Άσχημα νέα για τους καταστροφολόγους . Δεν θα γίνει πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας .

Εάν δεν το γνωρίζεται , η Ρωσία κέρδισε τον πόλεμο για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Συρίας και απέκτησε αποκλειστικά δικαιώματα στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη περιοχή κατόπιν μιας συμφωνίας που υπεγράφη στα τέλη Ιανουαρίου στο πλαίσιο ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών.

Όμως από  380.000 βαρέλια ημερησίως, η σημερινή παραγωγή εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά χαμηλή φτάνοντας τα 14-15.000 βαρέλια ημερησίως  ενώ και στο φυσικό αέριο η παραγωγή μειώθηκε από 8 εκ. κυβικά μέτρα το χρόνο σε 3,5 το χρόνο. Τα διυλιστήρια της χώρας χρειάζονται δηλαδή ενδελεχή ανακατασκευή.

Από την άλλη πλευρά της ζυγαριάς

 Έρχεται στη μεσόγειο το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ  «USS Harry S. Truman», μαζί με άλλα επτά πολεμικά πλοία για  να ενωθεί με το αντιτορπιλικό «USS Donald Cook» .Μαζί τους τα  αντιτορπιλικά «USS Arleigh Burke», «USS Bulkeley», «USS Forrest Sherman» και «USS Farragut» αλλά και το καταδρομικό «USS Normandy» αλλά και η γερμανική φρεγάτα «FGS Hessen».

Με την άφιξη του θα αποχωρήσει το αεροπλανοφόρο «USS Theodore Roosevelt» μαζί με τον στόλο που το συνοδεύει, το οποίο , μετά από τον ολιγοήμερο ελλιμενισμό του σε λιμάνι της Κρήτης θα επιστρέψει αρχές 2019

Γιατί ;

Στο θαλάσσιο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ η αμερικανική Exxon Mobil είναι πλέον έτοιμη για γεώτρηση ενώ μέσα Μαΐου θα εκκινήσουν  οι απαιτούμενες έρευνες τόσο από πλευράς περιβαλλοντικής όσο και αρχαιολογικής για την προετοιμασία  γεωτρήσεων  από τις κοινοπραξίες Repsol-Ελληνικά Πετρέλαια για το Ιόνιο και Exxon Mobil-Total-Ελληνικά Πετρέλαια για τις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης , παράλληλα , στο ¨παιχνίδι¨ μπαίνει δυνατά και η Eni, άλλος ένας κολοσσός στον τομέα αυτό .

Ποιο είναι όμως το πρόβλημα ;

Η Ρωσία επιθυμεί να μεγαλώσει τη θέση της στο Ιρακινό Κουρδιστάν (με τις εταιρείες  Rosneft και Gazprom Neft , θυγατρική της Gazprom ), αξιοποιώντας περαιτέρω το ανοικτό φυσικό αέριο του Λιβάνου (NOVATEK) και έτσι να αποκτήσει  μεγαλύτερη επιρροή στις ανατολικές μεσογειακές υποθέσεις γενικότερα .

Κάπου εκεί  όμως οριοθετούνται οι εντάσεις μεταξύ των δύο μεγάλων βουβαλιών. Δυστυχώς όμως η παλιά παροιμία  «όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια » αποδείχτηκε επίκαιρη … ξέρετε ποια είναι τα βατράχια.

Η επιστήμη συνεπώς σηκώνει τα χέρια ψηλά για κάποιους δημοσιογραφο- υπαλληλίσκους που χρήζουν άμεσης ψυχιατρικής εξέτασης και που εάν γινόταν πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας θα έφευγαν σαν κότες λυράτες για άλλες χώρες με το πρώτο ….ελικόπτερο .

Μην ¨γεμίζεται¨ την ζωή σας λοιπόν με αρνητικά ενδεχόμενα . Δράσετε στην πραγματικότητα γύρω σας , ενεργοποιηθείτε , δημιουργήστε , αντιμετωπίστε τα προβλήματα σας  και αφήστε το ΣΥΣΤΗΜΑ να νομίζει ότι σας ελέγχει .

Ζήσετε !!!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

[email protected]

loading...