερόθεος εκ Μικρασίας, ο οποίος μάλιστα τον είχε χειροτονήσει! Αυτός ο Αρχιερέας Ιερόθεος τους είπε πως είχε δει με τα ίδια του τα μάτια τον κοιμώμενο Βασιλέα Ιωάννη!

Να τι είχε διηγηθεί συγκεκριμένα ο Γέροντας Εφραίμ της Αμερικής, το οποίο πρωτακούσαμε άφωνοι πριν 14 σχεδόν χρόνια στο Άγιον Όρος από κασέτα με τη φωνή του ίδιου του γέροντα:

» …Υπάρχει κοιμώμενος Στρατηγός ονόματι Ιωάννης, ο οποίος, τότε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θα υποδείξει εις τους Χριστιανούς ότι αυτός θα βασιλεύσει τώρα. Θα τους υποδείξει με το δάχτυλό του τον τόπο και θα τον καλέσουν να ηγηθεί και να βασιλεύσει εις τον ελληνικό και ορθόδοξο λαό. Και θα γίνει αυτό.

Πριν από χρόνια εις το Άγιον Όρος ήταν ένας Αρχιερέας ονόματι Ιερόθεος. Αυτός ήρθε από την Μικρά Ασία. Και το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον έβαλε στο Άγιον Όρος να κάνει χειροτονίες, μνημόσυνα, Λειτουργίες, κλπ. Ήταν ένας άγιος Αρχιερέας, στον τύπου του Αγίου Νικολάου. Από αυτόν τον άγιον Αρχιερέα αξιώθηκα της Ιεροσύνης. Από την Μικρά Ασία. Ευλογημένος άνθρωπος του Θεού!

Ο κοιμώμενος Στρατηγός Ιωάννης

Ένα θα σας πω. Αγρυπνίες που κάμναμε! Δεκαπέντε ώρες αγρυπνία, αυτός ο άνθρωπος, ογδοηκοντούτις γέρων, δεν εκάθετο καθόλου στο κάθισμα. Από το θρόνο κατέβαινε στο στασίδι πάλι όρθιος. Και στην Λειτουργία τρεις ώρες που ακολουθούσε μετά την πολύωρη Ακολουθία του Όρθρου, όρθιος! Τον βάζαμε μια καρέκλα να καθίσει και δεν ήθελε. Έλεγε «ακόμη η Παναγία μας δεν με κούρασε» και ας έτρεμε όλος από την κούραση.

Αυτός ο άγιος Αρχιερέας, αυτός μας είπε. Αυτός είδε τον κοιμώμενο αυτόν Στρατηγό Ιωάννη, που θα αναστηθεί όταν θα γίνει ο 3ος μεγάλος αυτός Παγκόσμιος Πόλεμος! Τον είδε! Διότι χείλη αρχιερέως και ιερέως ου ψεύδονται.

Λοιπόν μας είπε την αλήθεια. Και τον ρωτήσαμε. Διότι ζούσε τότε και ο μακαριστός μου και ο άγιος γέροντάς μου(σ.σ. ο περίφημος Ιωσήφ Ησυχαστής και Σπηλαιώτης) και όλοι μαζί συνοδεία, τον είχαμε πάρει στο εκκλησάκι μας και εκεί καθίσαμε και τον κάμναμε τις ερωτήσεις. Και μας τα έλεγε. Τα ακούσαμε με τα αυτιά μας.

Λέει «υπάρχει αυτός ο κοιμώμενος βασιλεύς και θα αναστηθεί»!

Του λέμε «ποτέ Γέροντα; Πότε άγιε Αρχιερέα του Θεού»;

Λέει, «όταν θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος»!

Και επίσης μας είπε ότι «το δεξί του χέρι είναι στη λαβή του σπαθιού! Το οποίο σπαθί είναι μες στην θήκη».

Και μας έλεγε «όταν το σπαθί βγει από τη θήκη του, τότε θα αρχίσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος».

Και εμείς από την περιέργεια μας του λέγαμε:

«Σεβασμιότατε πόσο απέχει το σπαθί από τη θήκη»;

«Ολίγοι πόντοι εναπέμειναν για να βγει» λέει…»!

Η αποκάλυψη αυτή του Αρχιερέως Ιεροθέου έγινε λίγο πριν τα γεγονότα του Πογκρόμ του 1955 σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, ζώντος του οσίου Γέροντος Ιωσήφ Ησυχαστή του Σπηλαιώτη, ο οποίος κοιμήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1959 μ.Χ..

Τουρκική προφητεία για την επανάκτηση της Βασιλεύουσας

Η τουρκική προφητεία που ακολουθεί δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1545 και έπειτα το 1548.

«Ο ημέτερος Πατισάχ θα επέλθη και θα καταλάβη το βασίλειον των απίστων.

Θα λάβη προσέτι εις την κατοχήν του το κόκκινον μήλο και θα το έχει υποχείριον.

Αν δε επί επτά έτη το ξίφος των Χριστιανών δεν ανελκυσθή, θα μείνει κύριος αυτών μέχρι του δωδεκάτου έτους.

Θα οικοδομήση οικίας, θα φυτεύσει αμπέλους, θα περιφράξει κήπους και θα γεννήση υιούς.

Αλλά μετά το δωδέκατον έτος από της χειρώσεως του κόκκινου μήλου, το ξίφος των Χριστιανών θα γυμνωθεί και θα διώξει τους Τούρκους».

Ομοίως λόγος γίνεται και σε δημοσίευμα του 1634 και 1657.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. Οι ρασοφόροι και οι γύρω τους (δηλαδή οι επαγγελματίες Χριστιανοί), εκμεταλλευόμενοι την ευπιστία και την αφέλεια
  των οπαδών τους (των προβάτων, όπως απαξιωτικά τους αποκαλούν),
  αραδιάζουν οποιαδήποτε ανοησία (αρλούμπα) επινοήσουν, βέβαιοι ότι θα την καταπιούν αμάσητη.

  Θα...... ξεμαρμαρώσει ο μαρμαρωμένος βασιλιάς και με την βοήθεια της.....στρατηγού Παναγίας, οι ομόδοξοι Ρώσοι θα απελευθερώσουν την Πόλη
  και επειδή μας......αγαπούν, θα μας την......δωρήσουν !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. οι άλλοι εξοπλίζονται και εμείς μαλακιζόμαστε με προφητείες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 12:27 12:32 ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΣΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

  Η αγάπη ΤΟΥ ΘΕΟΥ προσφέρεται πάντα σαν δώρο, ελεύθερα, πρόθυμα, απροσδόκητα. Προσφέρεται ακόμα κι όταν οι άλλοι, δεν την αναγνωρίζουν και δεν την εκτιμούν. Δεν αγαπάει για να τον αγαπήσουν, αγαπάει γιατί ΕΚΕΙΝΟΑ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ μας έπλασε καθ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν .Εσύ βέβαια δεν μπορείς να καταλάβεις τι θα πεί ΑΓΑΠΗ,διότι δεν την έχεις νιώσει ποτέ ,το μόνο που σου αρέσει είναι ....να είσαι Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Μ Α Χ Ο Σ.... επειδή ο νεοταξίτης το αφεντικό σου σε πληρώνει γι'αυτή τη δουλειά.Έλα όμως που και αυτό γίνεται γιατί είναι θέλημα ΘΕΟΥ , αλλά δεν το καταλαβαίνεις!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 1,29
  \πως πανε τα τυχερα;
  το παγκαρι; ο δισκος; το φιλοπτωχο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. φιλε μου ψυχασθενη... Με λιγα λογια μας λες οτι υπαρχει μια τοσο ανωτερη υπαρξη που εφτιαξε δισεκατομυρια γαλαξιες με τρισεκατομυρια πλανητες με πιθανοτητες να υπαρχουν δισεκατομυρια μορφες ζωης και καθετε και ασχολητε με ΕΝΑΝ πλανητη και απο ΜΙΑ μορφη ζωης ΜΟΝΟ με κατι ΒΛΑΜΕΝΟΥΣ που σταυροκοπιουντε για χαρη του ΕΝΟΣ γιου του που οι ιδιοι σταυρωσανε και ολο αυτο το κανει ΟΧΙ για να περασουν καλα ΤΩΡΑ η μετα σε καποιον απο τα τρισεκατομμυρια πλανητες που χωρις λογο εφτιαξε αλλα ΜΕΤΑ σε κατι αλλο που κανενας δεν εχει ποτε δει αλλα θα το δουνε ΜΟΝΟ οσοι πεθανουν υπακουοντας σωστα σε κατι ακυρες και χωρις λογο εντολες που εδωσε ετσι γιατι γουσταρει να μας εχει ΤΕΝΤΑ μεσα σε αυτο το συστημα δισεκατομμυριων γαλαξιων!!που φυσικα ειχε εκατομυρια αλλες επιλογες να μας δωσει για να ζουμε οπως ασ πουμε κι αλλους πλανητες να ζουμε-να μην γερναγαμε- να μην αρρωστεναμε-να μην τρωγαμε για να επιβιωσουμε-να μην σκοτωναμε τα ζωα-να μην σκοτωνομασταν μεταξυ μας-να ερχοταν που και που να τον βλεπαμε να χαλαροναμε λιγακι και τοσα αλλα να σκεφτει το ανωτερο ον του συμπαντος!!!! .....οποτε λεω ταπεινα(πριν αρχισεις τα γαμωσταυριδια) μηπως τον εφτιαξες εσυ καθ'ομοιωσιν σου και γιαυτο βγηκε λιγο ανωμαλος-αδικος-ψυχασθενεις-κυκλοθυμικος-μισογυνης??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΗ ΠΟΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ Ο ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΨΩ-ΩΡΡΑΣ 9666 ΚΑΒΑΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
  ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟΜΠΕΣΑΛΗ ΜΠΙ ΜΠΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΩΝΑΥΤΗ ΤΗ ΓΚΟΥΡΛΙΟΥ ΤΟΝ ΓΥΦΤΑΞΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΠΑΝΥΨΗΛΟΣ ΨΩ-ΩΡΡΑΣ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΝΕ ΤΟ ΜΟΡΦΕΑ ΣΤΗ SKIA ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΚΕΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΡΦΕΑ ΤΗ ΣΤΡΩΜΑΤΑΤΖΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ

  ΜΕ ΑΓΑΠΗ

  elen manesh

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ακομα σε τσουζει 3.35 το εκατοπενηνταρι που εδωσες στον
  στον Σωρα;
  Πιστευσες οτι θα σου πληρωνε τα χρεοι;
  Εισαι τοσο αφελης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]