Στην έβδομη γενιά της οικογένειας περνά η αυτοκρατορία των Ρότσιλντ

Ο Alexandre de Rothschild, κληρονόμος της Rothschild & Co., θα γίνει το ανώτατο στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας, περνώντας την ευθύνη του ιδρύματος στην έβδομη γενιά της οικογένειας.

Ο νεότερος Ρότσιλντ αναλαμβάνει από τον πατέρα του, Ντάβιντ, 75 ετών σήμερα, ο οποίος θα γίνει πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της τράπεζας στη συνεδρίαση των μετόχων στις 17 Μαΐου, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Τρίτη. Ο Alexandre θα διοριστεί εκτελεστικός πρόεδρος της Rothschild & Co. Gestion, της Rothschild & Co.

Ο Alexandre, 37 ετών, εισήλθε στην οικογενειακή επιχείρηση πριν από μια δεκαετία για να επικεντρωθεί στο τμήμα εμπορικών τραπεζών, αφού εργάστηκε σε άλλες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και έχει προετοιμαστεί για να αναλάβει την Rothschild. Ο διορισμός του ακολουθεί τις προσπάθειες του πατέρα του να αλλάξει την εταιρική δομή της τράπεζας. Το Bloomberg ανέφερε το σχέδιο διαδοχής τον Φεβρουάριο, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

“Ο Alexandre, με 15 χρόνια εμπειρίας, έχει επιδείξει βαθιά γνώση όλων των επιχειρήσεων μας και την ικανότητά του να χτίζει σχέσεις”, δήλωσε ο David de Rothschild στη σχετική ανακοίνωση. «Πιστεύω ότι όσοι κάνουν την επιχείρησή μας τόσο επιτυχημένη είναι τόσο ευτυχείς όσο είμαι κι εγώ, για την οικογενειακή συνέχεια στην κεφαλή της επιχείρησης».

loading...