Γ. Κατρούγκαλος: «Ανοιχτό παράθυρο επωφελούς συμφωνίας για το Σκοπιανό»

«Υπάρχει ανοιχτό παράθυρο ευκαιρίας για την επίτευξη μίας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, σε καμία περίπτωση όμως δεν έχουμε στο τσεπάκι μας τη συμφωνία αυτή, αυτό επιβεβαιώνεται και από τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της FYROM»
δήλωσε ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, μέσω των οποίων ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ απορρίπτει την απαίτηση της ελληνικής πλευράς, τόσο για αλλαγή του Συντάγματος όσο και για erga omnes ισχύ της ονομασίας της γείτονος που θα συμφωνηθεί, ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε πως «υπάρχουν δημόσιες δηλώσεις που γίνονται για να δώσουν στίγμα στο εσωτερικό, να στείλουν βέβαια σήματα και στη διαπραγμάτευση».

Πρόσθεσε, δε, πως οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς κατευθύνονται και στην επίλυση των ανοιχτών θεμάτων με τη γειτονική χώρα και γενικά στο να αναδειχθεί η Ελλάδα ως παράγοντας σταθερότητας στην εν γένει περιοχή.

Αναφερόμενος στη δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος με αφορμή τις δηλώσεις Ζάεφ ζήτησε να γίνει γνωστό «τι διαπραγματεύεται επιτέλους η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά», ο κ. Κατρούγκαλος παρατήρησε:

«Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση και ταλαντεύεται ως εκκρεμές μεταξύ της εθνικής λύσης -την οποία είχε συνδιαμορφώσει από το 2007 τουλάχιστον- και μιας προσπάθειας απλώς μικροκομματικής, να κερδίσει κάποιες ψήφους, ψαρεύοντας σε θολά νερά. Και η τελευταία αυτή δήλωση του κ. Κουμουτσάκου είναι προς την κατεύθυνση αυτή. Το ελάχιστο που περιμένει κανείς από τις πολιτικές δυνάμεις στα εθνικά ζητήματα, είναι εκεί που υπάρχει εθνικά διαμορφωμένη γραμμή να την ακολουθούν και να μην τη διασπούν και σε κάθε περίπτωση να μην προσπαθούν να κερδίσουν μικροκομματικά οφέλη από τα εθνικά ζητήματα. Δυστυχώς αυτό δεν το κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...

6 thoughts on “Γ. Κατρούγκαλος: «Ανοιχτό παράθυρο επωφελούς συμφωνίας για το Σκοπιανό»

  1. Ταδε Εφη ο εκ της ηληκιας των 15 ετων κουμμουνιστοσυμμοριτης! Ελα μνι στον τοπο σου!!

  2. Ταδε Εφη ο εκ της ηληκιας των 15 ετων κουμμουνιστοσυμμοριτης! Ελα Μνι στον τοπο σου!

  3. αντε πεθανε ρε προαδαμικε Ααχασβηρε παρασιτο της φυσης

  4. KAMMIA "ΕΠΩΦΕΛΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ" ΜΕ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΔΥΑΛΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.
    ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ..

    ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΝΑ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.!!

  5. ακριβώς φίλε μου,
    αλλά, όταν ψηφίζαμε συριζαίους γιά ό,τι καλό μάς έλεγαν, πού δέν είδαμε καί τίποτα, έ;….δέν σκεφτόμασταν τίς θέσεις τής 'αριστεράς' γενικά πού μόνο πατριωτικές δέν είναι

  6. Κακασχημο ον στην φατσα και ελεινο,αντιχριστο,κακοψυχο και βρωμερο στην ψυχη,αι στο διαβολο τον πατερα σου.

Comments are closed.