Και… διηγώντας τα, να κλαις

Της Μαρίκας Λυσιάνθη …
Η εικόνα με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ να… ακουμπάει στο βασανισμένο άγαλμα του Χάρι Τρούμαν, στο κέντρο της Αθήνας, ήταν από εκείνες που κυριάρχησαν στα social media, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, όταν και κυκλοφόρησε.
Από τις εικόνες που δυσκολεύεσαι να σχολιάσεις, επειδή… οι λέξεις δεν αρκούν. Και επειδή σκοντάφτουν στην κοινή λογική.
Ένας διπλωμάτης που αγαπάει την Ελλάδα. Δίπλα στο άγαλμα του συμπατριώτη του, εμβληματικού Προέδρου, χάρη στον οποίο η Ελλάδα δεν έγινε… Μαυριτανία, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Όσο για το άγαλμα, με εμφανή τα σημάδια από την απόπειρα κατεδάφισής του. Άντεξε βέβαια. Πρωτίστως απέναντι στη… βλακεία.

loading...

2 thoughts on “Και… διηγώντας τα, να κλαις

  1. Να πας να το πεις αυτό στα θύματα στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Στους ΄τοσους πολέμους κι επεμβάσεις που έχουν γίνει απ' τους Αμερικάνους στηριζόμενοι πάνω στο δόγμα του πολυαγαπημένου σου Τρούμαν και στα θύματα που έχουν αφήσει. Το ότι αυτό το άγαλμα έχει γίνει στόχος δολιοφθοράς πολλές φορές δε σου λέει τίποτα; Δεν έγινε η Ελλάδα Μαυριτανία; ΄Οχι δεν έγινε. Κατάντησε ακόμη χειροτερα. Ο Πράιατ ένας διπλωμάτης που αγαπάει την Ελλάδα; Από πού το συμπέρανες αυτό; Απ' την ζέση του να επέμβει για τους δυο στρατιωτικούς που είναι αιχμάλωτοι στην Τουρκία; Αλλά όχι δεν επενέβη εκεί. Απ' τη ζέση του να επέμβει για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας απ' τη φίλη και σύμμαχο Τουρκία; ΄Οχι δεν επενέβη ουτε εκεί. Μάλλον τα συγχαρητήρια προς τον Τσίπρα σε κάνουν να λες ότι αγαπάει την Ελλάδα.

  2. Αλλη μία Συριζαία που γλύφει αυτούς που την πηδάνε ασάλιωτα….
    ΟΥΣΤ ΠΑΡΤΑΛΙ

Comments are closed.